Ex udbaš razkril svinjarije

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Sej veš kako pravijo; če si pri 20ih za komunizem si idealist, pri 30ih realist, pri 40ih pa [cenzura].
Tko nekak...

V bistvu je to prvi izjavil Francois Guizot, vendar v drugačni obliki in davno pred komunisti...

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.136
5.078
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

"James Bonde" imaš v vsakem sistemu (tudi sedaj in pri nas), ampak ta udbaš je očitno eden izmed tistih, ko niso sposobni spoštovat pogodbe.

Pogodba je postala neveljavna, ko je crknila država, podpisnica pogodbe.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik UniqUser pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Svobodno napiši, kaj misliš z zvezdicami. Al si še eden v vrsti brezjajčnikov? Lahko ti dam tudi nalov in mi prideš povedat v obraz.

"James Bonde" imaš v vsakem sistemu (tudi sedaj in pri nas), ampak ta udbaš je očitno eden izmed tistih, ko niso sposobni spoštovat pogodbe.
caki Mal a pogodba je veljavna če država razpade OZ. Jo podeduje , njih osebka, pravno nasledstvo???? Presneto smitweson......
cool-1.gif
:cheer...

On je imel pogodbo z sluzbo za katero je zazeljena oziroma nujna diskrenost. Tole driskanje, sploh da v to vpleta se "prijatelje" govori precej
o njegovem karakterju. Sploh po tolikih letih.Sicer pa vsaka podobna sluzna pocne svinjarije.

Imel pogodbo s službo, ki ne obstaja več, v državi, ki ne obstaja več.

Čisto prav, da si je olajšal vest in povedal za 'svinjarije', ki so jih počeli. Eksekucije majhnih pučnk so pač težka svinjarija, ki je ni mogoče opravičiti.

To je podobno, kot če bi bivši gestapovec spregovoril o zadevah, ki so jih počeli. A bi ti tudi zagovarjal gestapo?

Iz enega otroka jih boš kmalu naredil za nekaj vozov (by NigelM)
priden.gif

Gestapovci, SS-ovci itd. so svoj posel povečini opravljali še dolgo po vojni. Recimo Reinhard Gehlen...

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Klik

Nekdanji ubdaš o tem, da je bila udba najbolj umazana služba od primerljivih v tujini, kako so nadzorovali cele družine in se celo spravljali njihovee majhne otroke, kako so udbaši razdelili funkcije po novonastalih državah, pri čemer omenja Tuđmana, Miloševiæa, Abdiæa, Kučana, Drnovška. Kasneje so ga nagovarjali celo, da priča proti Janši, kar je seveda odklonil. Razkriva kako so udbaši privatizirali javna podjetja in seveda jim denarja za to ni manjkalo.

V času, ko celo nekdanji ubdovci priznavajo, kaj so počeli in da to ni bilo v redu, se seveda še vendo najdejo zagovorniki takih dejanj, so pa taka priznanja oziroma razkritja zelo dobrodošla na poti razkrinkavanaj zločinskega komunističnega totalitarizma, katerega udarna pest je bila ravno udba.

Je vse res, kar je dejal? Ne vem, dejstvo pa je, da je močno obremenil murgle ter nakazal, v čigavih rokah so podjetja.

V članku se omenja, da ni zašpecal Ivana, kar pomeni, da je kot na dlani, da gre za janševiško propagando in plačanca...
Ko se bližajo prazniki,ti v novem letu želim več svežega zraka da boš bolj zdrav in se ne boš obremenjeval z kamnom ,ki ti leži v dnu duše.
priden.gif

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
592
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
KSZ
meni je to prav neverjetno. vse ostale države so že razčistile s tem pri nas pa
eni še zmeraj živijo v filmu Balkanski špijon

Mi NE ŽELIMO razčistiti s čemerkoli. Niti s komerkoli. V interesu NESPRAVE!

Kar je EU proglasila za zločinsko ideologijo (komunizem), je pri nas zelo zaščitena "žival". Glej proslave v Stožicah s pionirskimi kapicami in ustrezno ikonografijo.

