Farsa na Pop Tv

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
sam urad za varstvo potrošnikov bi se res lahko malo zmigal. V kolikor je reklama v tolikšni meri zavajajoča, bi lahko ali reklamo ali izdelek prepovedali
smirk-1.gif

Matr, kaj vse zamujam, ker nimam tv doma
grin1.gif

22. jul 2007
13.447
1.683
113
124
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
En moj kolega tako banjo redno uporablja enkrat tedensko in jo ful hvali. Pravi, da nima več mrzlih nog in ima dobro prekrvavitev. Skratka, tip je ful zadovoljen. Ni pa to čudežno zdravilo, ki to bo pozdravilo raka in še AIDS zraven. Ne vem kaj ljudje pričakujejo, da bodo noge namakali, potem bodo pa naenkrat zdravi.

placebo efekt, ko si nategnjen verjameš da delujeLPWWY

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
En moj kolega tako banjo redno uporablja enkrat tedensko in jo ful hvali. Pravi, da nima več mrzlih nog in ima dobro prekrvavitev. Skratka, tip je ful zadovoljen. Ni pa to čudežno zdravilo, ki to bo pozdravilo raka in še AIDS zraven. Ne vem kaj ljudje pričakujejo, da bodo noge namakali, potem bodo pa naenkrat zdravi.

Prjatu ni ravno odkril tople vode. Ali pač. Že moji stari starši so noge namakal v topli vod v lavorju.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Ampak zanimivo je izhodiščno vprašanje:

Kako etično se vam zdi, da medij v enem delu konkretno (in argumentirano) kritizira zavajajoče oglaševanje nekega izdelka, po drugi strani pa točno isti medij na tisti zavajajoči način oglašuje (ker cekini pač ne smrdijo)?

To je bistvo. Eno X firmo secirajo, ker prodaja ta nateg, potem pa ta nateg oglašujejo, na isti način, ki so ga prej skritiziral. Ker če je pa od Top shopa je pa vredu.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Etika tukaj ne igra nobene vloge, ampak samo denar (tako od oglasov, kot večje gledanosti oddaje). Sploh pa, zakaj bi se na to ozirali oglaševalci/TV hiše? Če je zakonito, potem ni nobenega problema (tudi če je na meji načeloma velja enako).

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
ma isto stvar je kupil tudi moj dedek......sem kar vesel da si je to kupil.....sam meni da to res deluje, in tudi kot zgleda se počuti boljše, ne tarna toliko.....mu že toliko deluje na psiho da kar verjame.....na koncu smo vsi veseli.....tudi uni iz top-shopa...:)))

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik AfterEight pravi:
Etika tukaj ne igra nobene vloge, ampak samo denar (tako od oglasov, kot večje gledanosti oddaje). Sploh pa, zakaj bi se na to ozirali oglaševalci/TV hiše? Če je zakonito, potem ni nobenega problema (tudi če je na meji načeloma velja enako).

Jemlje jim kredibilnost. Ampak za tist majhen % ljudi, ki se na to ozira se jim tako jebe.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Al pa reklama za Dormeo k jo Strel reklamira, ga je kolega uprašu če jo ma res....

....
hysterical-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Dve zadevi sta:
a) da se lažeš (to itak ni lepo, ampak postane problem šele, če te na laži dobijo),
b) da narod ve, da se lažeš (tu jim celo ti pomagaš), ampak se lažeš še naprej.

Višek "delanja norca iz naroda" je, da neka TV najprej odrola strokoven prispevek, kako "ta in ta kašica povzroča raka" potem pa čez par sekund... tralala... oglasi.... "Želite dobro svojemu otroku? Da zraste zdrav in močan? Kupite kašico!"