Fitnes program

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
butasto vprašanje, butast odgovor. sploh pa se za te zadeve obrneš na forum ki se s tem ukvarja in ne na žblj forum.

Kakor vem si se ti nekaj ukvarjal s tem, izgleda pa tako kot da nimaš pojma o pojmu ali pa se ti ne da.

Najmanj, kar bi lahko naredil je da mu daš kak uporaben link o teh zadevah.

Tukaj boš našel največ uporabnih stvari glede prehrane, fitnesa in to.

lpG

Nazadnje urejeno:

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
sem se in se še. ampak na temu forumu ne pomagam več, preveč nehvaležnega folka
rolleyes-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
A bolj resnega odgovora si ne zaslužim?

Odgovor je enostaven.

Pomembno je da se gibaš. Kolo,plavanje, tek. Fitnes pa rekreativno (beri: brez 300kg naporov na napravah).

In seveda uredi prehrano tam kjer je to potrebno. Izloči sokove,sirupe,cole in podobno, poslužuj se le 100% nektarjev, pa še te reči z vodo. Nesladkan čaj. Dunajski, fries, fast food ne spadajo v fitness prehrano. (vbistvu je to niskoholesterolska dieta). Maksimalno povečaj delež zelenjave.

Priporočam ti obisk pri zdravniku preden začneš s kuro hujšanja, orientacijski pregled in krvna slika s kontrolo določenih faktorjev, KKS,sladkor, maščobe, elektroliti.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Hm, saj ne mislim nekaj hujšat, ker sem daleč od debelega, samo malo sem definicijo izgubil, malo buhija se je naredilo, to je vse. Včasih sem imel 74 kg in sem lahko delal fino za maso, samo (OPA) sem bil pri 78 že FUL zadovoljen in takrat mi je bilo to dobvolj. Nikoli nisem hotel biti neka omara, samo mi je pa fajn, da nekaj počneš, da se vidi da ne ležiš doma.

Zdaj vse skupaj prilagajam času, laufat grem vsaj 3 krat na teden, od tega 2 krat v bazen, enkrat v sauno, vse skupaj pa kombiniram z blagim gitnesom. Na hrano bolj pazim, ampak ne 100%, ker se mi ne da tako živet, je pa res, da jem večklrat pomalo, reno zajtrkujem, zvečer če se da jem recimo zrezek s solato brez kruha in krompirja itd.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
3x greš laufat, od tega 2x v bazen in 1x v savno?
confused-1.gif
tečš po bazenu in v savni? nekdo ima željo po smrti

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
za moje pojme bo dovolj če 'gibaš 4 ali 5 x tedneko - nekaj rabiš počitka ker drugače bom preteral telo in bo slabše kot če ne delaš nič.

Glede fitnesa...bo kar OK..takrat ko delaš noge naredi še trebušnjake, pa ramena moraš še nekam uštulit - lahko zraven k prsim in hrbtu.

Ne bopa nič narobe (Gleda na to da bi rad zgubil kilažo) da delaš (npr. ponedeljek, sredo, petek) vsak dan vse mišice...(jih nič ne preteraš) boš ji pa bolje definiral. Torek uštuliš noter tek, četrtek pavza, sobota še tek, pa nedelja pavza (oz. sauna nametso pavze).

Je pa tako....če bi rad skujšal moraš več porabiti kalorij, kot jih daš vase. Večji ko bo ta manjko več bojo šle kile dol.

Glee vaj...3 x ponovitev za eno vajo je dovolj. Pa 2 - 3 vaje za eno vrtso mišic.
Delaš..najprej ogrevanje (manjša kilaža) potem amksimum (Pač kolior je to pri tebi) in nato eno srednje obremenitev (ena od opicij..npr. prsa)...bicepsi...ogravnje (manj) nato 2 x plna obremenite (kar pomeni tako težo da lahko narediš nekje 8 - 12 ponovitev..torej nekje 10).

