EXEL-zaščita kopiranja tabel

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
Če si prebral od začetka vidiš da ne rabim neke strašne zaščite. Zmeraj se najde kakšen password remover. Zadevo rabim na intranetu in zaklenjenih računalnikih, kjer velika večina folka niti nezna kaj dosti uporabljat exel kaj šele kakšnih USB programov za odstranjevanje gesel.

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
zleda da je res bolj slaba, ampak včasih dovolj dobra

sicer pa 2 minuti za odklep tako enostavnega gesla niti ni malo, lahko bi ga prej peš uganil
geslo je bilo: bv
če se lotiš sistematično: aa, ab, ac, ..........až, ba, bb, bc, .......bv evoga -> 48 poiskus

če bi namesto dvomestnega dal 16-mestno geslo bi bilo bolj varno, ali pa tudi ne, odvisno kako deluje password remover

gr69

Guru
15. dec 2009
11.644
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
vse res - in ni mi bil namen "kritizirat" zaščito, ampak le opozoriti, da jo je možno zelo enostavno "razbiti" ozr. da zaščita s zaklepom strani v excelu danes ne pomeni nobene zaščite

je pa taka zaščita popolnoma dovolj za "normalne" uporabnike - jo tudi jaz uporabljam, da mi nekdo ne sesuje formul v mojih "umetnijah"

pa še neki - 2 minuti za download - shraniti in odstraniti zaščito na 3 straneh - ni tak slabo, ali pač
wink-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.644
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
a ja - pa še neki - password remover deluje točno tako kot si napisal - namreč z "surovo silo" (brute force) - sami si pa izračunajte koliko časa bi potreboval če bi res delal "na roke" in ne poznal dolžine gesla (si namreč mimogrede pozabil, da bi moral kot prvo poskusiti po 1 črko ali številko ali "posebni znak" + potem "ponoviti vajo" s VELIKIMI črkami => samo za prvo serijo gre 80+ poskusov (in ne 48 kot jih navajaš), potem pa "jovo na novo" DVA ZNAKA itd) - skratka POZABI "na roke"
smile-1.gif

drugače pa: HVALA za vsako novo, drugačno idejo na forumu - pridejo še kako prav
smirk-1.gif

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
aja... sem pozabil da je lahko tudi enomestno geslo ali število
koliko kombinacij pa preveri recimo v eni minuti?
enkrat sem zelel odkleniti en pdf, downloadal nek program za odklepanje, nekaj sprobaval ampak sem prej obupal.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.644
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
ne vem "kolikokrat v minuti" - predvsem odvisno od procesorja na compu, kjer "odpiraš" - za 8-znakovno geslo porabi manj kot 5 minut - z večjimi se še nisem "ubadal"