Firefox 4 - cudni fonti?!

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.240
1.397
113
ksz

Glede na število hroščov, ki jih ima ta 4. Sploh ne vem kako jim je to uspelo ven spravit. To še niti beta od bete ni...

Sem že nazaj na 3.6.*

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Zakaj sploh rinete na novo, ce ni nicesar, kar bi bilo boljse, kot v obstojeci verziji ? Thundrbird je podobna zver, 2.x deluje normalno, 3.x pa nima nobenih izboljsav, samo nekaj poslabsav (morda se zdaj ze da ugasniti kaksno poslabsavo, ob izidu 3.0 se jih ni dalo). Pa saj ni to prvic, da je en program prisel tako dalec, da so "izboljsave" zgolj poslabsave, ker so hoteli na silo izumiti nekaj novega ?!

GPU (2D) rendering je hecna stvar, ki kaze samo na neucinkovitost GUI APIja ali pa na neucinkovitost programa. Na slednje imajo vpliv, za prvo pa ne verjamem, da bi proizvajalec graficne dopustil, da ga konkurenca poseka (torej bi bil driver najboljsi mozen, kot je bilo to v predokenskih casih). Iz tega ugibam, da je tezava na strani programa in da bi bilo torej boljse pocistiti pred svojim pragom, preden rinejo v tako brute force zadevo za prikrivanje lastnih napak. In ja, uporabljam FF (zadnji 3.x), tako da ne "sinfam" kar vsepovprek.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.240
1.397
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Zakaj sploh rinete na novo, ce ni nicesar, kar bi bilo boljse, kot v obstojeci verziji ? Thundrbird je podobna zver, 2.x deluje normalno, 3.x pa nima nobenih izboljsav, samo nekaj poslabsav (morda se zdaj ze da ugasniti kaksno poslabsavo, ob izidu 3.0 se jih ni dalo). Pa saj ni to prvic, da je en program prisel tako dalec, da so "izboljsave" zgolj poslabsave, ker so hoteli na silo izumiti nekaj novega ?!

GPU (2D) rendering je hecna stvar, ki kaze samo na neucinkovitost GUI APIja ali pa na neucinkovitost programa. Na slednje imajo vpliv, za prvo pa ne verjamem, da bi proizvajalec graficne dopustil, da ga konkurenca poseka (torej bi bil driver najboljsi mozen, kot je bilo to v predokenskih casih). Iz tega ugibam, da je tezava na strani programa in da bi bilo torej boljse pocistiti pred svojim pragom, preden rinejo v tako brute force zadevo za prikrivanje lastnih napak. In ja, uporabljam FF (zadnji 3.x), tako da ne "sinfam" kar vsepovprek.

Treba malo testirat. Če je kaj boljšega
smile-1.gif

No 4 še premikat ne moreš po namizju, ker se ji enostavno ne da. Pač ostane tam kjer se je odprla. No včasih se usmili in pusti da jo premakneš. Med večjimi hrošči...

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Problem je v tem, da so šli iz GDI knjižnice za renderiranje, na DirectDraw, ki podpira GPU pomoč pri renderiranju. To je big deal, za tako kompleksno stvar, kot je html engine, zato je FF4 toliko zamudil, očitno se še pa malo lovijo. Jaz sicer nimam nobenih težav, tudi renderiranje fontov deluje bp in nj ne duha ne sluha o kakšnih meglenih fontih. Res pa da imam samo dve razširitvi, firebug in xmarks, ter nič drugega.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz ne vidim razloga zakaj bi moralo biti ucinkiovitejse - API za 2D ima (preko gonilnika graficne) HW podporo za vse 2D primitive, ki so potrebni za 2D renderiranje cesarkoli (ce zelis videti razliko, odstrani gonilnik od graficne in pusti, da se Windowsi zbudijo z genericnim VESA, kjer je na voljo samo dumb framebuffer dostop, tam se lepo vidi koliko je razlike). Zakaj bi bil prehod na drug nabor primitivov, katere izvaja isti driver, hitrejsi ?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Zadevi se reče grafično pospešeno renderiranje. Se pravi, da procesor odloži računanje pikslov grafični kartici, ki je za to bolje usposobljena. To posebej pride do izraza pri kakšnih animacijah, ko je potrabno delati kompozicijo, upoštevati alfa kanale, ... Tako se pa lahko glavni CPU posveti drugim rečem.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
To dela ze zdaj (brez DirectDraw). Kaj mislis da ti renderira GUI zadnjih 15+ let ?
wink-1.gif
Zgoraj sem ti dal primer, kjer lahko vidis alternativno, torej kako pocasno je, ce CPU to dela namesto GPUja.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, samo GDI je kot si rekel 15+ let star.

A igre laufajo na Direct3D v1 ?

Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
GPU (2D) rendering je hecna stvar, ki kaze samo na neucinkovitost GUI APIja ali pa na neucinkovitost programa. Na slednje imajo vpliv, za prvo pa ne verjamem, da bi proizvajalec graficne dopustil, da ga konkurenca poseka (torej bi bil driver najboljsi mozen, kot je bilo to v predokenskih casih).
Ja pa jade.
Gfx gonilniki so gojišče bugov.

IE9 ima iste probleme.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Chromium 12.0.713.0 (79258) - 12 fps.. S istimi bugi, kot 10ka (ce zapres, te ne bo opozoru, da imas vec tabov odprtih, tabov se ne da nizji prestavt, isti freeze kot prej, na doloceni fotki, zagon se enga, se ne odpre na polno, ampak polovica zaslona....).

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
To maš ti mal čudn comp.
grin1.gif

Kar se pa tiče zapiranja vseh zavihov na enkrat, je pa tako, da ko se enkat navadiš zapirat posamezne zavihke, pozabiš da tisti rdeči x desno zgoraj sploh obstaja.
wink-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Tabi - verjamem, da so stvar navade.

Meni se pa vsuva, zakaj pojma nimam... sem ene 10x probal, ene 5x se je sesul, 5x pa bp..
write.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
To je pa res drek. Jaz že lep čas uporabljem Chrome beta (trenutno 11) pa sem res hudo zadovoljen s stabilnostjo in hitrostjo.
Pa imam več čas odprtih od 5-10 tabov in ga uporabljam po 12h na dan...

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Takole prikaže meni na FF4 z vklopljenim pospeševanjem:

5555610063_7695faf626.jpg

pa še ribe:

5555615751_83916bfd65.jpg

Samo ie9 pa rastura
shocked-1.gif