(jaz delam npr. prsa: 1 x 60 kil ogrevanje (13 x), 1 x 90 kil (7 do 8 ponovitev..kolikor pač gre), ter nato 80 kil do konca)...bicepse pa 1 x 30 kil (13 ponovitev), ter 2 x 35 kil (nekje 10 ponovitev). Se pač prilagajaš sebi in svojemu telesu.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
3x greš laufat, od tega 2x v bazen in 1x v savno?
confused-1.gif
tečš po bazenu in v savni? nekdo ima željo po smrti

Pa dobr človek, daj vzami stvari malo z rezervo. Nikjer nisem napisal, da ko grem pa v bazen, da pa se pretrgam tam not, saj [censored] pa tudi nisem. Če grem v pon, sre in pet laufat za pol ure, pol ne bom crknil če grem npr. v sredo in četrtek (ali soboto) malo v bazen, v nedeljo pa recimo v savno. Pa še to ni pravilo. Se pa valda naredi, da 2 al pa 3 dni ne delam ničesar, ker nimam časa. Sploh pa si svoje mnenje povedal, me ne zanima več. Očitno so tu ljudje, ki dejansko lahko pomagajo.

vincent, človek ki mi je pisal program za tek (ki sega še ne držim ker enostano ne zdržim), je rekel, da je najbolje, da vsak drugi dan naredim po malo za vitnes ampak vse mišice, en dan v tednu naj pa nujno počivam.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Nikar ne kompliciraj, kot večina tehle fitnes intuziastov. Ni ti potrebno deliti mišice na posamezne dneve. Oziroma vsaj toliko časa ne dokler imaš napredek če delaš vse mišične skupine v istem dnevu. Ko ne boš več naperedoval takrat je čas da spremeniš sistem vadbe. Če nekaj časa nisi nič treniral bo kakšna vaja v dveh serijah sigurno zadosten stimulus za spremembo. Ko pa je mišica že toliko natrenirana je potrebno povečevati obremenitve povečevati količino stresa takrat pa potem nebi mogel narediti vsega v eni vadbeni enoti pa narediš "split sistem" oziroma razdeliš vadbo po mišičnih skupinah.

ČE boš treniral doma si sestavi trening, ki je čim bolj funkcionalen. To pomeni delaj vaje, ki so podobne akivnostim v vsakdanjemu življenju. Izogibaj se nekih izolacijskih vaj na nekih čudnih napravah. Primer primernih vaj: sklece, počepe na eni nogi, zgibe, gušterjeve letove, skoke na stol, skoke v razkorak, sklece v stoji. tele vaje delš brez pavze po 30 ponovitev. Garantiran tak stimulus za mišice, da ne rabiš nič več, predvsem pa zakisliš telo- odličen trening za marsikaj v našem lajfu.

240 g beljakovin na dan ne rabiš to je buča. Ponavadi to govorijo tisti, ki bi ti radi prodali kanto proteinov. Ampak dejmo mal računat.
primer: težek sem 80kg, od tega je 60% vode. torej ostane 32kg tkiva. nekaj tega je kosti, organov itd... ampak predpostavimo da je vse to sestavljno iz beljakovin. 89% vseh beljakovinskih mulekoul se v telesu zamenja v roku enega leta. to pomeni da bi mogu dobit v enem letu nekoliko manj kot 32 kg beljakovin samo za vzdrževanje. ampak špekuliram da imamo samo 50% izkoristek torej rabim na leto za vdrževanje 64 kg! če bi delal na masi pa sem veliikodušen pa rečem da bo dobil na leto 6 kg čiste mišične mase pa prištejem še 12 kg extra. Pridemo na 76 kg. med računanjem sem skos zaokroževal navzgor, da se sicer zračunat še bolj natančno. Pa nismo prišli blizu 240 g na dan.
če bi jedu vsak dan 240 g beljakovin bi dobil v enem letu 87,6 kg beljakovin. To je pa kr mal preveč ha??
Ko preidejo beljakovine v telo se morajo najprej deamonizirat torej NH3 gre ven to je pa naloga ledvic. PReveč proteinov je garancija da se boš na drag način usrau. Nč drugega