Evidentiranje prisotnosti na delu

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Naslov je torej več kot jasen. Imam pa en problem - zadevo potrebujem na (okrog) 10 lokacijah. Ali obstaja kakršna koli možnost, da bi se tole uredilo, brez da bi izkašljal 5k€? Če ima kdo več info lahko tudi na PM.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Naslov ni več kot jasen... če ti je dovolj, da delavec sam vpiše svojo prisotnost potem so google docs za tebe več kot dovolj.
Strošek: 0; odgovor je torej več kot jasen.

Dodatno: če želiš kake avtomatike preko kartic, prstnih odtisov, avtorizacij preko kod (pri vhodih) potem je odgovor čisto drugačen
wink-1.gif
. Morda kakšen OpenSource, ki omogoča časovnice (to npr. uporabljamo mi)...

Več kot jasno je torej le, da v kolikor želiš uporaben odgovor boš moral opredeliti, kakšne so tvoje zahteve. Če pa posebnih zahtev nimaš pa uporabi rešitev, katero sem podal v začetku
wink-1.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Ok, you got me
smile-1.gif

Torej, želim trotl-ziher sistem, torej potegni kartico ko prideš in ko greš. End of story. Konec meseca bi rad prišel z laptopom in snel podatke ki jih potrebujem za obračun plač in to je to.

Gre za to, da se nekateri zaposleni(e) bunijo, da je dela preveč, po drugi strani pa so doma tudi 2 uri pred "uradnim" zaključkom delovnega časa (to sem v zadnjih nekaj mesecih večkrat preveril osebno). Potem pa je problem s kakšno naduro in podobnim, to si je treba takoj zapisat in mora bit plačano/koriščeno.
Saj nimam nič proti temu, sem za to da se plača, ampak vsaka zgodba ima dve plati in če ti tedensko oddelaš (na primer) 35 namesto 40 ur - za katere si plačan - potem pač ni vprašanja, da je treba prinest noter, ne? In to potem niso ravno nadure. Ne maram prčkanja in kreganja, ampak danes mi je rahlo prekipelo, zato resno razmišljam o uvedbi takšnega sistema.

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Kaj pa če nekdo odide prej domov in pusti kartico kolegu, da jo ta potegne...nato pa še zjutraj malo zamudi...
evil.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.188
3.620
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik hipnotik pravi:
Kaj pa če nekdo odide prej domov in pusti kartico kolegu, da jo ta potegne...nato pa še zjutraj malo zamudi...
evil.gif
Itak, sedaj bodo goljufali na legalni način.
bonk.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
evil.gif

Stara finta, ja...
smile-1.gif

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
evil.gif

Stara finta, ja...
smile-1.gif

To delati je res rizično, ker če nekdo pride v kontrolo, lahko brez problema preveri kje je delavec in kdaj se je odjavil.

Glede cene programa pa ne vem, ker ga imamo že kar dolgo in je billa takrat cena še v tolarjih.:)

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
Citat:
Citat:
evil.gif

Stara finta, ja...
smile-1.gif

To delati je res rizično, ker če nekdo pride v kontrolo, lahko brez problema preveri kje je delavec in kdaj se je odjavil.

Je res, ampak glede na to, da je OP že zalotil delavca doma med delovnim časom in ni bilo posledic, imam občutek, da se delavcem v tej firmi splača...

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
ksz

@sevlje: hvala vseeno, se bom pozanimal.

@Thrivial: v taki firmi se res splača delat. Zato pa je pri nas relativno nizka dodana vrednost na delavca. Povsod gre v stilu "ne moreš me tako malo plačati kot lahko malo naredim". Minimalc je pač minimalc, dosti več s končano osnovno šolo ne moreš pričakovat. Moje mnenje je, da se tudi z višjo izobrazbo splača "prečikat" kakšno takšno službo, samo da ne visiš doma. Saj se lahko vmes išče druge priložnosti, tega nihče ne prepoveduje.

Kakorkoli že, bomo videli kakobo šlo vse skupaj. Če bo prevelik strošek, bom raje sam hodil... saj mi je glupo, ampak še bolj glupo mi je to, da se na ta način izgublja denar. Vsaka nadurica se skrbno beleži, ko se prej konča pa se samo gre domov. Lepa reč.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Daš v prostor z uro še kamero in si vzameš pol ure časa in pregledaš posnetke, če je kdo koga drugega štemplal in suneš v rit oba.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Recimo Jantar (http://www.jantar.si) tudi ponujajo to. Imaš centralno bazo in več odjemnih mest... Imajo svoj protokol komunikacije, ki uporablja internetni link...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Pr Jurmanu sem videl da imajo sistem na prstni odtis, to je kar težko zgoljufati brez da padeš vsem v oči
grin1.gif

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Citat:
Citat:
evil.gif

Stara finta, ja...
smile-1.gif
Pri nas je to hujša kršitev delovnega razmerja in lahko sledi tudi odpoved le tega.

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Pr Jurmanu sem videl da imajo sistem na prstni odtis, to je kar težko zgoljufati brez da padeš vsem v oči
grin1.gif

Za to potrebujejo dovoljenje Pirc Musarjeve in sem prepričan, da ga nimajo.

Zelo zelo redki so taki, ki imajo dovoljenje za biometrično evidentiranje.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.607
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
4pot je imela neke rešitve. Pred leti smo v naš program za plače dodali modul, ki je prebral podatke prisotnosti iz čitalca kartic in potem obračunal ure za plačo. Na začetku so bile težave, ker je prvi potegnil kartico, da je odklenil vrata, ostali pa so šli za njim noter brez, da bi se prijavili. Posledično so imeli manjšo plačo ker niso bili "prisotni" na delu. Pač manjko ur, so pa bili večkrat opozorjeni, glede na to, da je sistem poizkusno tekel vsaj 3 mesece preden se je začelo aktivno obračunavati v plačah. Naslednji mesec so se vsi lepo pridno prijavljali. Imeli pa so 4poti urejeno evidenco prihoda in odhoda, ki je lahko bil privat, službeno ipd. kar si izbral na čitalcu pri vratih.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik Accord pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
grin1.gif

Za to potrebujejo dovoljenje Pirc Musarjeve in sem prepričan, da ga nimajo.

Zelo zelo redki so taki, ki imajo dovoljenje za biometrično evidentiranje.

To pa ne vem,ampak glede na to da imajo citalec na zelo vidnem mestu,bi sklepal da imajo dovoljenja?
Ne bom pa trdil.