Fakultete

Zenga

Pripravnik
2. nov 2011
118
0
16
Zdravo, ker velikokrat slišim, da je važno na katero fakulteto si vpisan, me zanima, če tudi vi menite, da igra pomembno vlogo dejstvo, na katero fakulteto si vpisan?

Ali ne štejejo nič tudi posameznikove sposobnosti in prizadevanja - menim, da tisti, ki si res želi znanja, bo znanje dobil, ne glede na to, na katero fakulteto je vpisan.

Kaj menite vi?

17. dec 2010
1.174
0
36
125
seveda je ... sicer je pa to bolj odvisno od prfoksov kaj zahtevajo od vas ... maš take predmete, da joj ... eni bodo od študentov zahtevali, da vejo vsako besedno napamet na xy strani, drugim se j... kolikor veš ipd ...

Sem pa že slišal, da je medicina v maribori manj zahtevna kot v LJ, ker prfoksi niso tak zateženi.
Jaz sem prepričan, da je odvisno ... Ampak vseeno mislim, da je v LJ vsak študij zahteven, z večjo pozornostjo prfoksov, zahtevajo več znanja ipd.

Kdor je res za to, da ga ta poklic zanima, da "živi" za ta poklic, se bo zagotovo učil, ne glede na to, na katero fakulteto hodiš. Lahko maš prfoksa zateženega do amena, da jih tričetrt pade na izpitu, ampak če se učiš, pustiš nočna žuriranja ipd, ti bo zagotovo uspelo ...
Kdor pa se za poklic odloči tak mimo grede, pa samo tuhta, kako bo s tem poklicom služil denarce, pa se je malo zmotil ...

Mi smo meli ne dolgo nazaj enega pacienta, ki je na faks hodil toliko, da se je tam prikazal, pisal je vedno 8,9, ampak ker so prfoksi prišli gor, da ga očitno poklic ne zanima, ker je več bil odsoten kot prisoten, pa so ga na zagovuru zjebali in je lepo pustil študij.

Katero smer pa študiraš, če ni skrivnost?

Zenga

Pripravnik
2. nov 2011
118
0
16
sam sem že diplomiral. Pa me je mlajši sorodnik vprašal, da ne ve, ali bi se na isto smer vpisal v Ljubljano oz. v Koper. Govora pa je bilo o matematiki. Dejal sem mu, da če bo res imel veliko željo po študiju, potem ni važno kam se bo vpisal.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.751
435
83
Goriška
www.avtopro.si
Seveda je važno. Recimo če vzameš FMF - tam imajo vedno prosta mesta. Imaš pa tudi razne bullshite od fakultet kot recimo novogoriška ... kjer lahko študiraš tudi fiziko. No, ker tam lahko diplomira vsak kekec, se dogajajo absurdi, da hodijo ljubljančani (pri prostih mestih na FMFju!!) študirat fiziko v Novo Gorico. Trikrat lahko ugibaš, zakaj.

Suma sumarum, če misli it študirat matematiko je FMF prava in edina kredibilna izbira v Sloveniji.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.455
7.586
113
****** gnoj gnili...kaj ti ves o medicini? Tiho bodi bedak.

Medicina v mb-ju v prvem letniku owna tvoje znanje bilocesa v 4 letniku....[cenzura] neizobrazeni....poln [cenzura] mam ze tega da tuki toliriramo vsakega bedaka...kr neki....

Nazadnje uredil moderator:

Zenga

Pripravnik
2. nov 2011
118
0
16
no no. prosim brez žaljivk. Dajmo se lepo pogovarjat. Poskusimo biti čim bolj nepristranski.

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
dej fakt je,da ko ti v lj ne gre se pač prepišeš v mb (strojništvo, pravo, medicina,..) je pač bolj u izi..
zdej naučit se na svetu da čisto vse in prav vsak lahko naredi katerokoli fakulteto, odvisno predvsem od želje in pridnosti..da pa nekdo dobro opravlja potem to delo je pa potrebno še malo zdrave kmečke pameti in tega manjka danes, pa splošne razgledanosti..

