Filmi ala konec sveta

jagnjetina

Pripravnik
30. dec 2010
181
0
16
kateri so vam najboljši ?

2012,Armagedon,.........
cheer.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Vsi po vrsti so bedni... Absolutni zmagovalec bednih pa je 2012. Kapo dol ustvarjalcem, koliko neumnosti so spravili v tisti dve uri.

No, tale film je pa še kar. The Road (2009), pa še koga bomo upam našli v tej temi.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
No, tale film je pa še kar. The Road (2009), pa še koga bomo upam našli v tej temi.

Pogledal. Hvala za namig. Dober film. Ne bom uporabljal presežnikov, ker je zadeva tako depressing, da človeka kar malo prizadane.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
507
113
Ja ta je bil tudi meni všeč, res pa da ni ravno za razvedrilo

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:

Pogledal. Hvala za namig. Dober film. Ne bom uporabljal presežnikov, ker je zadeva tako depressing, da človeka kar malo prizadane.

Ja no, malo si mi nardil lušte, sem ga dol cuknil, razen tega da oče in sin tavata iz severa na jug in se borita da ju ne pomalcajo film nima nobene zgodbe. Torej ni uvrščen v nobeno časovno obdobje, če se ne motim tudi nič ne pove kaj se je zgodilo zakaj se je zgodilo, zakaj je opustošenje itd... Pač povprečen film za katerega če me kdo vpraša mu lahko rečem da je za pogledat...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ja no, malo si mi nardil lušte, sem ga dol cuknil, razen tega da oče in sin tavata iz severa na jug in se borita da ju ne pomalcajo film nima nobene zgodbe. Torej ni uvrščen v nobeno časovno obdobje, če se ne motim tudi nič ne pove kaj se je zgodilo zakaj se je zgodilo, zakaj je opustošenje itd... Pač povprečen film za katerega če me kdo vpraša mu lahko rečem da je za pogledat...

Meni so bile ravno stvari, o katerih ti meniš, da filmu manjkajo, všeč. Pač veliko odprtih vprašanj, o katerih lahko človek razmišlja. Kakšna katastrofa. Zakaj. Da je imela Charlize v bistvu point. Pištola, ki je nimaš za obrambo, ampak hraniš dva metka - zase in za svojega sina. Pogovor s starcem...

Cel film preveva takšna turobna melanholija in pesimizem, ki se ti enostavno zažre v kosti. Vsaj jaz sem tako doživljal film...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Saj ravno to je bistvo. Ker se film končno ne sprašuje o tem, zakaj je do nečesa prišlo in kako bo nek junak ves svet rešil.

Bolje kot pa da je vodilo zgodbe en kup neumnosti kot npr. v 2012, Core, Day after tomorrow,...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

Meni so bile ravno stvari, o katerih ti meniš, da filmu manjkajo, všeč. Pač veliko odprtih vprašanj, o katerih lahko človek razmišlja. Kakšna katastrofa. Zakaj. Da je imela Charlize v bistvu point. Pištola, ki je nimaš za obrambo, ampak hraniš dva metka - zase in za svojega sina. Pogovor s starcem...

Cel film preveva takšna turobna melanholija in pesimizem, ki se ti enostavno zažre v kosti. Vsaj jaz sem tako doživljal film...

boljš potem recimo ročna bomba oz dve za zihr...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Saj ravno to je bistvo. Ker se film končno ne sprašuje o tem, zakaj je do nečesa prišlo in kako bo nek junak ves svet rešil.

Bolje kot pa da je vodilo zgodbe en kup neumnosti kot npr. v 2012, Core, Day after tomorrow,...

Maš prav ti filmi so že itak vsi bedni v osnovi ampak če snemajo takšne norije pol naj bo vsak neka zgodba
smile-1.gif
Razmišljam lahko jaz vsak dan o tem kaj lahko gre s svetom narobe brez da gledam takšne filme.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Pravzaprav te ne razumem čisto.

Besedi "težak film" in "film, ki ima rep in glavo (karkoli si že točno mislil s tem)" namreč pogosto ne greta skupaj. Sam imam veliko raje filme, kjer ni vse razloženo od začetka do konca, temveč je prostor tudi za interpretacije gledalca. Že tako ali tako je film vzel knjigam veliko tega čara in lepo je videti produkcijo, ki ni namenjena izključno za pasivno (mentalno) zabavo.

Pač ti ni všeč film. Zakaj se mi zdi, da meniš, da tudi meni ne bi smel biti?
smirk-1.gif

Quick quiz: (odgovarjaj z like / don't like)

1. Konec Sopranovih.
2. Avatar.
3. 2012.
4. The Exam.
5. Inception.

(upam, da si gledal vse našteto)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Jernej, možnost interpretacije gledalca je ok ampak še enkrat, film nima ne začetka ne konca
smile-1.gif

Sem že zgoraj napisal da spoštujem da ti je všeč, tudi meni ni bil film slab kajti če je slab ga na polovici dol ugasnem, hotel sem pač rečt da ko je bilo govora o nekih presežkih da si imel prav da niti blizu ni presežkom. Nič posebnega. Sicer pa neumno razmišljaš, če je meni Audi všeč potem tebi Fiat ne bi smel bit?
tongue-1.gif

1. Ne poznam, poznam samo serijo Sopranove katero sem gledal kdaj pa kdaj vmes, a je to to? Kak je bil konec? Nevem
2. Bruhaš
3. Definitivno sem gledal ampak se ne morem spomnit o čem je šlo? To je tisto ko so neko ladjo zgradili sredi ledenikov?
4. Koliko se spomnim mi je bil film kar dober
5. Kaj pa vem, bluzijo bluzijo, vleče se kot hudič ampak če potegnem črto všečen film, veliko potenciala za razmišljanje. Morda bi ga še celo 1x moral pogledat...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ma Road ima boljšo zgodbo kot Inception.

To se samo nekaj fiksajo pa streljajo ves čas. In se delajo, da je vse ful resno in "globoko". Eni pa so ga hoteli okronat za najboljši film spljoh na IMDB. Smeh.
(ni zanič, ampak še osmico bi mu dal z zadržkom. Ali sploh ne.)

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
hahah ja inception je zelo globok... dream within a dream within a dream within a dream
smile-1.gif

tale road pa pač prikazuje recimo zgodbo nekega človeka po koncu civilizacje in to je to... pa za moje pojme so kar zadeli

drugač mi je pa na to temo najbolši film Children of men

http://www.imdb.com/title/tt0206634/

Nazadnje urejeno:

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
meni je pa ql the day after tomorrow
smile-1.gif

pac za lase privlecen, stereotipni in pa seveda s happyendom, tipicno hollywoodsko. mi pa je "vsec" ideja in sam zaplet.

na splosno je zaplet in stopnjevanje napetosti zelo ql pri teh filmih, razplet in konec sta ponavadi "kriticna".

iz glave; the day after tomorrow, the core,... se kaj?

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
ti pomoje mislis na I am legend, k so eni zombiji pa te scene...

pri tem pa je fora, da so otroci nehali rojevati in potem je sel svet pocasi v kaos itd...

je kr za pogledat se žižek je ene dajal ene pozitivne kritike za ta film
smile-1.gif