Excel; query

TGV

Fizikalc
2. okt 2007
726
106
43
Naredil sem en mičken makro, da potegne podatke iz ene merilne naprave, izvede nekaj formatiranj in sortiranje. Spodnji ukaz se izvršuje 50 sekund!

Toliko časa je na zaslonu okno z napisom "pridobivanje podatkov iz informacijskega strežnika" ...
Pri ročnem delu je se vse dogaja instantno, torej ne gre za počasen strežnik ali povezave ali karkoli ..

With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:= _
"TEXT;https://11.22.0.33/DataLogs/ArhivMeritev.csv", Destination:=Range _
("$A$1"))
.Name = "ArhivMeritev"

Je kakšna alternativa ?

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Če daš csv lokalno tam, kjer je nameščen excel, dela normalno hitro? Jaz bi najprej poskusil to.
"Ročno delo" je verjetno mišljeno v Excelu. Ali si poskusil kar posneti makro pri ročnem delu in nekoliko popraviti tisto kar on spravi skupaj?

TGV

Fizikalc
2. okt 2007
726
106
43
To sem že uporabil med testiranjem; dela bliskovito.

Pod "ročno" sem mislil brskalnik; link na stran (z zapomnenjim geslom , logiranje na stran, klik na csv datoteko, ki jo privzeto odpre excel. Vse gre gladko.

Ok, ugotovil sem da je zavora dejansko logiranje : po sporočilu excela, da začenja prenos podatkov traja celo večnost preden se pojavi windows security okno za vnos / klikanje shranjenega gesla. makro je v office 2010, sistem win 7, 64, ultimate

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Ugibam, da poskuša do datoteke n-krat (ali do nekega timeout-a) dostopati, dokler ne ugotovi, da rabi geslo. Mogoče google kaj najde na to temo. Ali pa datoteko z kako .BAT datoteko kopiraš drugam. Predvidevam, da če bi jo dal lokalno, bi makro delal dobro.

TGV

Fizikalc
2. okt 2007
726
106
43
Dostop do te zagamane htpps lokacije je problem - brez logiranja na stran jo ne morem pridobiti in zato je najlažje s poizvedbo v excelu. Bom raziskal.