Financiranje nepremičnine

Domen

Pripravnik
24. jul 2007
207
0
16
Lep pozdrav vsem!

Mene zanima če kdo ve za kak pameten in ugoden finančni pristop k nakupu poslovnega objetka v vrednosti cca. 450.000€...
moznost odplacila je zastava dveh drugih premičnin, ter 2000€ mesečno.... ???
Mogoče kak mogotec tukaj ki bi kupil pa bi mu odplačeval?
grin1.gif

Hvala!

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Nisi povedal veliko, ampak glede na to, da ponujaš dve premičnini, bo pomojem edina opcija leasing. Kako ugoden bo je pa drugo vprašanje.

(razen, če na premičninah piše Pershing
wink-1.gif
)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Zakaj leasing? Ni mi jasno zakaj ne bi mogel kredita najet in zastavit nepremičnin??!?!?!?!?!?!!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Sem ga še 3x prebral čeprav močno pod vplivom Jägra ampak kje tiči hakelc? Mogoče mi možgani počasi delajo ampak za leasing bo potreben polog ki ga fantič nima torej kaj še ostane drugega kot kredit in zastava dveh nepreničnin?
wink-1.gif
Sicer teh 2000€ mesečno ne razumem najbolj ampak sklepam da je teh 2000€ mesečno mišljenih kot obrok za poplačilo obveznosti?

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Saj lahko, da se je zatipkal, ampak blazko je odgovarjal na podlagi tega...

luka_lj

Pripravnik
5. sep 2007
182
0
16
Lep pozdrav... če te zanima je možno sestaviti ponudbo glede lizinga in glede na to da deluješ kredibilno sposoben. Če te zanima javi.

Lp Luka

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.404
1.416
113
Rad bi kupil 450.000 EUR vreden PO pa nimaš denarja. To je misija nemogoče. Z 2000 EUR boš v 15 letih odplačal 360.000 EUR glavnice. Kje pa so obresti in razlika do 450.000.
Dejstvo 1: potrebuješ nekaj lastnih sredstev (tudi za leasing - vsaj 20%), sploh v teh negotovih časih.
Dejstvo 2: banke in leasing hiše danes v financirajo na obdobje 15 ali več let samo še stranke dobre bonitete, kar ti po tem kar si napisal verjetno nisi
Dejstvo 3: najdi si cenejši PO ali pa idi v najem

ZA takšen finančni aranžma kot si ga ti lahko privoščiš ti bo banka na 15 let lahko financirala cca 200 kilo EUR (cca zato ker nimam pri roki finančnega kalkulatorja, da bi natančno izračunal - cca 160 kilo bo obresti in 200 kilo glavnice). ZAstava premičnine je brez veze, ker je pri tej vrednosti vrednost teh premičnin najverjetneje zanemarljiva (razen če gre za kake hude slike,...).
In še tole. Kako pri bogu izgleda TEBI luka_lj pisec uvodnega posta kredibilna oseba. Napisal je vsega tri vrstice pa še to je predstavil nemogoč nakup poslovnega objekta. A vam res gre tako za nohte, da bi financirali vse kar je možno. Tule ni nobene kredibilnosti ampak napačen pristop uvodnega pisca k celotni zadevi.
Resno Domen napiši kaj več. Morda ime firme na privat ali pa tukaj gor brez imena opiši kaj dela firma, kako dolgo obstajate, kake so bilance (prihodki, sredstva, kapital, terjateve, obveznosti,....). Pa ti bomo vsi z veseljem pomagali in svetovali.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Ribicija saj pa je lepo napisal DA BI RAD ni napisal da ima namen! Jaz bi tudi marsikaj rad! Poskusiti ni greh
smile-1.gif