facebook in stran za firmo

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Preko svojega profila sem naredil stran za firmo, zdej me pa zanima, kako bi na galaxyu s2 naštimal, da ko recimo dam fotko v sharing preko fb aplikacije, da jo napopa na stran od firme, in ne pod moj osebni profil? Kako bi nekako to ločil? Ker kdaj bi bilo pa tud fajn, da lahko upoloadam tud na osebni profil...

mistique

Guru
16. jun 2009
14.072
1.867
113
Emona / Carnium
HootSuite. Moraš ustvariti račun in se prijaviti. Potem pa lahko urejaš svojo stran (ali več njih).
Za iOS pa obstaja FB Pages Manager.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ok...

na strani od firme sem naredil albume. In kako bi lahko dal več fotk v določen album preko aplikacije? Zdej jih morem gor zmetat, pol pa na pc ročno vsako posebej postavit v album...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
HootSuite. Moraš ustvariti račun in se prijaviti. Potem pa lahko urejaš svojo stran (ali več njih).
Za iOS pa obstaja FB Pages Manager.

ne vem, če sva se razumela... jest mam user name pa pass enak za osebni profil, in za stran od firme...

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Pobriši FB aplikacjo in uporabi browser. Resno
smile-1.gif

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Zaradi slabih izkušenj z fb aplikacijo je ne maram.
-prikazovanje starih objav,
-neosveženi notificationi...

Probaj v aplikaciji:
Če imaš nastavljeno na fb strani - v nastavitvah straneh (post as FIRMA), da ti (administrator) objavljaš kot FIRMA in ne JANEZ NOVAK, greš na stran in dodaš fotko na zid, v album....
Če po tem postopku ne deluje, potem tega ne podpira ali pa ga kaj s*rje aplikacija-

V browserju:
Zaradi zgoraj napisanih težav vedno objavljam prek browserja (uporabljam Dolphin, ampak vgrajeni tudi ni slab).
Najprej si v browserju nastavi user interface na desktop. Da ti ne vsiljuje mobile facebooka, kar je na trenutke še slabše kot aplikacija
smile-1.gif

Potem pa po istem postopku kot na PCju dodajaj slike.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ok bom probal...

čeprav sem zdele prišel do zanimive rešitve... IFTTT... narediš kao nek postopek - če uploadam sliko v dropbox v eno mapo, mi jo naloži na FB profil v ta in ta album... če bi koga zanimalo...

mistique

Guru
16. jun 2009
14.072
1.867
113
Emona / Carnium
Sva se razumela. Na FB se v vsakem primeru prijaviš kot oseba in skozi svoj osebni profil urejaš strani.

Jaz fotke na FB stran nalagam z računalnika (torej browser). Na telefonu (in računalniku) pa imam Dropbox, ki fotke s telefona v trenutku (ko sem na wi-fi omrežju) prenese (sinhronizira) na računalnik.

Nasvet skupinskega terapevta je na mestu
grin1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Group_Therapy pravi:
Zaradi slabih izkušenj z fb aplikacijo je ne maram.
-prikazovanje starih objav,
-neosveženi notificationi...

Probaj v aplikaciji:
Če imaš nastavljeno na fb strani - v nastavitvah straneh (post as FIRMA), da ti (administrator) objavljaš kot FIRMA in ne JANEZ NOVAK, greš na stran in dodaš fotko na zid, v album....
Če po tem postopku ne deluje, potem tega ne podpira ali pa ga kaj s*rje aplikacija-

V browserju:
Zaradi zgoraj napisanih težav vedno objavljam prek browserja (uporabljam Dolphin, ampak vgrajeni tudi ni slab).
Najprej si v browserju nastavi user interface na desktop. Da ti ne vsiljuje mobile facebooka, kar je na trenutke še slabše kot aplikacija
smile-1.gif

Potem pa po istem postopku kot na PCju dodajaj slike.

vse jasno... jest na s2 uporabljam firefox in ko kliknem dodaj slike mi pokaze vse slike na aparatu v obliki filea...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja ne, ker sploh ne vidim slikc! samo napisane so lokacije in imena vseh bitnih filov na telefonu...

mistique

Guru
16. jun 2009
14.072
1.867
113
Emona / Carnium
S katero applikacijo pa brskaš po file systemu svojega telefona? Ker, lahko izbereš tudi Gallery, ki ti seznam fotk prikaže v predogledu. Določene galerije omogočajo izbiro večih fotk, nekatere pa tudi ne.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
sej to mi je čudno, ker me sploh ne vpraša, kater program bi lahko uporabil... ne vem, kateri se zažene... pomoje default brskalnik za sistem...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
jah, tole morem pogledat ja...

čeprav mi je tale IFTTT zelo všeč in tud praktičen je... samo zaenkrat me še neki malega heca... a kdo to uporablja???

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
FB maherji so omenjali, da objave so prek teh orodij manj vidne. Pač FB selekcionira.

V kakšni meri pa ne vem. Če ti je bolj komot, pa da še twitter usput poštimaš, zakaj pa ne
smile-1.gif

Na eni strani imamo okoli 25% vidnost objav, pa vedno "na roke" objavljamo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
twitterja pa ne uporabljam...

hm... kaj to pomeni, da niso vidne? da se ne pojavijo pri drugih, tko kot ostale zadeve?

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Tako ja.

Recimo imaš 1000 lajkov.
Objava se ne pokaže vsem, ker je pač prevelika konkurenca ostalih strani, drugače bi imel posameznik čisto pospamman newsfeed.
Vidnost je nekje 20-30%, odvisno od ure objave. Če je pa odziv velik - veliko komentarjev, lajkov pa je objava bolj pomembna in doseže več ljudi.
Če pa uporabljaš ta orodja, je vidnost za nekaj % manjša. Menda, ne vem iz prve roke.

En namig Iz prakse, objava s sliko + besedilo, je veliko bolj efektivna od samo teksta, samo linka...

Če daš pa kak $$$ za promocijo posta, gre pa objava med nekaj 1000 ljudi lahko
grims-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
mah sej nimam namena, da bi zdej ful ljudi zasipaval z svojimi zadevami... sm stran bolj zato naredil, da ko dam kakšno slikco gor, da se jo vidi... to je pa parkrat na mesec recimo...

kakšne so pa kej cene tega oglaševanja na fb ali googlu?