Fitnes program

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Bi bil kdo toliko prijazen ter mi morda posredoval 12-tedenski fitnes program, ki bi bil sestavljen iz kardio vadbe, vadbe za moč ter raztezanje. Ne toliko v smeri hujsanja, bolj v smeri oblikovanje telesa. Ce se komu da, lahko tudi tukaj napise. Je pa obvezno 12 tdnov, ker potem ne bo vec mogoce aktivno telovaditi.

Hvala.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.692
9.906
113
40
MB
nevem no, na maximumu prit do uporabnih podatkov zna bit utrujajoče pa zna trajat. tud jaz bi rabo en program za fitnes za čez zimo ker je za laufanje zunaj postalo prehladno. vas je tu kr nekaj zanesenjakov pa bi lahko en napisal en tak trening za vsak dan
grin1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Nekako tako ja, ce bo sila se bom tudi tam registriral ter pobrskal. Nekaj sem ze po clankih, vendar niso kaj prida uporabni. Najraje bi nekaj v pdf formatu, teden 1, teden 2. A prevec zahtevam?
grin1.gif

B81

22. jul 2007
37.613
10.906
113
Samo najprej bi moral prehrano poštimat, potem pa trening.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ne iscem vrhunskih rezultatov, ker za kaj takega se nisem pripravljen odrekati. Iscem samo dobro telovadbo in jo lahko spremljam preko tabele.

B81

22. jul 2007
37.613
10.906
113
V prvem postu si napisal, da bi rad oblikoval telo, tu pa je, kot sem prebral, najbolj pomemba prehrana, potem trening potem pa počitek.
Torej noben 12-tedenski trening ne bo deloval, če vnos hrane ne bo pravi.
Corleone bi znal kaj pametnega tu napisat.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
To se vedno drzi, vendar ne zelim nic posebnega. Samo neko normalno oblikovanje telesa.

B81

22. jul 2007
37.613
10.906
113
Pol pa tak.
Začni delati sklece, trebušnjake (če je malo preveč na trebuhu) in počepe.
Pa ne vsaki dan 10, ampak vsaki dan 300, razporejeno čez dan:)

Thazz

Fizikalc
8. sep 2007
529
36
28
Sairach
Naprimer TUKAJ imaš en plan za celo leto. Vaje se menjajo, tako da ne postane preveč dolgočasno.

Se ti pa tudi po 12 tednih splača najti nekaj časa za vadbo, ker drugače bo to kar boš sedaj delal brez veze.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Jaz se s sestavljanjem takšnih programov ukvarjam nekje 15 let. Pa ne samo takšnim, ki bi 3 mesece kaj delali ampak imam tudi kondicijski trening nekaterih vrhunskih športnikov. Imam firko, ki ima registracijo za opravljanje tovrstne dejavnosti, fakulteto ter cel kup ceminarjev. Ampak ti na tvoje vprašanje ne znam pomagat. Če bi ti hotel napisati program bi moral narediti kakšne teste poznati tvoje stanje, sposobnosti, cilje, poškodbe, kakšne druge posebnosti. Na podlagi tega bi ti lahko kaj pametnega napisal, vse ostalo je pa brezveze in je popolnoma enako kot če bi si zmislil sam in deal pač nee vaje, ki bi se jih spomnil.

Zato je najbolje, da se kar vključiš v neko organizirano vadbo. Glede na to da je aerobika za ženske poskusi kaj tekšnega:
http://crossfitplamen.wordpress.com/
To je pač neka oblika skupinske vadbe, ki je kolikortoliko kontrolirana.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Iskreno se zahvaljujem (brez cinizma) vsem, ki mi poskusate pomagati na neki vrhunski ravni. Naj poenostavim. Imam placano fitnes karto s strani mojega podjetja. V zimskem casu sem manj zaposlen, zato imam vec casa v vecernih urah. V tem casu zelim optimalno poskrbeti zase brez nekega pretiranega odrekanja. Nimam idej za vadbo, zato me je zanimalo, ce ima ze kdo sestavljen kaksen plan telovadbe. Kot sem rekel, kardio, vadbe za moc, raztezanje. To je vse. Sem popolni amater, zato ne iscem vrhunskih rezultatov. Isem v smislu. Kolo za 30 min, pavza, 1000 pocepov, vaja za biceps 5 ponovitev po 15x, itd.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Potem naredi tako:
5 minut ogrevanja, potem ogrej sklepe (tako kot smo to delali v šoli s kroženji) potem pa pojdi od naprave do naprave in na vsaki naredi po 20 ponovitev. Izberi takšno težo da boš lahko naredil pravilnih 20 onovitev a nebi mogel narediti 25. Vaje izvajaj tako, da ne boš krivil hrbtenice, pazi da ne boš zadrževal sape, dihanje naj bo tekoče, gii naj ne bodo sunkoviti. Če kakšen gib povzroča bolečino pusto to vajo. Vaje izbiraj tako da bo vaji za spodnji del sledila vaja za zgornji del, torej poskusi malo kolobariti. Na začetku treninga izbiraj težje vaje kjer sodeluje več mišičnih skupin, proti koncu pa tiste kjer telo dela le v enem slepu (napirmer kakšne upogib trupa ali komolca). Pavze med vajami NI! Poskusi delati vaje kar eno za drugo. Tako naredi nekje 12 do 16 vaj. Fertik boš v dobrih 20 minutah. Takšen trening je kar naporen opazil boš da te bo zakisalo. Mogoče ti bo šlo tudi na bruhanje.
Po takšni vadbi se počasi raztegni in naredi še pol urce na kateri kardio napravi (tekaču, kolesu, eliptiku...)
Fino bi bilo če bi naredil kakšno vajo še za stabilizatorje trupa.