Evropska prestolnica marihuane

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Hja, do sedaj sem videl že cel kup primerkov in še vedno je bila razlika med navadno in industrijsko ogromna (res pa sta si industrijska in pa cannabis sativa veliko bolj podobni kot pa industrijska in pa recimo cannabis indica, tako ali tako pa so pri nas bolj kot ne vse mešanice med indico in sativo in se to posledično zelo lepo loči od industrijske.
Kar se pa cvetov na industrijski tiče pa jih tako ali tako nebi trgal dol pred žetvijo, tako da bi mi bilo vseeno za njih. Razen, če česa ne vem in je treba pri industrijski cvetove porezat prej kot vse ostalo, po mojih info pa se pri industrijski poseka vse naenkrat.

Industrijska JE Canabis sativa. THC pa vsebujejo vse vrste, razen sort sative, ki sobile posebej vzgojene, da ga vsebujejo čim manj oz. nič. Zdaj, če ti teh dveh vrst nisi videl v naravioz. primerjaš samo slike, potem jih boš bolj švoh ločil
grims-1.gif

Cvetove (v povezavi z inšpekcijo) sem omenjal samo zato, ker si kot enega od primerov uporabe zapisal tudi cvetove (najbrž za čaje in /ali eterične zadeve).
Zdaj, pri nas se teh 200 i kusur hektarjev poseje praktično izključno za pridelavo semena. Pa še to se ga doma predela zanemarljivo ...No, pridelki so itak bolj bogi. Pri žetvi pa predpostavljam da se ogibajo rezanju cele rastline, razen če ima kdo specialen komabajn ali pa vsaj ustrezno predelan žitni kombajn. Ne pozabit, stebla konoplje so pravzaprav vrvi. Kaj to naredi na vrtečih delih stoja pa njabrž ni treba posebej opisovat ...
Skratka, pri nas zaenkrat praktično ni uporabe za stebla. Upam, da bo gradbincem ratalo naredit tisti beton iz stržena. Aja, pa še to, sorte, ki so selekcionirane na seme imajo bolj malo vlaken (še vedno pa dovolj da delajo pizdarijo po kombajnu). Tako da je pravljica o (industrijski) uporabi cele rastline bolj kot ne samo to - pravljica.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
...ksz...

http://www.dailymail.co.uk/new...l#ixzz2pAM2A4Ue

Citat:
Queue here to get high: Hundreds of marijuana users line up at Colorado stores as state becomes the first to allow sales for recreational use

Thousands celebrate Colorado becoming the first state in America to legally sell marijuana for recreational use
Across Denver, cannabis 'End of Prohibition Parties' got underway
Sean Azzariti, 32, a former Marine and veteran of two tours of Iraq will become the first legal customer in the nation's history
He has become the face of the legalization campaign after turning to marijuana to treat his PTSD
So far, 136 stores have been granted licenses across the state to sell recreational cannabis
78 marijuana cultivation facilities have been licensed by the state
The legalization is not universal - 33 cities and towns across the state opted out of the new laws
But smoking marijuana in public remains illegal
The most likely to pass that legislature next are Delaware, Hawaii, Maine, Rhode Island and Vermont, experts say

Read more: http://www.dailymail.co.uk/new...l#ixzz2pELLvcKW
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook