Eno versko vprašanje

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Debata v gostilni je nanesla tudi na to temo, in ko sem dejal, da sem ateist, da ne verjamem v boga, da zanikam obstoj boga, da je vera opij za ljudstvo me tip popravi, da izraz ateist ni primeren izraz (zihr nek filozof), ter mi začne razlagat sem in tja in take fore, da če sem ateist ne verjamem v boga, verjamem pa v kaj druga. Navedem "zarošeno steklenico laškega" pa mi pokima v stilu "pa naj bo".

Ok, zanima me če kdo pozna tujko za zgoraj omenjeno "versko prepričanje". Sam sem pogledal po wikipediji, googlu pa kaj druga kot Ateist in Ignosticist ne najdem.

Muzo

Pripravnik
10. sep 2007
268
0
16
alkoholik?
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Pošten državljan Republike Slovenije je tvoja pravilna oznaka.

Vse ostalo so katolibanske etikete.

Ko se rodiš postaneš državljan Republike Slovenije (če ni formalnih ovir) in tako tudi ostaneš v nadaljnje.
Kasneje pa se lahko okužiš z različnimi ideologijami/religijami in dobiš drugačno "ime" oziroma etiketo.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ateist je res malce neprimeren izraz. Nekako predispozira, da so najprej bili teisti in šele potem a-teisti.

Kar se mene tiče, je najbolj ustrezen izraz - bright .

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
kot ti je napisal pediater, potem si agnostik, če ne verjameš v boga, temveč v neko drugo višjo silo. v tvojem primeru per, upam da nisi resno mislil, ker potem nisi agnostik, temveč to kar so že napisali. :)

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik CyberShot pravi:
Debata v gostilni je nanesla tudi na to temo, in ko sem dejal, da sem ateist, da ne verjamem v boga, da zanikam obstoj boga, da je vera opij za ljudstvo me tip popravi, da izraz ateist ni primeren izraz (zihr nek filozof), ter mi začne razlagat sem in tja in take fore, da če sem ateist ne verjamem v boga, verjamem pa v kaj druga. Navedem "zarošeno steklenico laškega" pa mi pokima v stilu "pa naj bo".

Ok, zanima me če kdo pozna tujko za zgoraj omenjeno "versko prepričanje". Sam sem pogledal po wikipediji, googlu pa kaj druga kot Ateist in Ignosticist ne najdem.

Saj se boš navadil na vernike, ki hočejo na vsak način opravičit svoj debilizem s tem, da vse ostale označijo kot vernike "nečesa drugega". Sem dobil celo paciente, ki so me prepričevali, da sem jaz ravno toliko veren kot oni, ker ne verjamem v njihovega boga (in če nečesa ne verjameš je to avtomatsko vera). Drugi so spet hoteli, da moram jst njim dokazat da boga ni. Ko jim porušiš komplet teorijo iz svetega pisma se začnejo vlečt ven, da je to pisano v prispodobah in da se ne sme svetega pisma jemat zares. Potem pa vsak normalen človek konča to debato z verskimi blazneži, ki največjo laž v zgodovini, aktivno zagovarjajo.

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Jaz osebno verjamem samo vase, torej sem kaj ? Obstoj boga in pravljice iz biblije prav tako zanikam. Na poskuse pranja možganov s strani jehovcev in mormonov sem imun, oz. se itak ne spuščajo v debato raje
smile-1.gif