Evidentiranje prisotnosti na delu

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.590
3.953
113
Zdaj je že zelo veliko lokalov prijavo s prstnim odtisom - ampak za blagajno, ne za evidentiranje dela.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik trigga pravi:

@Thrivial: v taki firmi se res splača delat. Zato pa je pri nas relativno nizka dodana vrednost na delavca. Povsod gre v stilu "ne moreš me tako malo plačati kot lahko malo naredim". Minimalc je pač minimalc, dosti več s končano osnovno šolo ne moreš pričakovat. Moje mnenje je, da se tudi z višjo izobrazbo splača "prečikat" kakšno takšno službo, samo da ne visiš doma. Saj se lahko vmes išče druge priložnosti, tega nihče ne prepoveduje.

Točno tako.

Zajebano je, če gre zgolj za industrijsko delo, kjer ni potrebno veliko možganov, ker tudi motivacije ni prave. Meni je všeč sistem, da je plača za dobro opravljeno delo dobra (=načeloma nadpovprečna za panogo), kazni za namerno šalabajzerstvo pa izredno hude. Po lastnih izkušnjah je ponavadi dovolj en zgled, ki najebe, potem pa vsi ostali naenkrat delajo precej bolje. Je pa, kot sem že napisal, težko to delati v kakšni proizvodnji, kjer so vsi na minimalcu. Če je delo bolj dinamično in zahteva lastno razmišljanje, se pa imho zna zelo obrestovati.
smile-1.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Recimo Jantar (http://www.jantar.si) tudi ponujajo to. Imaš centralno bazo in več odjemnih mest... Imajo svoj protokol komunikacije, ki uporablja internetni link...

Če bi tole šlo preko gsm/gprs bi mogoče celo šlo... se bom pozanimal.