Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Kaj jamrate, saj pa ni več zelena ampak plava
Res je obupen voz, odznotraj in odzunaj, ni mi jasno kak se potem po preostalem delu sveta Toyote prodajajo ko zmešane... A imajo drugačen okus? Jih boli k...?
Ni vse v izgledu. Pa v prihodnje se bodo hibridi še bolj prodajali. Saj če malo logično pomisliš - večja mestna jedra že sedaj zahtevajo čistejše avtomobile, kar gre vsakakor hibridom na roke, v prihodnje bo tega eko ozaveščanja še več. Samo toyota s hibridi ni začela letos ali lani, temveč že davnega 1997 s prvim priusum. Marsikdo se tega ne spomni.
Potem RAV4 je prvi tovrstni SUV kot vozilo. Tudi to večina ne ve, dejstvo pa je, da če si prvi na trgu, požanješ levji delež.
Zdaj so izdelali še Mirai na vodik. Za zdaj nepomembno, čez 20 let bo drugače, ker bo toyota spet žela to kar je sedaj sejala. Recimo nemci še kar naprej tiščijo z dizli, ko jih toyota v celoti počasi ukinja (sicer ne bi namestili BMW dizelskih agregatov v nove toyote).
Potem sledi pa še zanesljivost in robustnost. Sicer marsikatere tehnologije ne ponudijo prvi v serijskih vozilih, vendar to še ne pomeni, da je ne poznajo. Jo le bolje stestirajo in temu namenijo več časa (po mojem osebnem mnenju bistveno več kot konkuenca) preden jo začnejo vgrajevati serijsko. Potem zadeva dela. Ne pa da potem kupiš neko dodatno opremo pri kakšnem MB pa zadeva sploh ne deluje ali deluje le na pol. Papir seveda prenese vse.
Definitivno pa pri toyoti pogrešam kakšne bonbončke, ki jih recimo ponuja VW. Koliko let ima že VW grupa med števceva aktivne displaye? No, pri toyoti so šele sedaj prišli do sem....