Enoprostorec

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Pr bajti je Zafira 1.4 T bencinc automatic 140HP, lani do Gardalanda in nazaj 5 oseb, polna prtljaga, klima na ON, 8l/100km...Ce se peljem na siht sam, brez klime 6l/100.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.704
113
pri taščici
Za 3-4k eur vzames bencinarja. Bo manj bolela glava.
Za 140km dnevno?
To bo na dan vsaj dva evra razlike samo pri gorivu. Z lahkoto pa tudi 5. Res da je pri dizlu lahko kak nepredviden strosek, ampak vzameš v zakup, da bistveno vec kot dva jurja težko pusnes, če tudi se ti motor razleti.
Poleg tega, poglej koliko imaš izbire med bencinskimi enoprostorci za 3 jurje.
Sam vozim Alhambro, vredno nekje 2-3 jurje.
Vsako leto je pač treba v njo dati nekaj 100 evrov, ampak avto ima 14 let in 335kkm. Določene zadeve ne popravljam (webasto, klima zadaj,webasto bi popravil če najdem mehanika ki bi ga popravil za 100 ali 200 evrov. Jurja pač ne dam....).
Poraba generalno 6,5, da imam preko 8 moraš biti že kar "zaletav"
Motor se najbolj bullet prof. V 5 letih in 70kkm pri meni ga še nisem slatal. Pa sodeč po računih niti prejšnji lastnik. Medtem ko precej ostalega v avtu(klima, webasto, menjalnik menjan, razloga ne poznam) pa ni ravno za hvalit....
Jaz sem namenoma iskal "traktor" da sem se izognil dpf .
Čeprav kot vidim naj bi tudi za dpf in egr že našli "obvoze"
Jaz bi se na tvojem mestu pozanimal o (Grand) senikih/espacu.
Ampak nimam pojma koliko problematični so 1.5 1.9(scenik) in 2.0 dci (Espace) motorji narejeni pred desetletjem. Vsaj pred leti so 2.0 kar hvalili.
VAGovci iz tistega obdobja baje niso biseri.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Žena ima Scenica 1,5dci 110, letnik 2014. Avto je sicer bolj tako tako (meni se zdi da bodo vrata stran padla vsakič ko jih zaprem), a se solidno pelje in ima veliko prostora (tudi za pet oziroma tri otroške sedeže zadaj, sedeži zadaj so pomični naprej nazaj in po naklonu in se dajo posamično odstranit brez šraufanja). Motor dela brez problemov že tri leta in poraba je za tako visok avto ok (pri meni okoli 6,5, pri ženi še manj). Problem 1,5 motorja je da nima dovolj navora in se v kakšen klanec že kar matra, sploh če je polno naložen, tudi z neki teranjem ni pravega efekta, bolje da se sprijazniš in greš naprej "polako". Motijo tudi razne malenkosti, recimo to, da radio praktično nima displeja (kaže sem samo pol ene vrstice, kjer na majhno piše ime postaje), da je upravljanje štorasto (vse preko dveh gumbov) da na volanu ni komand za radio (so na ročki pod volanom) in podobne malenkosti.

Generalno gledano pa gre za dober in zanesljiv avto z veliko prostora, nizko porabo in ugodno ceno (nas je prišel pripeljan iz francije 4 leta star z 120.000 km 7.500 eur).

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Corolla Verso, 2.2 136ps.
Sem na istem in iz izkušenj povem da za ta budget, zelo težko dobiš primerljiv avto. Govorim iz vidika tehnike in vzdrževanja. Oblika, oprema je stvar okusa.