F1 sezona 2024

H19ED

Guru
30. jul 2022
2.892
2.266
113

Merc ne more brez goljufanja?

Kje je goljufija?

However, it is important to underline that the front wing is not irregular from the point of view of the technical regulation, which places limits only on what concerns the design of the flaps. According to article 3.9.1 (points d. and e .), "The rearmost point of every closed section must be visible when viewed from below" and "With the exception of the rearmost closed section, the rearmost point of every closed section must not be visible when viewed from above."

Therefore, this solution is entirely legal from this point of view, but it may not be declared as such once the W15 is subjected to technical checks in Bahrain before testing, for the reason just explained.

Ekipe vodijo dizajn prek FIA, vendar ima druga ekipa morda drugačen pogled na pravila, o katerem se lahko prepirajo, in tega ne bodo storili, dokler del ni dejansko izdelan na dirkalniku. To se dogaja ves čas, ko ekipa prinese kontroverzno nadgradnjo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113

Leta 2007 je blm "skoraj" postal prvak z avtom, ki je bil kopija feraria.
Leta 2025 bo pa "skoraj" prvak z avtom, ki bo kopija RBRja?

Kako bi to fino bolelo, if true...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.467
10.700
113
tebe pa kar precej to boli ... upam da bo prvak, da se zapre gobce in povzroči travme takim kot si ti haha.

• Haha
Reactions: tomi

H19ED

Guru
30. jul 2022
2.892
2.266
113
Škoda besed za trolla, ki iz tehničnega vidika nima pojma, vidi mamljiv naslov na ¨F1 news¨, pa še ma mokre gate. Pač F1 troll

Zaradi takšnih trollov privoščim Hamiltonu in Ferrariju da je prvak, pa naj kopirajo Mercedesa in RBR-ja za 2025! Upam da jim uspe takšen ¨hybridni¨ dirkalnik :)

Tisti malo bolj razgledani, vemo kaj je F1 iz tehničnega vidika...

• Všeč mi je
Reactions: Alesss

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
tebe pa kar precej to boli ... upam da bo prvak, da se zapre gobce in povzroči travme takim kot si ti haha.
Ma...blm je en takih, ki si ne zaslužijo toliko naslovov, če jih primerjamo z ostalimi dirkači... recimo senna si komot zasluži veliko več od vseh ostalih, pa je statistično slabše zapisan kot blm...podoben primer takega dirkača je tudi vettel...

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
685
39
28
Ko berem tole, se mi zdi da bo Ferrari moral še koga in kaj menjati. Ker gledano na Schumi ero je bil uspeh sinergija celotne ekipe in nenazandje tudi naklonjenost celotne ekipe vozniku.
Tole kar se pa zadnja leta dogaja me nekako spominja na prizor iz filma, ko Lauda testira ferrarijev dirkalnik in se ustavi, popljuva vse živo, mehanik na drugi strani pa: "You can't say that because it's a Ferrari"

• Všeč mi je
Reactions: Alesss

H19ED

Guru
30. jul 2022
2.892
2.266
113
RB20 VS W14, kopiranje kopiranje....

GGOUYn3W4AAT5d6.jpg

Če kerga zanimajo nove tehnične analize, Giorgio Piola je že analiziral nove dirkalnike :)

H19ED

Guru
30. jul 2022
2.892
2.266
113
kako misliš kopiranje? 4 kolesa pa to?

mercedes je spet šel malo po svoje, upajo da se jim bo obrestovalo. https://www.autosport.com/f1/news/w...edes-keeps-doing-things-its-own-way/10576003/

Ostali so pa fejst na RB vrgli oko.

Kopira Mercedesove neuspehe na pokrovu motorja, to je malo čudno. Če skoraj vse ekipe kopirajo od RBR-ja.... :fredi:

Mercedes bo še v tretje probal po svoje, mogoče jim uspe. Hamilton ne bo več sedel na sprednjih kolesih, tako kot je pri W14.

H19ED

Guru
30. jul 2022
2.892
2.266
113
Dejansko niso nič pokazali, bo trebalo počakati do prvega testiranja. Dosti ekip je skrilo podrobnosti...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.467
10.700
113
to je sam plus za šport, vrhunski avto lahko z ekstremnimi posegi samo zajebes. Drzim pesti.

• Všeč mi je
Reactions: H19ED