Fitness v LJ. Kam?

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
rabati so sam zate al še za koga :D ?

Js sem včasih rihtal enim revčkom hokeistom robo. Revčkom zato ker plačuje treninge na češkem vso opremo, pol je pa še 2 palici na tekmi zlomu za 150€... Tisto ko je rok prejšnji teden poteku, pol kile kreatina 8€
smile-1.gif

Kera firma? Se priporočam :D

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Jest imam fitnes, kar po domače, sam kaj ti nuca fitnes, če ne poješ na dan vsaj 500g mesa in nimaš urejen jedilnik, sicer za mišično maso ni tolk za*eban, kot za hujšanje.
Tam pri pridobivanju mišične mase, lahko ješ tud kruh

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Samo 6 jih je v slo? Govoriš o kakšni posebni licenci, saj jaz z glave vem za nekje toliko oseb, ki se s tem bavijo, pa zelo zelo dvomim, d apoznam vse osebne trenerje v slo in da so vsi zbrani v lj...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ksz.

Fitness je za pussye
evil.gif

Pridite v Vigor groud - Kettlebell, crossfit in podobno
grims-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
jao spet tvoje kontriranje.
Ne Grega ima svoj gym. Vigor je prvotni. In po parih letih fitnesa mislim, da vem kaj govorim kadar se človek spravi na kakšen crossfit, sicer pa ni vse sam v obliki oteži. Poglej si kakšen posnetek crossfit games pa mi najdi "fitneserja", ki preživi
evil.gif

Sicer pa, a to pišeš iz lastnih izkušenj ali si pač spet samo "pameten"? Sva se torej že skupaj švicala?
evil.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
No ja, jaz sem mel profi card od rumenih, še preden si ti vedel, kaj je fotkič. In seveda, naš pakulček je bil otro pameten, da oprema ni pomembna (ja, zato imajo pforiji ob nogometnem igrišču - mimogrede,si že kdaj fotkal na kakšni fuzbal tekmi - vsi kompakte. In potem kasneje si pakulček lepo nabavi rumeni sistem in s tem prizna, da sem imel prav. Saj ne rečem, včasih se motim, kdo se pa ne, ampak ko imam prav, imam prav. Nič nisva skupaj švicala. Moja znanka se je kar precej ukvarjala s temi grivoji al kaj so že, samo ne pri vas in sem zadevo preučil in ne vidim nekih prednosti pred klasiko, torej ročke, drogovi, koluti, naprave. Ajde, načeloma je ceneje kupit 2 ali 3 une bunke (ki pa tudi niso poceni), mahanje s tisto kroglo pa je lepa podlaga za kak izpah rame ali pa komolca...

O crossfitu ne bom pameten, ker pojma nimam kaj naj bi to sploh bilo. Neke vaje z utežmi so velik del tega? Vsaj kar sem jaz videl, folk dela z utežmi neke vaje oziroma se nekaj dviguje na bradljah...Potem smo spet pri variaciji fitnesa? Če naredim določeno število počepov z utežmi je to že crossfit pa grem potem ša malo drugo vajo delat..

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
wtf, kje si ti zdej foto opremo najdu
hysterical-1.gif
Vse ostalo je preobračanje besed in podobnega sranja. Očitno imaš dovolj cajta, pejt še enkrat brati kaj sem pisal, tokrat brez plašnic, prosim.

Glede teme..aha torej ti si delal raziskavo od daleč? Dobro zmenjeno. Ko sem jaz privič videl sceno sem si tudi marsikaj mislil..ko sem obiskal 3 treninge sem pa pogled zelo hitro spremenil. In, če ne veš niti kaj crossfit je, ne vem kaj se potem smeješ ko omenim oz. predlagam, da si folk še to pogleda. Aja verjetno se sploh nebi oglasil, če bi si nick zamenjal, tko da pa še vedno od omembe Pentaxa oči zabolijo ko vidiš moje prispevke, jeli?
rolleyes-1.gif

Štibi uživaj, res se ne bom cel življenje ubadal s tabo, še zdaj ne vem zakaj se, očitno mam ravno luknjo
nahrung002.gif

Sem ti pa že mnogokrat rekle, kaj če se na pivo usedeva, ah kje, to pa nebi šlo je tako, je treba za vsakim prispevkom kar nekaj smetiti. Torej pivo, da se pogovoriva o opremi, mogoče mi celo na test prineseš 20 2.8
tongue-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
O crossfitu ne bom pameten, ker pojma nimam kaj naj bi to sploh bilo.

A res?

Kaj pa je potem tole:

Citat:
Uporabnik stieber pravi:
kettlebell?????? a k sobotu??
hysterical-1.gif
kwa je pa ketlbel druzga k vadba z utežmi...

