Excel formula pomoč

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
1. Zakaj to sploh potrebuješ? Ker razen nekega estetskega učinka je ta operacija nepotrebna (pošta sprejme velike in male črke v vseh kombinacijah ...)
2. V Excelu je to naredit cela mala jeba. Da sicer se ...
3. Predlagam prenos tabele v Word, tam pa ponucaš knof Velike/male črke ali pa ukaz v menijski vrstici Oblika - Velike/male črke. V angleški različici se znajdi sam, je nimam pri roki ....

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Ni taka jeba očitno. Ušlo iz glave
redface-1.gif

Še vedno pa tale funkcija preslika tabelo (tako kot vsaka). Na to je treba pač mislit ..

BlonG

Pripravnik
10. avg 2010
174
15
18
Če imaš podatke v stolpcu A (prvi zapis torej v celici A2).

1. Potem v B2 vpiši: =LOWER(A2). (kopiraj navzdol do zadnjega zapisa)
2. Označi in kopiraj vse vrednosti od B2 do B??
3. V poljuben stolpec prilepi kopirane podatke z opcijo "Posebno lepljenje..." -> Prilepi vrednosti!

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Jaz osebno imam v teh primerih hudo neprijeten občutek, če je pod podatkom formula. Poglej post nad tvojim. To sem imel v mislih. Še vedno misliš da v tem času ne bi odprl Worda? Stavim da jaz naredim operacijo v istem času ali hitreje kot ti
grims-1.gif
Sicer pa vsakemu svoje, ane

BlonG

Pripravnik
10. avg 2010
174
15
18
Ja, madonca,
cool-1.gif
potem pa tako:

1. označi podatke v Excelu
2. Odpri Word,
3. prilepi podatke (kot vrednosti!),
4. jih označi
5. Pritiskaj SHIFT + F3 dokler ne bo vso besedilo v malih začetnicah
6. Kopiraj podatke v odložišče
7. Preklopi v Excel in prilepi iz odložišča.

Tako, zdaj pa na štartna mesta pa naj vsak izmeri čas po katerem postopku je hitreje prišel do cilja.
cheer.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Ajoj
uf-1.gif

(word ti ni ravno domač, jeli? z drugimi besedami, zakompliciral si do amena, še veliko bolj kot jaz)

Pa saj ne navijam za word. Rešitev v excelu je čisto dovolj elegantna. Le če se hočeš rešit formul (kar je dobra ideja) pač zahteva dodatne operacije. Pa smo s časom tam tam ...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Funkcija =LOWER() je odlično rešila moj problem. Glede pregovarjanja o času, res sem opravil hitreje, kot bi odprl Word.
cheer.gif
Hvala vsem sodelujočim

BlonG

Pripravnik
10. avg 2010
174
15
18
Word domač? Brez skrbi!
evil.gif
Zakompliciral? Odvisno od zornega kota... sem pač raje bolj kot premalo natančen, ker ne poznam predznanja uporabnikov (beri: ne vem kako dobro nekdo pozna programe in funkcije).

Poanta je, da je rešitev enostavna (hitro dosegljiva) in dejansko nekomu uporabna (kot sam ugotavljaš - če je prikaz podatkov pravilen, v ozadju pa so formule, to ni nujno dobra stvar, kajne).
grims-1.gif

nahrung002.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
1. označi podatke v Excelu CTRL+a, CTRL+c
2. Odpri Word, WIN+w *
3. prilepi podatke (kot vrednosti!), CTRL+v
4. jih označi CTRL+a
5. Pritiskaj SHIFT + F3 dokler ne bo vso besedilo v malih začetnicah SHIFT+F3
6. Kopiraj podatke v odložišče CTRL+c, ALT+F4, n
7. Preklopi v Excel in prilepi iz odložišča. CTRL+v, ENTER

* z uporabo programa WINKEY ali česa boljšega. vse skupaj manj kot 2 sekundi, brez uporabe miške
cool-1.gif