Zame so zato še vedno "zakon" Romuni: sojenje Causescuju in njegovi ženi Eleni, ki je trajalo nekaj ur, izrek sodbe, potem pa rafal z šnelfajerco...

Tako so Romuni so na ta način vsekakor potegnili črto čez neko obdobje, na katerega pač ne morejo biti kaj prida ponosni.

Mi pa smo na "naše" obdobje očitno (pre)ponosni, pa tudi na nosilne like iz tistega obdobja. Ki se jim ne skrivi niti las...

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Zame so zato še vedno "zakon" Romuni: sojenje Causescuju in njegovi ženi Eleni, ki je trajalo nekaj ur, izrek sodbe, potem pa rafal z šnelfajerco...

Tako so Romuni so na ta način vsekakor potegnili črto čez neko obdobje, na katerega pač ne morejo biti kaj prida ponosni.
...
To ti je isti q.rac kot pri nas povojni poboji.
Kaj pa človekove pravice, pravično sojenje, možnost pritožbe, napake v postopku, izločanje dokazov.......
Pri nas so pa takrat potegnili črto čez obdobje kolaboracije, na katero nebi smeli biti ponosni.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
592
113
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik johannes pravi:

...
To ti je isti q.rac kot pri nas povojni poboji.
Kaj pa človekove pravice, pravično sojenje, možnost pritožbe, napake v postopku, izločanje dokazov.......
Pri nas so pa takrat potegnili črto čez obdobje kolaboracije, na katero nebi smeli biti ponosni.

Samo nekaj. Kakšne človekove pravice pa so imeli likvidirani?

Hočem samo povedati, da kdaj pa kdaj MORA kdo gor plačati. Za SVOJE zločine proti človeštvu.Tudi s smrtjo! Magari 50 ali 65 let poznje.

Za opomin ostalim podobnim likom, s podobnim "področjem delovanja", ki (predvsem v Sloveniji) razmišljajo: saj se mi ne more nič zgoditi...

Likvidirati par ljudi, ali podpisati seznam za likvidacijo (major Mitja!), potem pa ne imeti v zvezi s tem nikakršnih moralnih pomislekov, še manj nočnih mor, je do konca sprijeno!
In nepošteno do žrtev in njihovih svojcev.

In še enkrat: pri taki slovenski "zgodovini" ne more na PRAVO, iskreno spravo računati noben normalen politik...

I

Izbrisan uporabnik #488

Ubijati zato da bodo janševiki in domobranci pri nas zadoščeni?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
zato pa pravim, da so eni bolniki tako kot liki iz tistega filma
čudi me, da ne gredo nazaj do turških napadov na naše kraje

Ubdaši so še vedno več ali manj lepo živi, živi so tudi svojci njihovih žrtev, turški vpadi pri nas so se začeli mislim daleta 1408 in končali nekje v času bitke pri Sisku, tako da preganjanje janičarjev ni ravno na mestu...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Pa še nekaj...nemci svojo mladino vozijo gledat taboršišča, da vidijo, kakšne zločine so počeli naciji. V jugi se je vozilo vsaj ljubljano in okolico gledat kolaborcijo na sv urh, sevda pa so o komunistično-ubdbovskih zločinih in povojnih moriščih molčali.

Mislim, in bom tudi predlagal pristojnim, da bi morali mladino voziti recimo na oglede ubdovskih zaporov na beethovnovi, da otroci na lastne oči vidijo, kakšne umazanije so počeli njhovi očetje in dedki (no, od nekaterih).

V spomin in opomin.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
ja... v berlinu imaš recimo takle spomenik judom:

v ozadju se pa vidijo bloki.... pred katerimi je recimo tole:

ja, tista mejhna tabla je vse kar je in ja, kle na vogalu so ga skurl...
smile-1.gif

no... pr nas je ravno obratno

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Pa še nekaj...nemci svojo mladino vozijo gledat taboršišča, da vidijo, kakšne zločine so počeli naciji. V jugi se je vozilo vsaj ljubljano in okolico gledat kolaborcijo na sv urh, sevda pa so o komunistično-ubdbovskih zločinih in povojnih moriščih molčali.

