Excel: filtriranje vrstic z več ključnih besed

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.911
263
83
Slovenija
Imam tabelo strank, dolgo cca 20000 vrstic, med njimi so firme, zavodi, in podobno. V tej tabeli bi rad izbral recimo vse firme, zavode, občine (trenutno delam tako da v samodejni filter vnesem ključno besedo "d." za firme, "obč " za občine....)
Naredil pa bi rad tako, da hkrati vnesem vse ključne besede, preko samodejnega filtra je delo preveč zamudno...
Ima kdo kakšno idejo, kako bi šlo hitreje ?

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Mater, mi misli bereš
grin1.gif

Čisto enaka stvar me zanima, s to razliko, da imam namesto besed številke. S tem autofiltrom sicer gre do neke mere. Ampak je res zamudno, ko je v igri ogromno podatkov.
Konkretno hočem npr samo pri številkah 12, 30, 50 zraven dopisat nekaj. In potem moram za vsako številko posebej dat ta filter, da jo vrže ven, rad pa bi, da mi vrže ven 12,30 in 50 - da pri vseh naenkrat vpišem potrebne stvari.

Sem preizkusil vse živo, pa ne najdem funkcije, ki bi to omogočala
sprasujem se.gif

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
S samodejnim filtrom lahko izbereš iz seznama samo eno vrednost ali vse vrednosti, ki ustrezajo enemu ali dvema (ne več) pogojema. Za slednji primer iz seznama izbereš (Lasten...), vpiše oba pogoja (enak, večji, vsebuje itd.) in ju povežeš z operatorjema In ali Ali.

Zahtevnejše filtriranje izvedeš z ukazom Napredni filter... (iz istega podmenija kot Samodejni f.). Tu lahko potem vpišeš tudi več pogojev, ki jih medsebojno povežeš z In (če sta pogoja v isti vrstici) ali Ali (če sta pogoja v različnih vrsticah).
Priložen primer filtrira vse zapise, ki imajo X enak 30 (ne glede na Y), X manjši od 30 in vsebujejo niz "obč" in pri katerih je Y=firma (ne glede na X).
536415-q.gif

Priponke

• 536415-q.gif
    536415-q.gif
    120,3 KB · Ogledi: 367

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Konkretno hočem npr samo pri številkah 12, 30, 50 zraven dopisat nekaj. In potem moram za vsako številko posebej dat ta filter, da jo vrže ven, rad pa bi, da mi vrže ven 12,30 in 50 - da pri vseh naenkrat vpišem potrebne stvari.
Poleg zgoraj opisane možnosti lahko uporabiš tudi tole, ki je še bolj splošna:
1. v seznam dodaš še en stolpec (Pogoj)
2. v prvo celico stolpca vpišeš formulo za pogoj, v tvojem primeru "=OR(A8=12;A8=30;A8=50)", načeloma pa karkoli, npr. samo neparna števila z "=MOD(A8;2)=1" ali samo števila, ki za ena manjša od števila v naslednji vrstici "=A8=(A9-1)"
3. formulo skopiraš še v ostale celice v stolpcu
4. vključiš Samodejni filter in iz tega stolpca izbereš vrednosti TRUE.
536477-q.gif

Priponke

• 536477-q.gif
    536477-q.gif
    4,6 KB · Ogledi: 319