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
In potem Štajerc diplomira v LJ, Ljubljančan pa v MB.
evil.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.580
5.154
113
Ko je človek zrel za študij, je prav, da odide od doma. K sreči v naši "vasi" še ni faksa, ampak si ne morem predstavljati, da bi otrok živel doma in študiral. Problem je sicer strošek, ampak po drugi strani, če je varčen in kdaj pa kdaj še kaj malega dela ali dobi štipendijo, je primerljiv z vrtcem.
Na temo: seveda je važno na kateri fakulteti si študiral. Žal pri nas še bistveno premalo. V privatnem sektorju ima marsikateri kadrovnik izoblikovano merilo s katere fakultete želi kandidata za iskan profil. Seveda pri nas to verjetno pomenilo diskriminacijo, če bi ga povedal naravnost in bi lahko imel težave. V javnem sektorju se tega najbrž sploh ne smejo iti. Če bi trg deloval, bi bilo najbolje, da se proračunski denar za študijsko dejavnost v visokem šolstvu razdeli na glavo študenta, ta pa se odloči na kateri faks ga bo "nesel".

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Seveda je pomembno.

Že večkrat sem videl in tudi mi sami prakticiramo, da ko iščemo človeka za zaposlit eksplicitno navedemo pogoj, da mora bit diplomiranec ljubljanske fakultete. Posebej je to pomembno pri ekonomistih, kajti razni menedžmenti v kopru so en pič*** dim! Ne samo da ne zna nič, še len je povrhu!

LP
Torus

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Zenga pravi:
Zdravo, ker velikokrat slišim, da je važno na katero fakulteto si vpisan, me zanima, če tudi vi menite, da igra pomembno vlogo dejstvo, na katero fakulteto si vpisan?

Ali ne štejejo nič tudi posameznikove sposobnosti in prizadevanja - menim, da tisti, ki si res želi znanja, bo znanje dobil, ne glede na to, na katero fakulteto je vpisan.

Kaj menite vi?

Glede na poplavo "faksov" in raznih nočnih ali internetnih šnelkursov lahko že vsak pride do diplome. Na faksih pa spuščajo študente v višje letnike, ker je njihov proračun odvisen od števila študentov. Zato pada kvaliteta.

Je treba le ločiti med pravimi faksi in šnelkursi.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.835
854
113
toti Maribor
Ko smo glih pri fakultetah, je bilo ravno pri gledanju F1 za veliko nagrado Kanade omenjeno, da tam študira samo 18% ljudi, pri nas, pa nekaj čez 60%. To, pa se je za zamislit.
sprasujem se.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Imamo novo vlado, ki bo zagotovila 70.000 novih delovnih mest, tako da malo potrpežljivosti ne bi škodilo.

Zenga

Pripravnik
2. nov 2011
118
0
16
No samo, da se vrnem na temo - malemu sem svetoval, naj gre v Koper na matematiko (fant je iz Lj) - verjamem, da je morda za ščepec nižji nivo zahtevanega znanja - toda, če si bo sam želel, se lahko ogromno nauči tudi sam - vsaj taka je moja osebna izkušnja - če nimaš volje do integriranja, itd. potem ti ne pomaga niti, da si na Harvardu.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Glej, naj gre tja kjer mu je lažje in bližje, saj v končni fazi je res tako, če ima nekdo interes po znanju, bo itak presegel snov, ki mu posredovana na faksu.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.617
1.305
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
****** gnoj gnili...kaj ti ves o medicini? Tiho bodi bedak.

Medicina v mb-ju v prvem letniku owna tvoje znanje bilocesa v 4 letniku....[cenzura] neizobrazeni....poln [cenzura] mam ze tega da tuki toliriramo vsakega bedaka...kr neki....

evo... jaz kot prlek te popolnoma podpiram!!
zmaga.gif