Facebook in popačenje fotk

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Kako že naložiti fotke na FB, da bo čimmanj popačenja? Vse kar naložim gor mi precej pogrša, izgubi ostrino ipd...

Nazadnje urejeno:

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
Jaz sem celo znanost enkrat naredil iz tega in nisem najdel neke rešitve.... je bila pa že kar smešna primerjava med FB in photobucketom glede ostrine..katastrofa na FB, kakopak.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.488
119
63
FB vsako slikco prekonvertira v Jpeg-Progressive in jo s tem pokvari. Edino s Photoshopom mas moznost naresti to kar zelis

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Photoshop? kako?

drugače pa jaz že sam fotke mal "ubijem", da nimajo z njo kaj počet v primeru "kraje" ...
wink-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ker ne uporabljam FB, moj laični predlog:

Na FB pogledaš velikost in težo fotk
V PS shraniš save for web in nastaviš na prej odčitane podatke.
Tko FB potem "nima" kaj več počet in objavi:)

mistique

Guru
16. jun 2009
13.715
1.500
113
Emona / Carnium
FB nasveti za upload fotk:

Citat:
We automatically take care of resizing and formatting your photos for you. If you'd like to use more advanced techniques to make your photos look better, try these tips:

Resize your photo before you upload it. These are the sizes we support:
Regular photos 720 px, 960 px, 2048 px
Cover photos 851 px by 315 px

If you use a 2048 px photo, make sure to select the Hi Quality option when you upload it.
To avoid compression when you upload your cover photo, make sure the file size is under 100 KB.
Save your image as a JPEG with an sRGB color profile.

crazy1.gif

Torej, v vsakem primeru morate fotki zmanjšati kvaliteto. Ali vam to naredi FB (ob neizpolnjevanju pogojev) ali pa poskusite narediti sami, na najboljši možen način. Fotka mora biti manjša od 100KB, v formatu JPEG (sRGB profil) in omenjenih dimenzij.
Ne vem kako zelo zadovoljni boste z odgovorom. Jaz sem na FB help centru kliknil: not happy with the answer
grin1.gif

Koliko pa vas (tiste, ki s fotografijo služite €) moti to, da FB odstrani EXIF podatke iz fotk?

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.488
119
63
Edini trik je da se v Photoshopu fotko resajza na 704, 740 ali 920 pixlov in pri tipu kompresije uporabi Bicubic Sharp for Publish.
Tako fotka na FB zgleda le cca 5% slabsa. Vse ostalo je isto kot da ne bi nic spreminjal.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.715
1.500
113
Emona / Carnium
Danes so sporočili to:
"If you manage a Page, you can now upload PNGs for profile and cover photos on your Pages. Although PNGs have higher file sizes, they are higher quality, which means better images on your Pages."

mistique

Guru
16. jun 2009
13.715
1.500
113
Emona / Carnium
Aja, ne, sem mislil, da fotko direkt copy/paste-ajo na kak portal za samske pa take fore.

Relevantno podajanje oglasov sem priredil tako, da sem lajkal taščo in prvega soseda. Zdaj jim pa ni jasno katere oglase naj mi posredujejo. No, zadnje čase je res veliko "Best chemical weapons for domestic use" reklam
grin1.gif

Fejsiæ ni samo za personal use. Imam tudi nekaj koristi od njega.

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
zbriše ali deaktivira, obe možnosti sta
če pogledaš pri linku nekje zadnja predzadnja vrstica

moja lepota sicer nebo nikoli prišla na kakšne portale za osamljene, v to sem prerpičan, ampak jaz nebi izklučil tudi prodajanja slik
mislim tako bolj fino prodajanje...

sam nikoli še nisem kliknil na reklamo, in tudi reklame niso nekaj kar bi me zanimalo na internetu, tudi sfalijo z reklamami, da bolj nebi mogli, ampak to jim ni vzelo volje in me še vedno bombandirajo z njimi