Farsa na Pop Tv

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Zadnjič gledam Preverjeno in so objavli zgodbo o tem, da eni nategujejo ljudi (seveda nič kaj novega) in jim prodajajo eno banco z sondo, ki jih bo čudežno pozdravla, če bojo notr namakal noge. V prispevku so povedal svoje tudi strokovnjaki, ki so povedal, da je to prevera, saj ni možno takšno zdravljenje. Danes gledam Pop in za kaj vidim reklamo pri Top shop-u? Ja, za isto banco, sondo in sol. Kao neki Top energiser.
bonk.gif
No saj to vsi vemo, da je Top shop nateg in da pač pocen stvari predstavijo kot senzacionalne in potem drago prodajo. Ampak, da se Pop Tv tako smeši je pa res žalostno.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ma folk je glup in potem to kupuje. Enako tudi druge njihove čudežne zadeve a la sesalci, ki niso vredni četrtine oglaševanega denarja in še crknejo zapovrh dva dni po poteku garancije.
TopShop-a se je treba izogibat, ker dobesedno nategujejo. Je pa tako, da je vedno nek % populacije, ki pade pod njihovimi sladkimi besedami na TV reklamah.

Ogo

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ja ampak moreš vedet da folk to kupuje! Tu sedaj pišemo 3 od 2.000.000 ljudi! Zavarovalnice so se spravile ne visokoležeče kmete stare 70 in več let in ti vlagajo v sklade so žiljensko zavarovani in kaj vem kaj še ker to so še edine stranke! Kar kupijo po top šopu ti dostavijo na dom in eni so ravno tega full veseli! Pa še ena moja izkušnja pri omenjeni firmi so pred cca 5 leti prodajali eno stvar (da si po tej elektrostimulaciji dobil radiatorčke na trebuh
evil.gif
) Bil sem eden tistih ki je to robo dobavljal (in jo seveda tut prodajal sam ne po tv) njihova cena je bila 15.000 sit zdaj pa pazi moja nabavna cena je bila 700-800 sit odvisno od količine ( ne nisem pozabil pri sebi kake nule pripisat) sem jih pa sam prodajal po cca 5000 sitov! Sam tolk v informacijo! Pri nas ni bilo takrat možno dobiti ene baterije za tak denar v paketu s celoto pa sta bile kar dve!
To je bil takrat bizniz!

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Zavarovalnice so se spravile ne visokoležeče kmete stare 70 in več let in ti vlagajo v sklade so žiljensko zavarovani in kaj vem kaj še ker to so še edine stranke!
Misliš, da bodo zavarovalnice res vzele v kritje življensko zavarovanje 70let starega kmeta?
grims-1.gif

Sicer pa na temo: podobna farsa vsako leto pri Trenjih. Oddaja BigBrother, nato pa takoj po zaključku razprava o tem, kako takšne oddaje poneumljajo folk.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Ma ta jetra za namakanje nog mi je ena baba vsiljevala že pred 4 leti za 500.000 SIT
stupid-1.gif

Skratka: voda se obarva rjavo zaradi elektrolize (v vodo namreč dodaš "posebno"
10.gif

Aja, v Angliji so ugotovili že pred 10 leti, da gre za goljufijo in tam prepovedali prodajo.
zmaga.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Ok vsi vemo, da Top shop zakupi pol njihovega oglasnega prostora. Ampak ne moreš bit takšen [censored] in v eni oddaji razkrivaš kako je nekaj prevara in nateg, potem pa čez pol ure za to furaš oglase. Ampak očitno se jim čisto jebe, sam da padajo € pa čeprav se njihove gledalce nateguje s tem kar so sami razkrili, da je nateg. Če nateguje Top shop, je verjetno čisto drugo kot pa če nateguje neko x podjetje, ki tega ne oglašuje pri njih.
crazy1.gif

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
He he, moja mama je gledala oddajo - z grenkim priokusom v ustih in razočaranjem na obrazu. Seveda, tole čudežno sondo imamo doma, stala je po starem 70k sit, kar je ostalo uporabnega, je samo banica, da si v njej noge namakam
bonk.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Ok vsi vemo, da Top shop zakupi pol njihovega oglasnega prostora. Ampak ne moreš bit takšen [censored] in v eni oddaji razkrivaš kako je nekaj prevara in nateg, potem pa čez pol ure za to furaš oglase.
Torej v bistvu hočeš, da še preostali čas lažejo, da stvar deluje ???

