Excel

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Obdelujem podatke in nikakor se ne spomnim kako priti do novega lista.

Prosim pomoč...
redface-1.gif

LP
J

gr69

Guru
15. dec 2009
11.647
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
desni klik na jezičku lista spodaj mogoče?
smile-1.gif

edit: za napredne uporabnike: SHIFT + F11

Tale za napredne uporabnike še pa šla skozi...HVALA

a desni klik na jeziček lista in potem klik na "vstavi / insert", pa v pop-upu zbrati "Delovni list / Worksheet" pa ni šla
sprasujem se.gif

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Urejeno...sem bil tam preden sem kaj spraševal pa mi ni potegnilo. No 12 ur sem že za rač , ki ni ravno moje primarno delo pa že malo
stupid-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ksz.
ravno zadnjič sem na šihtu urejal en excellov dokument in se nikakor ne morem spomnit... a je možno kje rečt, da naj bo na vseh sheetih nvm, stolpec A enako širok? Bi rad da lično izgleda, pa se mi ne da popravljat na roke 30 sheetov po 20 stolpcev
tongue-1.gif
)

Lp

gr69

Guru
15. dec 2009
11.647
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
označiti vse jezičke listov (tiste spodaj List1, List2 itd) - gre tudi tako, da klikneš prvega in SHIFT + klik zadnjega

nato na prvem enostavno označiti vse stolpce, katere želiš urejati - desni klik na vrhu stolpca (tam kjer je oznaka .- tj črka) - v meniju "širina" stolpca - vpiši in voila na vseh označenih listih imaš stolpce enake širine

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Pa še en problem ;-( a se da narediti tako, da naprimer prvi list poimenuješ jan drugega feb ..... potem pa ti sam konča naslednje?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.647
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
a imaš na vsakem listu celico (vendar mora biti na vsakem listu na enakem položaju - tj. npr. D7), iz katere bi se dalo potegniti smiselno ime lista?

enostavneje - ali se na vseh listih pojavlja enaka celica z imenom meseca?

in še zadnje - se spoznaš kaj na macroje, VBA itd? če ja - tukaj coda za poimenovanju lista iz celice - bi lahko tvoj problem rešilo:

Sub SheetNameFromA1()
Dim wks As Worksheet For Each wks In Worksheets
wks.Name = wks.Range("A1").Value
Next
End Sub

kjer seveda smiselno zamenjaš A1 z "tvojo" celico