firefox 3.6

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
kako vam je všeč? meni kot laiku se zdi da je precej hitrejši od 3.5.

še eno vprašanje: prej sem imel lahko več vrst v orodni vrstici zaznamkov zdaj mi pa druge vrste ne kaže več.
amogoče kdo ve kako bi jo povrnil v 3.6?

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik Dante pravi:
še eno vprašanje: prej sem imel lahko več vrst v orodni vrstici zaznamkov zdaj mi pa druge vrste ne kaže več.
amogoče kdo ve kako bi jo povrnil v 3.6?
MultirowBookmarksToolbar
zmaga.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Še najbolj všeč mi je, da novih tabov ne odpira na koncu, ampak je vedno novi sosednji tab.

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
hvala.sem tudi sam ugotovil plus Smart bookmarks bar, da ti prikazuje samo ikone in jih imaš lahko res veliko.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Samo ikone lahko prikazuješ tudi brez addona, samo klikni na zaznamek in pod name (ime) zbriši tekst.
smile-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Ponavadi ne upgrejdam stvari, ki delajo b.p., pri lisički pa sem naredil izjemo. Slučajno sem videl novico, da je izšla tisti dan, in hop - že je bila pri meni.

In mi je že žal. Po občutku dela malo počasneje, se večkrat "zatakne", predvsem pa občasno odpove levi klik. Moram kliknit 2x ali 3x na link, da se kaj zgodi
crazy1.gif

Pluginov, addonov ipd. nimam kaj prida, sem jih posodobil, izklopil, odinštaliral... pa nič bolje. Kar sem našel so bili podobni problemi zaradi .net framework assistanta, ki pa ga med plugini nimam.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz imam še vedno probleme s porabo RAM-a, ko skopiram link v address bar mi kar freezne za kakih 20sek. Zadnji spodoben FF je bil 2.xx
tongue-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Z v2.xx pa je imel nekdo drug probleme...

(v bazi je še nekaj bugov, ki sem jih prijavil za časa v1.x ali še prej, nerešenih seveda, tako da se "ob izjavah verzija X je boljša od verzije Y" samo kislo nasmehnem
wink-1.gif
)

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Men se pa v službi 3.6 vedno zruši po cca 2 minutah, tako da sem preklopil na Chrome.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Meni deluje dobro (po obcutku malenkost hitreje kot 3.5.7) tako na novejsem racunalu (2 GB RAMa) kot na sttarejsem (512 MB), oboje WinXP.

Opazil sem tudi, da 3.6 koncno sprosti pomnilnik, katerga je imel prej alociranega, v velikem kosu, ko enkrat zapres eno okno. Prej je cakal, mutil, mlel in se obotavljal kaksno minuto, preden se je poraba zmanjsala, pa se takrat razlika ni bila tako drasticna. Od 3.0 je bil 3.5 prvi korak v to smer, 3.6 pa se malce bolj.

Za primerjavo: odprti imam dve okni z Ajax vsebino in tri s forumom (Alter), poraba je 233 MB na skatli z 2 GB. Ce malce pocistim zgodovino v prvih dveh oknih (izhod in ponoven zagon tiste web aplikacije), pade na 191 MB in se ustali na 182 MB (to je preden bom pritisnil oddajo tega sporocila). V 3.0 je bilo v takih razmerah stalno nad 200 MB, po nekaj casa uporabe pa nad 340 MB. Na podhranjenih racunalih se zmanjsana pozresnost in bolj redno pospravljanje mocno pozna, saj navade ponovno poganjati brskalnika ali vsakodnevno restartati racunalnika (uptime od nekaj dni do nekaj tednov, odvisno od pogostosti updateov, ki zahtevajo restart, ves cas tudi tece ista instanca brskalnika) zato Chrome in drugi brskalniki, ki sodec po primerjavah ne zmorejo pocistiti lepo za sabo, pri meni odpadejo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja uporabljam (kot ne-admin) FF36 portable na WinXP 4 GB mašini.

Dela v redu. Pogrešam le slovenski črkovalnik (kaki bedasti API pa imajo, da se s vsako verzijo spremeni???)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Ko bodo update-al, pa pač umakneš kompatibilnost za nazaj
Zakja bi umaknil? Saj se skoz priporoča, da se to vklopi.

Oziroma: Kaj je sploh smisel te opcije ?
wink-1.gif