Fiat Marea 1.6 16V

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Aha, zdaj sem malce pobrskal po avto.netu in ugotovil, da imajo novejši modeli okrogle števce in da imajo polkrožne starejše Maree s FL motorji, okrogle pa novejše.

Čeprav mi polkrožni zgledajo lepše .. hm .. mogoče zato, ker jih še nobena moja gajba ni imela
smile-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Oja, displej je pa res fensi zadeva, to imajo samo BMW 7 serije od 2006 naprej - pa še to kot doplačilo
rolleyes-1.gif

sarkazem off: odkod pa naj vem kako avtomatiko (ali polavtomatiko) imajo?

Saj ti je že predhodnik lepo napisal. Avtomatska klima neha pihati ko doseže željeno temperaturo. Če pa temperaturo nastaviš preko displaya ali pa rotacijskega gumba z vpisanimi temperaturami pa to še ne spremeni avtomatike.
bonk.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Oja, displej je pa res fensi zadeva, to imajo samo BMW 7 serije od 2006 naprej - pa še to kot doplačilo
rolleyes-1.gif

Saj ti je že predhodnik lepo napisal. Avtomatska klima neha pihati ko doseže željeno temperaturo. Če pa temperaturo nastaviš preko displaya ali pa rotacijskega gumba z vpisanimi temperaturami pa to še ne spremeni avtomatike.
bonk.gif

Znam brat in sem se tudi zahvalil za info, ti pa si začel potem nekaj dregnit s fensi displejem, pa sem te moral dregnit nazaj, ker očitno živiš v letu 1990, ko je bil tak displej res fensi, dandanes pa ga imajo vsi po vrsti.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ksz
O teh klimah smo imeli že debato. Fajn je včasih uporabit iskalnik, da se ne ponavlja pisanje bedarij v nedogled.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
rolleyes-1.gif

bonk.gif

Znam brat in sem se tudi zahvalil za info, ti pa si začel potem nekaj dregnit s fensi displejem, pa sem te moral dregnit nazaj, ker očitno živiš v letu 1990, ko je bil tak displej res fensi, dandanes pa ga imajo vsi po vrsti.

Ti si napisal da eni govorijo da imajo kao avtomatske klime pol pa imajo neke približne temperature napisane okrog gumbov. To si povedal tako kot da samo govorijo da imajo avtomatsko klimo v resnici pa imajo same neke temperature napisane okrog gumbov. Oprosti, ampak meni tako postavljen stavek ne deluje da ravno razumeš zakaj se gre.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Fanta, brez kreganja
priden.gif
Iščemo info o tem in onem. Ugotovila sta, da sta se nesporazumela in da mislita enako.

Gremo dalje ..
tongue-1.gif

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
ja ampak pomojem gre vecji del tega na racun daljsega diferenciala saj ima preracunane prestave v rangu bmw V8. kar ni sicer nic narobe. avto je lahek (rang clio 2) in dobrih 100KM zelo dobro opravi svoje delo
Možno. Kakorkoli. Sem vozil pred prenovo Brava 1.6. Sem bil presenečen kako stegne za svoje konjiče, poleg tega pa so se mi že pri tem zdela precej dolga prestavna razmerja.
confused-1.gif

Tudi meni se zdi da gre za svoje konje in težko (1100 kg) kar dobro, ampak ne..... ravno včeraj me je en prepričeval da gre za en klinc, da naj si pogledam kak z skoraj istimi konji leti golf gti mk1
bonk.gif

Sicer pa še nekaj mojih izkušenj: vozil sem sicer Bravota,l. 98 z 1,6 motorčkom, oprema Mania (vse razen ABS-a), bil je od novega pri nas, sedeži niso ravno neko razkošje, bremze kot so že rekli tudi niso dorasle avtu, mislim boben zadaj?
bonk.gif
Rje ni ker menda je avto v celoti pocinkan, če je že pa so to verjetno posledice kakšne nesreče. Aja, servo je meni osebno premehki, za parkiranje je svetovna zadeva ker res z mezincom obračaš volan brez naprezanja, na avtocesti pa stvar ni več tak zabavna. Plastika noter je trda, ampak je ok ker se ne pozna ravno vsaka praska.

Težave? Pokal je pant na sovoznikovih vratih, bojda serijska napaka da so bile prešvoh pante za tako težka vrata in je bilo v okviru garancije menjano, ampak to za Mareo ne velja ker ima ta manjša vrata. Pri 90.000 km je šla ena roka, pa tu nekje je zadnji brisalec nehal delati, potrebno je bilo očistiti motorček. Zajebavala je tudi masa, zadnjim lučem se je zmešalo, namesto smernika so utripale stop luči recimo
smile-1.gif
v okviru garancije je bil tudi menjan motorček prostega teka. Kljuke pri nas niso pokale, vsaj dokler smo ga prodali ne (avto smo imeli 5 let, skoraj 100.000 prevoženih). to je to.

Bravo/Brava sta za tak denar fajn nakup, Marea je pa itak do b-stebrička čist isti avto (če odštejem štirikraki volan pri Marei
smile-1.gif
).

Moje 5letne izkušnje z bravom so zelo podobne. Standardne napake so očitno klasika, vendar niso nič strašnega (kljuke, zadnji brisalec, masa zadaj, ) Edino kar mi je bedno je da mi je spuščala pečka in mi je s tem skozi leta kapljalo na AIRbag računalnik, dokler ga ni zasmodilo. Tako da sem sedaj brez airbagov, nov mi stal 400€. Motor je super, nikdar ni težil ali pustil na cedilu.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
malcomX je imel 1.4 bravota ki so kao najslabši, pa z njim ni imel niti enega problema. Pa daleč od tega da je z avtom lepo delal.