Mislim, in bom tudi predlagal pristojnim, da bi morali mladino voziti recimo na oglede ubdovskih zaporov na beethovnovi, da otroci na lastne oči vidijo, kakšne umazanije so počeli njhovi očetje in dedki (no, od nekaterih).

V spomin in opomin.

Mladina se ti bo smejala
hysterical-1.gif
ker jim že zdaj dol visi za take psihopatske ideje.

Boli njih za to.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Ne, vsaj srednješolce in tudi tiste proti koncu osnovne za to ne boli.

Jih zanima in prav je, da se pri njih naredi čisti rod. Da se pove resnico. In z ogledom teh zaporov, ureditvijo grobišč itd, bo to udejanjeno.

Komunisti so po lastnih grozodejstvih mislili, da jih ne more nič več ustaviti. A so se zmotili, ustavljeni so. Resnico pa so spregovorile kosti po celi državi.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
dr. ludvik čanžek 18. december 2014 ob 21:24

.

Ko sem bil star 17 let in 1 teden sem odšel v partizane. Leta 1949 me je UDBA aretirala, zaprla v samico 132 dni in potem poslala s 1. izmeno na Goli otok. Potem sem študiral brez vsake denarne podpore. Leta 1966 sem odšel v Švico, kjer sem postal državljan po 12. letih. 1996 sem se vrnil v Slovenijo, misleč da je tu demokracija. Strašansko sem se zmotil. Najprej sem podpiral Janšo, daroval stranki preko 100'000 DEM. Toda videl sem in spoznal, kdo je Janša, ter postal njegov kritik. Tako sem 2012 napisal v Dnevnik, da je bil dr.Miha Brejc udbovec in šef varnostne službe v Mačkovi brigadi, ki je ščitila takrat politični vrh. Brejc me je tožil. Toa jaz sem našel dokaz, da je bil dokument SOVE, kjer je pisalo, da po njihovih seznamih ni bil član UDBE ali KOSa, PONAREJEN, za kar sem imel grafološko ekspertizo. Pa tudi general Marijan Kranjc je napisal 1999 v Borcu, da se je Brejc udeležil tečaja na Pokluki, ki je bil namenjen oficirjem KOS-a. Sodišče ni hotelo priznati ne dokumenta o fasificiranju niti napisane trditve generala Kranjca. OBSODILI SO ME NA VELIKO DENARNO KAZEN. Najhujše pa je breme, da me je "demokratično sodstvo" po krivem obsodilo. NIKOLI ME NI OBSODIL HITLERJEV REŽIM, NITI TITOVI KOMUNISTI (pri obeh sem bil v zaporih), OBSOJEN SEM DANES, KER SEM BIL IN SEM ANTIKOMUNIST, BOREC PROTI NEČLOVEŠKIM DEJANJEM IN ZLOČINOM.SEM BIL IN SEM PRISTAŠ RESNIČNE DEMOKRACIJE IN SOAILANEGA TRŽNEGA GOSPODARSTVA. Na kratko napisal mojo težko življenje v dikaturi in sedanji "demokraturi", ki jo je spretno uvedel MILAN KUČAN. Dr. Ludvik Čanžek, Ljubljana

Pa se ti je nabijanje vrnilo.
tongue-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Ne, vsaj srednješolce in tudi tiste proti koncu osnovne za to ne boli.

Jih zanima in prav je, da se pri njih naredi čisti rod. Da se pove resnico. In z ogledom teh zaporov, ureditvijo grobišč itd, bo to udejanjeno.

Komunisti so po lastnih grozodejstvih mislili, da jih ne more nič več ustaviti. A so se zmotili, ustavljeni so. Resnico pa so spregovorile kosti po celi državi.

Sami so nehali, nihče jih ni ustavil...

Že vidim, da bi razni pravljičarji radi učili deco o zgovodini

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja kakšna grozodejstva pa je Kučan počel?

O kakšnih kosteh je to govora (povojni poboji)

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ja kakšna grozodejstva pa je Kučan počel?

O kakšnih kosteh je to govora (povojni poboji)
A ti slučajno Kučana zagovarjaš,medtem ko Janšo obsojaš vsega samo to,da ni tebe neredu ????
bonk.gif

Nazadnje uredil moderator: