Firefox zmrzne ob filmčkih

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik dTi pravi:
Kaj pa, če sem jaz informatik?
smile-1.gif

Potem je pa zalostno. Ce bi bil jaz tvoj sef, bi te postavil na cesto, ker ce si tako smotan, da nisi sposoben urediti, da bi Firefox predvajal filme normalno (namig: samo instalirati ga moras in to je vse), potem res ne mores biti informatik niti v kiosku za burek
smile-1.gif

Resno, jaz nisem pocel nic posebnega, pa mi od verzije 3.0 ali 3.5 dalje (torej odkar poslusam/berem nesmiselne komentarje o tem, kako je FF nekaj kriv, da filmi in nevemkaj deluje pocasi) deluje vse brez problema. Delalo je tudi prej, a prej ni bilo teh bebavih komentarjev. Od pluginov uporabljam dodatno instalirana Adblock Plus (ta bi lahko povzrocal probleme, a jih ocitno ne) in Flagfox (ker sem radoveden in len - carobna kombinacija
cheer.gif
). Vse dela normalno brez kakrsnihkoli posegov v delovanje, brez spreminjanja nastavitev, kaksnih dodatnih programov ali pluginov, brez cesarkoli ... kar se samo instalira, deluje. Danes je to verzija 3.6.8, nazadnje pognana ob 7:54:49 (to je AM) dne 20.8.2010, takrat sem resetiral skatlo zaradi menjave graficne, ker sem zacasno preizkusal eno drugo.

Uptime Firefoxa (brez da bi ga do konca ugasnil), je redno po vsaj 14 dni, kolikor znasa tudi uptime operacijskega sistema, za resete masine skrbijo samo Windowsi (Windows Update) in drugi nepredvideni dogodki (menjave HW, eksperimentiranje, izpad napajanja), vmes pa ves cas dela cisto normalno. Cisto normalen uptime je blizu enega meseca, potem pa ponavadi res pride kaksen update, ki zahteva reset skatle.

FF res nio tako slab, kot ga nekateri nesposobnezi zelijo/zelite predstaviti - to je enako, kot ce bi trdil da so atomske bombe zanic samo zato, ker ne znas aktivirati detonatorja za aktivacijo.

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
doto, hvala za nasvet, žal pa ni odpravilo težave v mojem primeru.

kontra, na koncu sem uspel s tvojim nasvetom. Naredil sem instalacijo verzije 9, potem pa nadgradil na 10.1. Zaenkrat dela vse brez problema.
cheer.gif

Še prej sem probal tudi reinstalacijo Firefoxa in reinstalacijo Flasha 10.1, pa ni pomagalo.

Radirko, si se olajšal? Nikjer nisem trdil, da je FF slab, si me pa vseeno tega obtožil in še nesposobneža po vrhu.

doto, kontra, 5*
Radirko, tebi pa dam samo 4*
grims-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
In nagrada za najdaljši e-tič tedna gre.... radirkotu !!!!

(aplavz)

Istočasno začenjamo kampanjo mass-closing bugov na bugzilla.mozilla.org (ker v resnici ni bugov in prijave samo po nepotrebnem upočasnjujejo developerje pri razvijanju novih featurejev).

(samo v zvezi s pojmom "double click" (???) je odprtih pet tisoč bugov za Firefox. Odprtih, torej brez rešenih in zavrnjenih.)

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
In nagrada za najdaljši e-tič tedna gre.... radirkotu !!!!

Hvala, hvala
cheer.gif
Ob prevzemu te casti od tebe bi se rad zahvalil mojim starsem, se posebej mami in ocetu, saj sta najbolj zasluzna za ta dosezek. Ko bo bansh utegnil, bo za vse navzoce objavil kaksno sliko, da ne boste prikrajsani za to krasoto !

Nisem napisal, da v FF ni nobenega buga, napisal sem da je bizarno, da imajo (no, imate, saj si ti en od takih) nekateri silne probleme, medtem ko na normalno nastavljenem racunalniku brez tone bloatwara preverjeno vse skupaj deluje brez tezav. Isto velja za vse druge racunalnike, za katere skrbim. Bolj verjeten zakljucek se mi torej zdi, ni tezava v FF, ampak v uporabniku (tebi).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Nisem napisal, da v FF ni nobenega buga, napisal sem da je bizarno, da imajo (no, imate, saj si ti en od takih) nekateri silne probleme, medtem ko na normalno nastavljenem racunalniku brez tone bloatwara preverjeno vse skupaj deluje brez tezav. Isto velja za vse druge racunalnike, za katere skrbim. Bolj verjeten zakljucek se mi torej zdi, ni tezava v FF, ampak v uporabniku (tebi).
O kateri težavi pišeš?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Naslov teme (zatikanje videa ob predvajanju v FF itd.). Ce bi bila napaka v brskalniku, bi se najbrz manifestirala povsod, ali pa vsaj zelo pogosto ?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.348
7.434
113
No meni pa se FF sesuje vsakic ko kliknem kak link za download. Oz. zmrzne, nato dobim obvestilo da se je sesul plugin-container.exe, FF pa ostane zmrznjen in morem killat proces.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Normalno instaliraj FF (brez smeti - nepotrebnih pluginov in "person") na racunalnik, ki urejen (ce ne gre drugace, sveze instaliran OS, seveda brez defektnega HW) in mi potem pokazi kako se FF sesuva ko kliknes DL link. Ti dam sestorcek piva za demonstracijo.

Ali pa obratnmo, privleci skatlo + instalacijski medij za OS, pa ti bom jaz uredil da bo delalo, potem gre sestorcek meni
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Naslov teme (zatikanje videa ob predvajanju v FF itd.). Ce bi bila napaka v brskalniku, bi se najbrz manifestirala povsod, ali pa vsaj zelo pogosto ?
1.) Napaka z (flash) videi v FF je znana in dokumentirana. Za vajo lahko najdeš link.
2.) Nisem jaz odprl teme.
3.) Psihofizično stanje uporabnika, veliko domnevam in namigovanjem navkljub, NE VPLIVA na delovanje računalnika in programov. Tako, da taka filozofiranja prihrani za Čvek ali Spam kotiček.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
No meni pa se FF sesuje vsakic ko kliknem kak link za download. Oz. zmrzne, nato dobim obvestilo da se je sesul plugin-container.exe, FF pa ostane zmrznjen in morem killat proces.
Zadnja verzija FF?
Zveni kot problem s kakim pluginom.
Najbolje, da jih disablaš vse : menu Tools / Add-ons / Plugins.
Microsoft DRM in Mozilla default plugin lahko pustiš.