EPC 3925

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Mi lahko kdo svetuje, zakaj mi zadnje čase mtorrent meče dol povezavo do interneta. Al je po novem potrebno kaj nastaviti na omenjenem modemu?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.439
422
83
Ta škatla je eno veliko sr***e. Prva stvar je klic na Telemach in zahteva za menjavo - meni so dali "modem only", mislim da je model EPC 3212.

Če ti povezava dejansko *pade dol*, je to verjetno zaradi nezmožnosti, da bi ruter shendlal toliko povezav, kot jih imaš odprtih v mtorrentu in se sesuje. Glej zgornji nasvet.

Lahko pa se ti linija zgolj "zabaše" in internet sicer deluje, ampak bistveno počasneje. Razlog in rešitev sta enaka, kot v prejšnji točki. Mogoče kvečjemu pogledaš v nastavitve, če podpira QoS (v to nisem prepričan) in vklopiš / nastaviš.

Sicer pa: če v mtorrentu omejiš max upload / število aktivnih torrentov / št. max povezav - ali zadeva deluje kaj bolje? Če da, potem je težava v modemu... glej prvi nasvet.

Težava, če povem po domače, je v tem, da je "ruterski" del škatlice nemogoče izklopiti. V osnovi to sicer gre in bi lahko uporabil ločen ruter, ampak Telemachove škatlice imajo nameščen custom firmware, ki tega ne omogoča.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Men pade dol komplet, in linija in WiFi.
QoS je vključen.
utorrent imam nastavljeno na max. 4 oddaje na torrent.