Sem imel napisan že cel elaborat, pa mi je forum zaštekal in je šlo vse v k.urac in se mi ne da še enkrat pisati. Sicer ti bo o crossfitu čisto dovolj povedal verjetno že prvi zadetek na guglu, lahko pa še naprej tumbaš svoje...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Rekel si, da oprema ni pomembna. Pa sem ti citiral fevžerja. Potem si pa prijavil enkrat še, da vedno u nulo zadaneš ekspozicijo brez svetlomera in da ko si začel foktat, itak nisi vedel, da ima fotkič vgrajen svetlomer. Evo, na tej točki sem te pa proglasil za pepčka slovenske fotografije. Ajd, tisto o profi sem pretiraval, samo da te zbodem.
tongue-1.gif
Drugače sem se pa res leto dni po tem, ko sme prvič prijel fotkič, zaposlil pri nekem mediju kot profesionalni fotograf, pol leta pred tem sem pa že služil keš s fotkanjem, nisem pa mogel živeti od tega. Sedaj sem pa več ali manj čisto v drugih vodah, ampak to je že druga zgodba, saj sem jaz kriv da smo zašli s fitnesa. Evo, če kupiš že v staru rdeče ali rumeno, ti načeloma potem ni treba menjati sistema. Načeloma. Plus servis je v slo, vsaj bil je za oba, za rumene je še sedaj. Plus širok spekter opreme. Nove in rabljene. Dosti širši. Pa tudi neodvisni proizvajalci delajo svojo opremo za canikon zagotovo. Za ostale pa ali ja ali ne.

Nisem nič od daleč delal, pač una je ketlebelala pa sem neki swingal utež gor pa dol ane. Itak je dost vaj podobnih klasiki z ročkami. Pol sem pa nehal to swingat ker kot sem že omenil, nisem videl neke prednosti v tem pred klasiko.

Glede crossfita sem ti pa lepo napisal, da ne bom kaj dosti pametoval, ker ne vem točno kaj to sploh je. En folk je nekaj dvigoval ročke pa kolute na drogovih in so nekaj govoril o crossfitu. Tako da sem malo zmeden tukaj, ker a to potem ni fitness ali kaj? Ker jaz tud delam to na fitnesu pa mi še noben ni reku da crossfitam.

Jaz sem se zabaval samo ob besedi kettlebell, ob crossfitu se ne morem, ker ne vem kaj to je, kot sem ti že (večkrat) napisal. Preberi si zgoraj.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik vanmarkus pravi:
fantje kje je najbližje bežigradu za trenirat tajski boks?
pa, da je na nivoju

lp

Red Devil Muay thai, poišči na facebooku.

Head coach je Peter Pupovac, petkratni državni prvak v tajskem boksu, raztura sceno, za povrh pa ni eden izmed brainless fajterjev, ki jih je sicer med trenerji kar dosti. Pri njem trenira tudi par znanih slovenskih mma fajterjev.

Pa če se prav spomnim imaš s članarino možno tudi uporabo že omenjenega Cube fitnesa.
grin1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Ja lej, kettlebell vem kaj je. Dobro. Una kugla z ročko al me je pa nekdo pošteno nategnil. Mogoče sem narobe napisal in kettlebell traning ni vadba s kettlebelli ne vem. Kuglo sem imel v roki. Crossfit sem šel gledat in folk dela neke dvige nad glavo z drogovi s koluti in neke počepe.

Kje sem potem zajebal?
confused-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Ja lej, izpadlo je, da se smejiš crossfitu.

http://en.wikipedia.org/wiki/CrossFit

Bistvena razlika je, da se ne osredotoča zgolj na telesno moč oziroma mišično maso, ampak tudi na vzdržljivost, hitrost, eksplozivnost, koordinacijo, itn. Seveda to ni noben bavbav in za določene bazične potrebuješ fitnes opremo oziroma so enake kot v fitnesu (deadlift, počepi...), ni pa to bistvo vsega. Sicer pa "what is crossfit" vrne kar precej rezultatov na guglu. Tako da, če te zanima...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
wtf si ti našel karkoli, da sem pisal o ekspoziciji in kaj jaz vedno zadanem? Še danes je vedno ne zadanem. Po mojem si še marsikje pretiraval, sej oba veva, da to ni nič novega
smile-1.gif
In ja iz vidika amaterja oprema ni tako pomembna, kot je znanje, "uč", čim pa enkrat fotkaš dvoranski šport in podobno zadeve, pa je oprema še kako važna. Za amatersko/ljubiteljsko uporabo je pa marsikaj drugega bolj pomembno. To bom vedno trdil in to sem tudi takrat trdil. Nikoli nisem pa tega govoril/pisal v sklopu pro-jev. Če sem mi pa prosim pokaži in se posipam s pepelom.

in držati kuglo v rokah ni enako kot narediti nekaj treningov. Priznam, videti ni nič kaj obetavnega, posebnega ampak po parih treningih je situacija zelo drugačne. Tudi kar se tiče razširjenosti se zadeva vedno več uporablja namesto fitnesa (recimo v NHL-u,..). Zato pa pravim, da je vredno poizkusiti. Sam sem probal in večletni fitnes in za tem kugle....po preizkušanju obeh lahko rečem, da me v fitnesu verjetno nikoli več ne bodo videli. Sicer pa, vsakomur svoje, predlog pa ne more škodovati.
crossfit - je tudi delček fitnesa, definitivno, pa še marsičesa zraven:
https://www.youtube.com/watch?v=g8_IRIWbNFo&feature=related