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
En moj kolega tako banjo redno uporablja enkrat tedensko in jo ful hvali. Pravi, da nima več mrzlih nog in ima dobro prekrvavitev. Skratka, tip je ful zadovoljen. Ni pa to čudežno zdravilo, ki to bo pozdravilo raka in še AIDS zraven. Ne vem kaj ljudje pričakujejo, da bodo noge namakali, potem bodo pa naenkrat zdravi.

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
Tudi jst mam prjatla ki ima to stvar doma. Samo kar je on meni pravu da to ni za zdravit, to ti kao samo odmrle celice sčisti iz telesa.
Tam pravijo da te ozdravi (verjetno da prodajo čim več). Prjatu mi pravi da tam kjer je on kupil to so mu jasno in glasno povedali da ni namenjeno za zdravit bolezni.
On pa tudi hvali to stvar.

ps.: link sem dobil

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
En moj kolega tako banjo redno uporablja enkrat tedensko in jo ful hvali. Pravi, da nima več mrzlih nog in ima dobro prekrvavitev. Skratka, tip je ful zadovoljen. Ni pa to čudežno zdravilo, ki to bo pozdravilo raka in še AIDS zraven. Ne vem kaj ljudje pričakujejo, da bodo noge namakali, potem bodo pa naenkrat zdravi.

Ta "čudež" zmore vsak navaden lavor vode. Ki ga dobiš zastonj, če hkrati kupiš tri pakete špagetov...

Ampak zanimivo je izhodiščno vprašanje:

Kako etično se vam zdi, da medij v enem delu konkretno (in argumentirano) kritizira zavajajoče oglaševanje nekega izdelka, po drugi strani pa točno isti medij na tisti zavajajoči način oglašuje (ker cekini pač ne smrdijo)?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Kako etično se vam zdi, da medij v enem delu konkretno (in argumentirano) kritizira zavajajoče oglaševanje nekega izdelka, po drugi strani pa točno isti medij na tisti zavajajoči način oglašuje (ker cekini pač ne smrdijo)?

21% eticno.

lp

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kak etično pa je to, da se nobenemu od 2 milijona ovc ne da riti potegnit do telefona (še to ne rabi, ker ima v žepu mobilca) in prijavit zadevo inšpekciji ?

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ovac je daleč od 2 mio - jaz sem za ta hec izvedela iz te debate.
Verjetno večina delovnega naroda ne ve za te oglase, saj se jih večinoma rola med - za veliko večino ljudi - normalnim delovnim časom (med 8h in 16h).
Večina naroda, ki je dopoldne pred TVjem je tako bodisi upokojencev bodisi brezposelnih.

Dvomim, da večina upokojencev in brezposelnih ve, da je kaj narobe s tem oglasom.

In s tem pridemo na drugo dilemo - ali je prav, da ciljaš točno na to populacijo, za katero veš, da je edina, ki bo dokaj zanesljivo nasedla tvojemu prodajanju megle?

Saj jaz nisem proti oglaševanju, da takoj na začetku povem. Sem pa proti prodajanju laži (neke ozdravitve in podobno) in to ciljno usmerjeno na populacijo, za katero vnaprej veš, da jih ni sposobna dojeti in da pada točno na te "ozdravitvene" fore, ker jih bolezni pač najbolj težijo...

Skratka, zanimivi problemi iskanja prave mere med "brezobzirnim guljenjem ljudi" in "podjetnim pristopom".

Nazadnje urejeno: