Exchange pri naših ponudnikih

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
Ali ima kateri od naših ponudnikov interneta email sistem implementiran v Exchangeu? Tako, da z naročnino dobiš tudi Exchange account.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pomoje ne, ker za POP3/IMAP4 so licence za Exchange predrage. Če pa rabiš za firmo pa je možen Exchange 2007 hosting...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
Iščem v bistvu zamenjavo za mail2web, ki ukinja ActiveSync na zastonjskih accountih.

Plačevat nisem pripravljen, ker rabim zasebno in lahko živim brez tega. Samo v preteklosti sem se malo razvadil.
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
S programom eMoze (skoraj za vse telefone) si lahko omisliš ActiveSync za Gmail ali tiste ki imajo webmail vmesnik...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
useless

tisto mora laufat na PCju, ki igra vlogo proksija in mora biti skoz prižgan.

Razen če ne obstaja že kakšna druga varijanta?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Jaz sem imel klienta direktno na Nokiji N71 in se povezoval na službeno OWA. Deloval pa je tudi za Gmail.
Čisti push mail (preverjal na vsakih n minut)

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
Ja, sej kot sem jaz pred cajtom razumel, je emoze push & pull rešitev. Mogoče je danes drugače, ampak takrat si moral inštalirat emoze na pc, ki je pull-al pošto s strežnika na x minut in jo dalje push-al na telefon.

Sicer pa me zanima za iphone, pri katerem je bil zgoraj opisan način edina rešitev in zato vsaj zame neuporaben.

Sem preveril, kako lahko DLjam zadevo in pri Symbianu gre na telefon, če izberem jabuček pa mi ponudi win32 aplikacijo. Tako da izgleda ni nič novega na tem področju
frown-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Jaz imam na iphone google sync za sinhronizacijo koledarjja in kontaktov. Maile pa preko IMAP-a. Za mene je to optimaln rešitev. Sem mel tudi push mail preko z-push, pa mi je pol telefon vibriral za vsak spam. Pa še baterija gre hitreje, ker ima telefon skozi aktivno konekcijo na strežnik.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Jaz imam na iphone google sync za sinhronizacijo koledarjja in kontaktov. Maile pa preko IMAP-a. Za mene je to optimaln rešitev. Sem mel tudi push mail preko z-push, pa mi je pol telefon vibriral za vsak spam. Pa še baterija gre hitreje, ker ima telefon skozi aktivno konekcijo na strežnik.

Moras imeti dobro antispam zascito narejeno ze pred streznikom
smile-1.gif
... potem tega problema skoraj ni...

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Iščem v bistvu zamenjavo za mail2web, ki ukinja ActiveSync na zastonjskih accountih.

Mail2web (ki ga sicer tudi jaz uporabljam) zaračuna na par mesecev 9€. Skratka đabe, ceneje od tega ne boš dobil!

Firma, kjer imam internetno stran bi mi zaračunala za isto zadevo (sicer na mojo domeno) 30$ na mesec