Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Hja, do sedaj sem videl že cel kup primerkov in še vedno je bila razlika med navadno in industrijsko ogromna (res pa sta si industrijska in pa cannabis sativa veliko bolj podobni kot pa industrijska in pa recimo cannabis indica, tako ali tako pa so pri nas bolj kot ne vse mešanice med indico in sativo in se to posledično zelo lepo loči od industrijske.
Kar se pa cvetov na industrijski tiče pa jih tako ali tako nebi trgal dol pred žetvijo, tako da bi mi bilo vseeno za njih. Razen, če česa ne vem in je treba pri industrijski cvetove porezat prej kot vse ostalo, po mojih info pa se pri industrijski poseka vse naenkrat.
Industrijska JE Canabis sativa. THC pa vsebujejo vse vrste, razen sort sative, ki sobile posebej vzgojene, da ga vsebujejo čim manj oz. nič. Zdaj, če ti teh dveh vrst nisi videl v naravioz. primerjaš samo slike, potem jih boš bolj švoh ločil
Cvetove (v povezavi z inšpekcijo) sem omenjal samo zato, ker si kot enega od primerov uporabe zapisal tudi cvetove (najbrž za čaje in /ali eterične zadeve).
Zdaj, pri nas se teh 200 i kusur hektarjev poseje praktično izključno za pridelavo semena. Pa še to se ga doma predela zanemarljivo ...No, pridelki so itak bolj bogi. Pri žetvi pa predpostavljam da se ogibajo rezanju cele rastline, razen če ima kdo specialen komabajn ali pa vsaj ustrezno predelan žitni kombajn. Ne pozabit, stebla konoplje so pravzaprav vrvi. Kaj to naredi na vrtečih delih stoja pa njabrž ni treba posebej opisovat ...
Skratka, pri nas zaenkrat praktično ni uporabe za stebla. Upam, da bo gradbincem ratalo naredit tisti beton iz stržena. Aja, pa še to, sorte, ki so selekcionirane na seme imajo bolj malo vlaken (še vedno pa dovolj da delajo pizdarijo po kombajnu). Tako da je pravljica o (industrijski) uporabi cele rastline bolj kot ne samo to - pravljica.