Energetska izkaznica - posamezno stanovanje

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Kolikor sem jaz razumel pravilnik zakona o energetskih izkaznicah ne smeš oglaševati če je nimaš.
A to tudi če oddajaš za manj kot leto dni, ne smeš oglaševati brez izkaznice?

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Pa ja, spet en papir, ki ga je predpisala država, da se lahko še malo denarja potegne..
wink-1.gif

aja v tem primeru ker je to naredila tvoja opcija pa narediš smajlija na koncu stavka. Zaaaanimivo
smirk-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Citat:
Skratka, za 150€ narediš nekaj na pamet z ugibanjem? Kako v nepremičnini, za katero ni načrtov in se ne ve, kakšna je izolacija, kakšne so stene, kjer piha okoli oken, skratka, kjer ni nobenih podatkov, sploh narediš realen izračun?
To sem se tudi jaz spraševal kako bodo prišli do točnih podatkov. Včasih se je zidalo s tistim kar si dobil pod roko. Ena stena je lahko iz kamna druga iz polnega cegla tretja iz votlakov četrta iz betonskih zidakov... Pa koliko je izolacije v spodnjih tlakih pa zgornji plošči....
A to bodo vse stene prevrtali da bodo dobili pravilno sestavo uporabljenih materijalov
confused-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.715
9.919
113
40
MB
če bo meni prišparalo kako pot ogleda nepremičnin, bo že dobro :D

beri: adaptacija stanovanja leta 2014, prideš pogledat pa vse staro 30 let ... edino prebelili so lani pa je takoj leto zadnje adaptacije 2014
hysterical-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Citat:
Skratka, za 150€ narediš nekaj na pamet z ugibanjem? Kako v nepremičnini, za katero ni načrtov in se ne ve, kakšna je izolacija, kakšne so stene, kjer piha okoli oken, skratka, kjer ni nobenih podatkov, sploh narediš realen izračun?
To sem se tudi jaz spraševal kako bodo prišli do točnih podatkov. Včasih se je zidalo s tistim kar si dobil pod roko. Ena stena je lahko iz kamna druga iz polnega cegla tretja iz votlakov četrta iz betonskih zidakov... Pa koliko je izolacije v spodnjih tlakih pa zgornji plošči....
A to bodo vse stene prevrtali da bodo dobili pravilno sestavo uporabljenih materijalov
confused-1.gif

Na to ti pa noben od teh herojev ki nategujejo z izdelavo izkaznic ne bo odgovoril ...

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Ja to bo tako kot pri cenitvi nepremičnin, tako kot mu boš rekel tako bo v "elaborat" zapisal in ti izdal "energetsko" izkaznico.
confused-1.gif

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
če bo meni prišparalo kako pot ogleda nepremičnin, bo že dobro :D

beri: adaptacija stanovanja leta 2014, prideš pogledat pa vse staro 30 let ... edino prebelili so lani pa je takoj leto zadnje adaptacije 2014
hysterical-1.gif

Si pa optimist...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Ja to bo tako kot pri cenitvi nepremičnin, tako kot mu boš rekel tako bo v "elaborat" zapisal in ti izdal "energetsko" izkaznico.
confused-1.gif

Za tako delo je še 20€ preveč (in o glej, zunaj so te izkaznice po par evrov). Rabi minuto, da vtipak, kart mu poveš po telefonu plus minuto, da sprinta.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.093
3.595
113
41
Lj
Vidim pri oglasih da imajo eni sedaj že ta podatek napisan notri, ampak dejansko mi res čisto nič ne pove.