firefox portable in profili

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kako v FF protable naredim nov profil, da bi imel potem dva profila in v vsakem drugačne bookmarke.
na googlu sem našel samo za navaden FF.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Narediš 1 profil, potem pa mapo skopiraš in jo preimenuješ, nato pa kopijo profila 1 odpreš v ff in si jo poljubno urediš

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sam kako naredim nov profil? a to si mislu da v inštaliranem ff-ju nardim profil in skopiram v portable?

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
samo če v službi nimaš admin pravic tudi ff portable ne boš mogel uporabljati, ker se ti ne bo sconnectalLPWWY

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
portable ff v službi dela kljub temu da nisem admin - večkrat uporabljam.
profil v inštalirani verziji sem naredil in mal naštudiral. nikakor pa mi ne rata v portable verziji. ne morem zagnat unga profile managerja. vedno mi zažene portable ff.

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
mogoče pa portable verzija ne vsebuje te funkcije, ker je če se ne motim oskubljena v primerjavi z navadnoLPWWY

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
evo sem rešu zadevo, sicer je mal kmečka fora pa ni tko lepo rešljiva, sam deluje pa:)

v mapi I:\Programi\Firefox\Data (I je usb ključek) je mapa "profile". To mapo skopiraš in jo recimo poimenuješ "služba".
Ko želiš uporabljati profil "služba", najprej mapo "profile" preimenuješ recimo v "doma", mapo "služba" pa v "profile" in zaženeš portable ff
wink-1.gif

no fora je sam v tem, da tist profil ko hočeš uporabljat preimenuješ v "profile" (pa seveda brez "...")

martin

Pripravnik
9. avg 2007
132
0
16
glede na to, da portable firefox v primerjavi z danasnjimi kapacitetami usb kljucev ni ravno ogromen, si lahko na kljuc nalozis vec kopij celega firefoxa.

hitreje in enostavneje zagnat drugega firefoxa, kot vsakic znova preimenovat profil folder
smile-1.gif

lpm

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Ti verjetno uporabljaš portable firefox od portableapps.com. Na mozilini strani imaš napisan postopek, kako nameščeni firefox spremeniti v portable. Poleg lažjega spreminjanja profilov pa je tudi lahko slovenski, če ga imaš ti tako nameščenega:
Citat:

1. Copy the Firefox application folder and your profile folder to the removable medium. In this example we will use R:\Firefox for the application folder and R:\FFProfile as the profile folder, assuming the drive letter for the removable media is R:.

2. Create a simple batch file called R:\Firefox.bat with the following line:

start \Firefox\firefox.exe -profile \FFProfile

3. Optionally, disable the disk cache to reduce the amounts of file writes to the removable storage by using about:config to set browser.cache.disk.enable to false.

The reason why a batch file is needed instead of a simple shortcut is that a shortcut uses absolute paths, and since the actual drive letter for the removable media may change depending on which computer it is plugged into, the relative path used in the batch file is guaranteed to work anywhere

V tvojem primeru narediš večkrat drugi korak, za vsak profil svoj.bat file. Nato pa le klikneš bat datoteko, ki odpre določen profil in ta profil se ti odpre!

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik matejdro pravi:
The reason why a batch file is needed instead of a simple shortcut is that a shortcut uses absolute paths, and since the actual drive letter for the removable media may change depending on which computer it is plugged into, the relative path used in the batch file is guaranteed to work anywhere

Even when the USB drive is mounted on a directory ?
wink-1.gif