Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Ampak vseeno mislim, da je v LJ vsak študij zahteven, z večjo pozornostjo prfoksov, zahtevajo več znanja ipd.
to seveda ne drži.... tak da ne nakladaj nekaj na pamet
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Ampak vseeno mislim, da je v LJ vsak študij zahteven, z večjo pozornostjo prfoksov, zahtevajo več znanja ipd.
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
dej fakt je,da ko ti v lj ne gre se pač prepišeš v mb (strojništvo, pravo, medicina,..) je pač bolj u izi..
zdej naučit se na svetu da čisto vse in prav vsak lahko naredi katerokoli fakulteto, odvisno predvsem od želje in pridnosti..da pa nekdo dobro opravlja potem to delo je pa potrebno še malo zdrave kmečke pameti in tega manjka danes, pa splošne razgledanosti..
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Ne vem oceniti, kaka je razlika med matematiko v Kopru in Lj. Dobro je to, da gre od doma. Čeprav Snecer piše o raznih šnel kursih, imam mešane občutke. "Stari" faksi so lahko včasih boljši, včasih pa so samo težji, ker imajo na ključnih predmetih nosilce, ki že dišijo po zemlji in že leta ne spremljajo več, kaj se v stroki dogaja, imajo pa vedno nove ideje, kako študentu preprečiti uspešen zaključek študija. Vsaj tako je bilo pred dobrimi 20-imi leti. Verjetno je danes malo drugače, ker je prehodnost vseeno pomembna za vsak faks.
Velik aparat mladih raziskovalcev pod starimi profesorji na uveljavljenih faksih jim omogoča udobno življenje v našem sistemu imenovanj, ker jim bodo raziskovalci napisali potrebne objave. Kdor želi obdržati imenovani naziv na majhnem novem (šnel kurs) faksu, pa se mora sam znajti in potruditi, kako spraviti skupaj potrebne objave.
V mojih časih sem pogosto več odnesel od zagnanih asistentov kot od "slavnih" profesorskih imen, ki so smatrali, da smo lahko srečni že, če jih ugledamo...
Citat:
Uporabnik Zenga pravi:
No samo, da se vrnem na temo - malemu sem svetoval, naj gre v Koper na matematiko (fant je iz Lj) - verjamem, da je morda za ščepec nižji nivo zahtevanega znanja - toda, če si bo sam želel, se lahko ogromno nauči tudi sam - vsaj taka je moja osebna izkušnja - če nimaš volje do integriranja, itd. potem ti ne pomaga niti, da si na Harvardu.
Citat:
Uporabnik Zenga pravi:
No samo, da se vrnem na temo - malemu sem svetoval, naj gre v Koper na matematiko (fant je iz Lj) - verjamem, da je morda za ščepec nižji nivo zahtevanega znanja - toda, če si bo sam želel, se lahko ogromno nauči tudi sam - vsaj taka je moja osebna izkušnja - če nimaš volje do integriranja, itd. potem ti ne pomaga niti, da si na Harvardu.
Ker je čas faksa skrajni čas, da se nauči tudi odgovornosti zase in popolne samostojnosti. To bo pa veliko lažje, če bo živel zase. Izhajam iz tega, da se verjetno da na suhem tudi naučiti plavati, vendar je po mojem prepričanju lažje v vodi. Res pa je, da nas starše šola v naravi, kjer se gredo učit plavat v nek drug kraj več stane. Mogoče bi šlo tudi v šolski telovadnici.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:Zakaj je dobro da gre od doma? kot prvo moraš za to imeti finance, študij ni poceni. In če je v tvojem kraju primeren faks, ni razloga da siliš in pametuješ v druge kraje po Sloveniji, ker take razlike pa spet ni med normalnimi faksi. Denar lahko porabiš potem za druge zadeve.
Citat:
Uporabnik Zenga pravi:
pepe, se strinjam. Iz lastne izkušnje ti lahko povem, da ni nujno da bodo profesorji z renomejem primerno podajali snov. Potem pa dobiš še asistenta, ki nima nobenih pedagoških sposobnosti pa si pečen - potem vse bolj ali manj sloni na lastnem trudu in želji po znanju.
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Ker je čas faksa skrajni čas, da se nauči tudi odgovornosti zase in popolne samostojnosti. To bo pa veliko lažje, če bo živel zase. Izhajam iz tega, da se verjetno da na suhem tudi naučiti plavati, vendar je po mojem prepričanju lažje v vodi. Res pa je, da nas starše šola v naravi, kjer se gredo učit plavat v nek drug kraj več stane. Mogoče bi šlo tudi v šolski telovadnici.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:Zakaj je dobro da gre od doma? kot prvo moraš za to imeti finance, študij ni poceni. In če je v tvojem kraju primeren faks, ni razloga da siliš in pametuješ v druge kraje po Sloveniji, ker take razlike pa spet ni med normalnimi faksi. Denar lahko porabiš potem za druge zadeve.
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Citat:
Uporabnik Zenga pravi:
pepe, se strinjam. Iz lastne izkušnje ti lahko povem, da ni nujno da bodo profesorji z renomejem primerno podajali snov. Potem pa dobiš še asistenta, ki nima nobenih pedagoških sposobnosti pa si pečen - potem vse bolj ali manj sloni na lastnem trudu in želji po znanju.
Ma daj ne budali, kot da je tvoje znanje odvisno od tega al se en qrac tam v kabinetu praska po jajcih al po riti. Ali od tega al je včeraj še študiral al pa ima 2 dni do penzije. Tisti, ki je zadnjih 20 let prespal in je še vedno prepričan da je dobiti znanje in službo odvisno od izbire šole je vseeno če ostane doma. Bo pač doma jamral (da ni službe) kot gimnazijski maturant, namesto kot univ. dipl. mag. dr.. Najlažja je tista šola ki ti je (vsaj malo) zanimiva.
O primerjavah med šolami seveda največ vedo povedat tisti, ki so bili na večih (v najboljšem primeru napeljevali vodo ali pa samo plaskali stene).
Citat:
Uporabnik Zenga pravi: