Fitnes

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Zdravo!

Se kdo na forumu ukvarja s fitnesom?

Namreč že nekaj časa si želim izgubiti nekaj kilogramov, in malo preoblikovati telo, pa potrebujem nekoga, da mi pomaga pri prvih korakih
Če je možno iz okolice LJ - Kamnik

lp

Nazadnje urejeno:

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Zdaj sam pojm fitnes je zame preširok, da bi ga tu uporabljal. Če misliš obiskovanje telovadnic z utežmi, bi bil to približek, ampak še vedno je znotraj tega nekaj podkategorij.

Izgubiti želiš nekaj kilogramov, verjetno pa tudi malce izklesati telo, povečati mišični tonus. Za to ne rabiš dragih telovadnic, napenjanja na trenažerjih, gledanja napihnjenih fitneserjev ... Največji mimosun, ki ga ljudje delajo je, da se vpišejo v fitnes center, potem pa delajo po programu 10 min ogrevanja, potem pa vsak drugi dan dve drugi mišični skupini. To postane hitro dolgočasno in kmalu nima več nobenega napredka.

Predlagam si, da si malce pregledaš TOLE stran, ki ponuja neko alternativo fitnes centrom. Seznanjati se boš začel s pojmi, kot so zdrava dieta, kettlebell, HIT treningi in povem ti, da dober trening v gozdu z lastno težo z malce iznajdljivosti vrže ven veliko boljše rezultate kot pa večurno švicanje po telovadnicah.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
@All:
Kettlebelli so itak zakon! Sicer pa sam delam razne Crossfit variante, ker sem opazil, da mi to nekako še daleč najbolj ustreza.
Predlagam ti tudi branje tega bloga, ki ga piše moj dober kolega. Morda boš našel kaj uporabnega zase.
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja ja le sanjajte o tem in se slinite ob slikah
smile-1.gif
Tu notri je vloženega še in še in še dela ter odpovedovanja. Če hočeš bit tak kot je ta na sliki moraš spremenit celoten, kompleten življenski stil in navade...

Nazadnje urejeno:

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ja ja le sanjajte o tem in se slinite ob slikah
smile-1.gif
Tu notri je vloženega še in še in še dela ter odpovedovanja. Če hočeš bit tak kot je ta na sliki moraš spremenit celoten, kompleten življenski stil in navade...

Pretiravat ni treba.
tongue-1.gif
Je pa res treba malo migat ...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
v teorijije zelo preprosto..več gibanja pa manj hrane. Pri fitnesu...običjano imajo fitnesi svoje trenerje,ki ti v šatartupokažeko kaj se dela, kako se dela..torej da izvajaš vaje pravilno, ter verjetno če izražiš željo (po moje pa ni zastonj) pa ti naredijo tudi jedilnik

potem pa..gibaj, gibaj, gibaj..pri hrani pa se drži nazaj oz. daj vse hidrate na off pa bo razlika hitro vidna.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz....da prideš do tele postave kot je zgoraj na sliki je ogromno garanja.....ni to tako simpl kot se sliši,zgleda, malo treniranja ipd. ....je pa res lažje če zgodaj začne (še pred 20leti), skratka starejši si težje je in ogromno jih obupa, že pri hujšanje oz. da ne govorim o nadobudnežih na fitnesu ki začnejo na polno in v roku 3mesecev jih 90% ni več, in vsako leto drugi.... Poglejte samo trapez in rame pri temu tipu...to ni sam žila in cardio ipd., bilder pa tudi ni, pač prava športna postava....mu je šport the way of life.

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
36.992
10.530
113
Pokličeš Duškota, ti naredi vse komplet, ti pa samo plačaš, ubogaš in delaš
smile-1.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Bravo...ampak tole je garanje vsak dan kar nekaj časa...to ni tako kot pri nas v telovadnicah 1x tedensko po 45min
evil.gif
...sem že videl primerke na fitnesu ko vse delajo v 90% z lastno težo in telo se da lepo izklesati in nabildati.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik feler pravi:
ksz....da prideš do tele postave kot je zgoraj na sliki je ogromno garanja.....ni to tako simpl kot se sliši,zgleda, malo treniranja ipd. ....je pa res lažje če zgodaj začne (še pred 20leti), skratka starejši si težje je in ogromno jih obupa, že pri hujšanje oz. da ne govorim o nadobudnežih na fitnesu ki začnejo na polno in v roku 3mesecev jih 90% ni več, in vsako leto drugi.... Poglejte samo trapez in rame pri temu tipu...to ni sam žila in cardio ipd., bilder pa tudi ni, pač prava športna postava....mu je šport the way of life.

In kaj ti potem pomaga, da izgledas takole? Cisto resno me zanima. Ne zagovarjam beer baucha, ampak neumnost je forsirati taksno filozofijo. Razen, ce si odrascal ob gledanju filmov v kinu siska in ostal v tistem svetu.

Arnold%20Schwarzenegger.jpg

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Bildanje je drugo, tisto je pa prava športna postava. Ne vem, nekomu paše met od 25leta so smrti vsako leto večji trebuh in pivo v roki vsak dan, drugim nam pa paše rekreirati se ipd.
smile-1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik feler pravi:

In kaj ti potem pomaga, da izgledas takole? Cisto resno me zanima. Ne zagovarjam beer baucha, ampak neumnost je forsirati taksno filozofijo. Razen, ce si odrascal ob gledanju filmov v kinu siska in ostal v tistem svetu.
Tip je precej zdefiniran in ima zelo malo podkožne maščobe. Bicepse, trapeziuse in ramenske mišice ima kar velike, ostali niti ne tako zelo. Vsekakor mora delati tudi z utežmi, od sklec nisi takšen. Poleg tega sem prepričan, da zelo pazi na prehrano (nekaj takega kot naš masterr).
Ja, z leti se presnova spremeni, pri dvajsetih se šeph lažje stopi kot pri štiridesetih (vem iz lastnih izkušenj). Ampak se vseeno da.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Že pri 30ih je sranje...mene "ročke" na bokih uničujejo...vem da bi šlo, sam če bi se spravil to delati, bi zgubil 10kg najmanj, kar mi pa ni interes trenutno...mogoče čez zimo pa pol spet na maso. Ročke so manjše kot prej so pa ostale...je bilo pa v zadnje letu in pol pri meni nekako tako...pri 182cm sem šel iz 82kg in 34konfekcijske cifre na 72kg, sedaj pa malo pod 80kg in konfekcijska 30 - hlače, tko da...sam tele ročke...za znoret. Drgač pa za pred predhodnika...glede tiste slike...poglej, tip se je špikal to je dejstvo in vsi to vejo, in marsikaj vidim tudi v teh časih, se fantje okoli 20 in še manj špikajo na polno in skos več je tega, rastejo k piščanci, da ne govorimo o strijah ipd., svašta se vid, k jim pa tamau ne bo več špilal bo pa jok. Drgač pa treb je po pameti pa biti vztrajen, sej hitro notri padeš....pa par mesece pred poletjem ni nič, pač konstantno in se da marsikaj narest.

Nazadnje urejeno: