Facebook in podjetje na njem

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Nujno potrebujem pomoč pri facebooku
smirk-1.gif

Postaviti moram račun za podjetje na njem. Želja je, da se lahko to podjetje povezuje z drugimi ter da ima po možnosti svoj url (www.facebook.com/podetje). Torej na isti način, kot imajo velika podetja.

Facebooka ne uporabljam, je pa mene doletela ta nadloga, da moram to postaviti.

Kako naj to naredim? Predvidevam da moram imeti za začetek svoj osebni račun (npr. Janez Novak). Poskusil sem že z tem računom, ustvaril sem tudi "fan page", a ko se z nekom povežem (oboževalec al kaj ...) izpiše moje ime in ne ime podjetja.

10.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.886
766
113
www.jernej.org
Facebook v osnovi ni namenjen podjetjem... tako da moraš za podjetje ustvariti "navaden" račun... tam pa namesto svojega imena vpišeš ime podjetja.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Sej ne vem kaj je tukaj slabega? Tko k je ljudje joinajo k vsem možnim grupam,se pac pridruzi določenemu podjetju. Pač predstavitev podjetja, nekomu je vsec in klikne Postani obozevalec.

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Da namesto svojega imena vpišeš ime podjetja sem že slišal da tako delajo, je pa tudi ob registraciji opozorilo, da pregledujejo to ter brišejo.

mnz1, registriral sem preko te strani, a je na koncu še vedno zahtevalo osebni račun, ki sem ga tudi ustvaril. Ko se povežem s kom, izpiše ime računa in ne podjetja.

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Sicer se strinjam s tabo, a tako je naročilo. Sem zagovarjal da se ne oglašujejo na FB...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Ti ustvaris svoj acc Janez Novak, potem pa naredis stran za podjetje in mora normalno prikazovati podjetje.

Primer 1
Primer 2
Primer 3

Nekaj očitno delaš narobe, res pa da ko ustvaris to stran, lahko ti edino nanjo povabis svoje prijatelje, oni pa svoje prijatelje... nemoreš ti iskati ljudi in jih klikati "dodaj" .

Upam da nisi delal pod "skupine" , ker potem pa vem da meče vn tvoje ime.Naredit moras na tistmu linku ki sem ti ga dal in poskusi nekaj napisati na "Zid" te tvoje firme.

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Ok, imam tako kot je Avtohiša Moste in Summit. No, podobno. Pri prvih dveh je v imenu strani "Ime Podjetja | Facebook", pri meni pa "Facebook | Ime podjetja". Torej je še nekje neka razlika.

Kako se pa naredi isti url kot ima Big Bang? Najbrž moraš doseči kakšen pogoj ...

Ok, če prav predvidevam. Summit kot je zdaj narejen račun se ne more povezati (biti fan) Avtohiša Moste računa?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Ne, summit nemore biti Fan AH Moste, lahko si pa ti kot upravitelj Summita, obozevalec Ah Moste.

Meni v imenu strani piše Facebook | "ime podjetja" , na AHM in tudi na BigBangu.

Tisti kratki URLji ne vem a so tudi za doo brezplačni, za fizične vem da so. Nisem se niti spuščal prevec v to,ker na spletno stran itak linkaš neko ikono, sej si nebodo ljudje vpisovali direktno url....
al bodo kliknil link, al pa v search vpisali ime podjetja.

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Aha, ok. Štekam

@ Mikrohard: špica, hvala za tole. Edini problem je da ima zdaj moj račun Janez Novak to uporabniško ime, ki sem ga nastavil za firmo.

bonk.gif