Kakšna okrnjena verzija Android TVja?Evo, danes so me priklopili. Hitrost interneta štima. Eon box je pa ena zelo okrnjena verzija android tv OS. Dela gladko. Da se naložiti VLC player. Večino formatov z NASa vleče bp, počepne pri 10 bit videu. Doma imam Sony smart tv in Minix box, oboje je superiorno tejle gajbici.
Ogromen minus pa box zasluži, ker nima wifija. Za polno funkcionalnost rabi lan priključek... Pri meni ni problem, pri marsikomu pa bo... Evo zaenkrat toliko. Če te zanima kaj več pa povej....
Aha. Mi je tehnik rekel, da se bo dalo namesto utpja prek elektrike spravit ampak ne bo 4k, kar me siver ne moti.Evo, danes so me priklopili. Hitrost interneta štima. Eon box je pa ena zelo okrnjena verzija android tv OS. Dela gladko. Da se naložiti VLC player. Večino formatov z NASa vleče bp, počepne pri 10 bit videu. Doma imam Sony smart tv in Minix box, oboje je superiorno tejle gajbici.
Ogromen minus pa box zasluži, ker nima wifija. Za polno funkcionalnost rabi lan priključek... Pri meni ni problem, pri marsikomu pa bo... Evo zaenkrat toliko. Če te zanima kaj več pa povej....
Okrnjena, ker imaš v Google play tričetrt manj aplikacij kot na kaki drugi mašini...Kakšna okrnjena verzija Android TVja?
AFAIK in kolkor sem probal, je normalen Android TV Oreo s custom launcherjem. Dela precej boljše kot recimo Mi Box 3 in marsikater Smart TV(tudi chromecast, Kodi, itd.), ni pa ravno na nivoju Shielda, ki je pač druga zgodba ampak ima tudi svojo ceno.
Dela gladko in je svetlobna leta pred prejšnjim boxom....Aha. Mi je tehnik rekel, da se bo dalo namesto utpja prek elektrike spravit ampak ne bo 4k, kar me siver ne moti.
Nekje sem bral, da bi naj to bil android 8 z 2 gb rama itd in da gre gladko. Ne vem, upam, da bo bolje kot D3 box, katerega UI je predpotopni in daljinec isto.
Hvala
Kar sem opazil, je manjkal edino Netflix, pa še to ne zato, ker bi bil Android TV kakorkoli okrnjen, ampak zato, ker device najbrž še ni approved v storeu za ta app.Okrnjena, ker imaš v Google play tričetrt manj aplikacij kot na kaki drugi mašini...
No, na mojem Sony tvju je precej več aplikacij... Pa ima klasičen android TV... Lahko pišeš kar hočeš, jaz pa lahko istočasno prižgem obe mašini in na boxu je 70% manj aplikacij. Že samo video player je samo en...Kar sem opazil, je manjkal edino Netflix, pa še to ne zato, ker bi bil Android TV kakorkoli okrnjen, ampak zato, ker device najbrž še ni approved v storeu za ta app.
Če imaš na Minixu Android namesto Android TVja gor, pa vrjamem, da imaš bistveno več aplikacij, ker vidiš še vse aplikacije za telefone in tablice, ki zahtevajo touchscreen oziroma miško. Ampak tega tudi na Shield, Mi Boxu in smart TVjih ni. Sicer se da tovrstne appe namestit tudi na večino Android TV boxov/TVjev, vključno s tem EON boxom, je pa uporabniška izkušnja na TVju bolj tako tako in jih zato tudi ni v storeu.
No jaz sem na EON boxu videl vsaj tri playerje (VLC, Kodi, Plex), drugih pa res nisem iskal.No, na mojem Sony tvju je precej več aplikacij... Pa ima klasičen android TV... Lahko pišeš kar hočeš, jaz pa lahko istočasno prižgem obe mašini in na boxu je 70% manj aplikacij. Že samo video player je samo en...
Dve volji imas, heheresno 70€/ms da bom pr0n hitrej gledal? he he. ni šans.
Ne delam na Telemachu, sem pa že uporabljal tale box in samo pravim, da Android TV ni nič okrnjen in da je defitivno v storeu več kot 1 predvajanik (jaz sem videl in probal že omenjene tri). Pa tudi če manjka kakšen app (jaz sem opazil za Netflix, defitivno je možno, da tudi kak drug), je treba kvečemu težit, da developer approva napravo oziroma tip naprave, ne pa da bi samemu OSu kaj dejansko manjkalo.Xside... Saj vemo da delaš na telemach... Evo EON box je najboljši po kruhu z Nutello. Nič drugega ne pride niti blizu... Si zdaj srečen.... Kitajska jajca brez WiFi ja...
Xside... Saj vemo da delaš na telemach... Evo EON box je najboljši po kruhu z Nutello. Nič drugega ne pride niti blizu... Si zdaj srečen.... Kitajska jajca brez WiFi ja...