evtanazija, samomorilski turizem

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ravno gledam po tv debato o tem in mi je smešno, da je Slovenija (z veliko) tako omejena in zaplankana.

leta 91 bi lahko ustanovili davčno oazo, pa je zaradi ideje o EU, NATO itd nismo.
sanjal smo, da bomo glavce. druga švica.
pa nismo.
pa smo sanjal, da bomo logistična država. pomembno križišče poti.
pa nismo.

kaj danes sanjamo niti več ne spremljam, dejstvo pa je, da tonemo. mogoče sanjamo, da pademo na mehko dno, ne pa na čeri.

in v tem procesu potapljanja se uspemo uvrstiti na prvo mesto po številu samomorov na prebivalca. država nas ubija tako ali drugače. a v ustavi imamo nedotakljivost življenja.

na svetu so 4 države z legalno evtanazijo. 3 v evropi. tisoče revežev bi rado umrlo, a jim ne dovolijo in zbirajo denar za pot v te države. ali pa v švico, ki nudi pomoč pri samomoru. A ni zanimivo? Švica. država brez vojne, država judovskega zlata, naci bogastva, vatikanskih zakladov. vse to, pa ni izobčena. je povzdignjena in spoštovana. pomoč pri samomorih, pa ni linčana, ampak priznana.

in zakaj mi ne pograbimo tega start-up-a? bolnice, toplice, en hospic imamo. imamo zdravstvo, ki je nerentabilno. imamo vse, da bi lahko začeli s poslom. to ali ono opcijo. pa ne znamo. se bojimo, da nas vržejo iz EU? Se bojimo izolacije?

wtf? zadeva enostavna k pasulj. tujec ne sme priti k nam umreti zaradi neozdravljive bolezni, mi pa se lahko ubijamo zaradi nesposobnega sodstva, tožilstva, birokracije, goljufije, korupcije.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
wtf? zadeva enostavna k pasulj. tujec ne sme priti k nam umreti zaradi neozdravljive bolezni, mi pa se lahko ubijamo zaradi nesposobnega sodstva, tožilstva, birokracije, goljufije, korupcije.

Problem je v tem, ker očitno vsak raje sebe fenta, kot pa da bi najprej tistega, ki mu je uničil življenje, nato pa po potrebi - želji, še sebe.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
evtanazija ni več ravno nek hud startup. Stvar je vpeljana že v večih državah, da bi pa kake velike denarje vlekli iz tega pa po mojem da ni. Poleg tega imajo te države ki jih omenjaš hude zakone komu omogočijo samomor in komu ne. Ne moreš kar priti tja in plačat za čudežni napoj ki te popelje v miren spanec.

Naj raje naredijo marihuana turizem, Weed toplice, pa tudi Center za zdravljenje z marihuano ljudi z različnimi boleznimi, torej marihuana celostno na večih nivojih. Pa s tem ne mislim nove Nizozemske kamor se hodi narod zadevat.

To bi bil startup.

Nazadnje urejeno:

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.671
3.944
113
Ljubljana
hmpg.net
V bistvu je to slaba ideja.

Vsa sredstva v reklamo, nato se pa zadovoljni gostje ne vrnejo nikoli več
smile-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Mater imaš ideje.
grin1.gif

Glede smomorov bi bil zanimiv podatek, koliko od njih je imelo težko/neozdravljivo bolzen.