Firewire težava

mel

Zelenc'
15. dec 2009
17
0
1
Potrebujem vašo pomoč. In sicer, kot amater sem vgradil firewire kartico v PC. Ostalo (gonilniki) so win. naredili sami. V pinnacle-u sem nato poizkusil sneti iz kamere posnetek na računalnik. Tu pa se je pojavila težava. Slika je namreč zelo nerazločna. V nero vision je prav tako slika nerazločna. Sedaj pa ugibam, kje bi lahko bila težava. Morda v kablu, ki je prišel skupaj z firewire kartico (morda potrebujem drugi, čeprav ta paše v luknjo v kameri). Ali pa je kje drugje težava. Za pomoč sem vam v naprej hvaležen.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
katero kamero imaš?
je slika čudna samo med zajemanjem ali tudi potem ko je že zajeta na disk?
probaj posodobit driverje za kartico, ni nujno da so winsi namestili najnovejše
probaj še v windows move makerju zajet sliko
če kamero priklopiš na tv je vredu slika?
čisto možno je, da je s kablom kaj narobe

mel

Zelenc'
15. dec 2009
17
0
1
Tudi v windows move makerju je stanje enako. Posodobljenih driverjev na uradni spletni strani za ta model ni. Slika je povsod dobra (na lcd-ju od kamere, na TV-ju). Samo na PC-ju je stanje tako kot je (popačena slika).

mel

Zelenc'
15. dec 2009
17
0
1
Evo fotke popačene slike. Zadeva pa se dogaja na smučišču.
843448-Breznaslova.png

Priponke

• 843448-Breznaslova.png
    843448-Breznaslova.png
    384,5 KB · Ogledi: 177
Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.142
113
Firewire je digitalni prenos, torej enako kot bi prenašal preko USBja .. slika se ne more pokvarit.

Meni zgleda kot da je napačen kodek za video ... a zvok dela BP? Poskusi odpreti video še v drugih programih (BSplayer, VLC, ..) ...

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Hm.. takole pri meni zgleda, ko v Premieru 6.5 nalagam analogno zadevo. Ce pogledam AVI datoteko v drugem programu je ok. Tudi potem, ko datoteko uvozim v Premiera CS4, v katerem montiram, je ok. Res pa je, da ne nalagam preko Firewire, ampak imam montazno kartico. Preko FW v CS4 mi deluje ok. Na netu sem nasel, da je neka tezava z overlay. Do resitve pa nisem prisel, ker analogen zajem potrebujem cca 3x na leto
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Če bi odgovoril avtor odgovoril na vsa moja vprašanja, bi že rešli težavo, vrjetno je pa res krivo to kar si napisal ti.

Katero montažno kartico uporabljaš?

mel

Zelenc'
15. dec 2009
17
0
1
No, da lepo po vrsti odgovorim:

Kamero imam digitalno, samsung vp-d351,
Slika je tudi potem čudna, ko je posneta na disk,
Driverjev novih ni,
Pri VLC-ju ni ne slike ne zvoka, pri ostalih programih (windows media player…) pa je slika popačena, zvoka pa ni,

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
uf čudno.
če imaš možnost probaj še na katermu drugmu pc-ju. pa kr v moviemakerju.
kabel tut ni tko zelo drag, tako da lahko tudi tega probaš zamenjat. če prov je digitalen signal, jst vseeno malo kabel sumim.

mjanez

Zelenc'
29. dec 2009
23
0
1
Pozdravljen,
Jaz imam podoben problem (sam ne tako hudo, malo artefaktov), če FW kabel priklopim na sprednji konektor na PC (na sprednji plošči). Če priklopim zadaj (na matično) je vse BP. Preizkusi kombinacije.
LP
Janez