Eno versko vprašanje

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
eee, nekako podoben karakter ima Koza
hysterical-1.gif

Si ateist...po moje...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Koza prav tako ne verjame v Božička in Zobno vilo. Ti verjameš? Glede na to, da moraš sama kupit darilo, predvidevam da ne.
Imaš torej tudi ti karakter koze?

Vse ki ne verjamejo v zobne vile, je potrebno torej poimenovat.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
uuu, kok si siten
grin1.gif

Ateist je brezvernik, vse ostalo je tutifruti, pa konc debate
grin1.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
kregate se zaradi oslove sence..ni vredno besede
bonk.gif
vera je vera..samo psihično nestabilni osebki rabijo nekoga na nebu, da pazi nanj jao..

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
Po moje, da je takole:
- teisti verjamejo, da Bog je
- atesti verjamejo, da Boga ni

Potem obstajajo še agnostiki, ki do tega niso opredeljeni oziroma jih BK.

Ateiste bi jaz dal med vernike, ker pri njih opažam podoben fanatizem kot pri nekaterih drugih verujočih..

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Mislim da glede na to da te obstoj boga ne zanima, da je nevernik najboljši izraz.
Hec je, da če rečeš da si ateist je, da že samo s tem rečeš da boga ni in ga avtomatsko omenjaš... in filozofsko gledano, moraš tako najprej definirat kdo ali kaj je bog, da ga lahko zanikaš, ti pa tega ne želiš (ker te boli k* za to če prav zastopim
grin1.gif

Lp

D_K

Guru
24. sep 2007
3.069
848
113
Nimam se za ateista, ne verjamem pa v boga takšnega, kot nam je predstavljen. Verjamem v sebe in v energijo, ki nas obdaja.

Bistvo človeka, da veruje je v tem, da se drži nekih načel, da mu je vera vodilo in oporo v kriznih trenutkih (smrt bližnjega, bolezen, ko sam umira...). Vedno sem pravil da je vera za šibke, amapk se zavedam, da se zna zgodit, da bo prišel čas ko bom tudi jaz veroval.
Kapo dol tistim ateistm, ki se ne zatečejo k veri, ko se jim zgodi kaj takega. Na lastne oči sem videl kako se ljudje spreobračajo, pa čeprav samo za tisti čas ko imajo krizo.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Na lastne oči sem videl kako se ljudje spreobračajo, pa čeprav samo za tisti čas ko imajo krizo.

Še Tito se je spovedal pred smrtjo.

Župnik , ki je to opravil, pa plačal z življenjem.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
se strinjam s tabo. clovek se v kriznih trenutkih hoce oprijeti tudi najbolj absurdne resilne bilke (imaginarne sile, bitja, itd. ).
recimo strah pred smrtjo je tak. prakticno vsa verstva "prodajajo" to odresitev (afterlife v nebesih, itd. ).
vera je torej neke vrste obrambni mehanizem telesa, da se lazje spopade s krizo. meni pac zdrava pamet ne pusti, da bi se goljufal na tak nacin
smile-1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Čisto preprosto:

- ateizem: metafizike ni
- agnosticizem: metafiziko je treba še potrdit, izključena pa ni nobena teorija. To so ljudje tipa: ne verjamem v boga, ampak nekaj je tam za plavim nebom. Ja, vakuum je, budala.