FF 7.0.1 "stekne"

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Se se komu dogaja, da med brskanjem neha nalagati strani/slike. Dva dni ze krivim za to Telemach in menjam DNS-e kot po tekocem traku, prejle pa za foro probam se v IE in internet dela cisto normalno. Opazil sem tudi, da FF med tem freezom obremeni eno jedro do 100%. Dela pa tako ali tako nic ne. Ce ga zaprem na silo in ponovno odprem deluje BP.
pozdrav.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Firefox ima menu ( Help / Restart with add-ons disabled) za Safe mode, torej brez vseh dodatkov.
Probaj, če tako tudi ne dela.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Meni tudi od zadnjega updejta Flasha firefox zmrzuje na dnevni ravni (včasih celo večkrat na dan). Po minuto je čisto neodziven, potem pa javi da je flash plugin crashnil in da naj reloadam stran
rolleyes-1.gif

EDIT: omenjeno zadevo opažam na treh različnih računalnikih

Nazadnje urejeno:

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Tudi pri meni se to dogaja, mislim da od updejta na 7.0 dalje. Kolikor sem gledal po mozillinih forumih gre za to, da Firefox enostavno izgubi povezavo z internetom, problem se pojavlja od verzije 6.0 dalje, zaenkrat še nisem našel rešitve. Če bodo še dolgo mečkali s konkretnim popravkom bo enostavno bye bye FF, welcome IE / Chrome.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Par možnih rešitev, sam sem uporabil prvi dve in čakam na rezultate. Če želi kdo poskusiti:
- Tools / Options / Advanced / General, izklopi strojno pospeševanje (hardware acceleration)
- v nastavitvah (about:config) popravi nastavitev "network.http.max-connections" iz 256 na 48
- še ena rešitev, če zmrzuje v rednih intervalih.

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
js mam tudi doma probleme z firefoxom in sicer žre mi preveč ram-a
npr. imam odprtih 15 zavihkov in mi žre 1.5 gb (seveda začne štekat)
potem te zavihke zaprem da mi ostane samo eden in še vedno mi žre isto količino pomnilnika wtf
se še komu to dogaja?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz imam (v 3.6.zadnja) odprtih po 10+ oken, kar je priblizno enako kot ce bi imel odprtih toliko zavihkov, le da mi ne odzirajo prostora na ekranu, in Firefox porabi priblizno 200-250 MB. Kadar se pretirano razpase (po obisku nekaterih strani s kupom bebavih "dinamicnih" dodatkov, ki ne prispevajo nicesar k lazjemu pregledu vsebine, ampak ga otezijo, hkrati pa ocitnio se izzovejo memleak v brsklaniku ...), ga restartam, tako da ostala okna, katera potrebujem, ostanejo odprta. Za restartanje poskrbi add-on QuickRestart, ki ocitno poklice isto funkcijo za restart, kot jo Firefox sam ob kaksnih nadgradnjah.

Torej: imas nekaj hudo narobe (defektno verzijo) ali pa obickujes napacne strani (ki imajo za posledico taksno porabo). Restartaj brskalnik tako, da je odprta samo tista stran, ki jo potrebujes, in preveri kaj se zgodi s porabo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
bugi v FF in v dodatkih.
kako ugotoviš ali je prvo ali drugo, pa sem zgoraj napisal.

tad3y

Pripravnik
23. nov 2007
198
14
18
Tudi meni je na vsakih nekaj minut "freezal" - ampak samo na win7, na xp je bilo ql. Rešitev je bila po dolgem odlašanju Chrome in ni mi žal, samo malo spodbude sem potreboval
cheer.gif

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Ma qrac, tudi 3.6 šteka. Na žalost moram uporabljat FF, ker imamo na šihtu en web app, ki v Chrome ne dela, drugače pa sem doma že zdavnaj rekel bye bye Firefoxu. Se sesuva, zmrzuje skoraj kot IE 6 v njegovih najboljših časih ...

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Nekaj dni nisem imel casa preizkusati... Torej, me veseli, da nisem edini s problemi. Sem si pa ravnokar instaliral Chrome, in... zaenkrat mi je vsec. Leti pa tudi ko sneta skira :D