Za hišo želim kot samostojni objekt postaviti lopo z garažo. Objekt bo velik 27m2 + 2m2 mini nadstreška. Ko sem gledal razne specifikacije gradenj na občini in tudi splošno po Sloveniji, sem naletel na neenake razlage. Na občini so mi rekli, da se objekt kvalificira kot enostaven, saj je manjši od 30m2, enoetažen in nebivalni. Zanj se ne potrebuje gradbenega dovoljenja. Ko sem šel brat splošne razlage, pa se mi zdi, da spada bolj med nezahtevne objekte za kar pa rabiš grad. dovoljenje. Torej koga poslušati? Imajo občine svoja pravila in so nad državnimi?
Dodatno pa me zanima, kje bi našel informacijo kako je z enostavnimi in nezahtevnimi objekti v povezavi z odmiki od vode (potok)? Na ARSO ne najdem nič. Vem, da potrebujem mnenje za odmik, če se gradi normalna hiša, saj sem jo moral takrat pridobiti. Kakšna pravila so pa za enostavne objekte, pa ne najdem ničesar. Odmiki do sosedov niso problem, saj tam ni nikogar.
Dodatno pa me zanima, kje bi našel informacijo kako je z enostavnimi in nezahtevnimi objekti v povezavi z odmiki od vode (potok)? Na ARSO ne najdem nič. Vem, da potrebujem mnenje za odmik, če se gradi normalna hiša, saj sem jo moral takrat pridobiti. Kakšna pravila so pa za enostavne objekte, pa ne najdem ničesar. Odmiki do sosedov niso problem, saj tam ni nikogar.