energetika maribor račun za december 2011

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.255
1.765
113
40
31
wink-1.gif

Ma očitno so to "normalne" številke...mi je pa blesavo, ker tudi sam imam praktično skoraj vse radiatorje zaprte.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Glede deljenja se je treba obrniti na firmo, ki jih je pripravila..to drži. energetika samo obračuna po ključu, ki ga dobi...od kogarkoli ga pač dobi.

Za priemrjavo med lani in letos pa je treba primerjati napoložnici deleš stanovanja...torej kak je bil lani in kak je letos (ker cena se je od lani dvignila).

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Pa predvsem je potrebno primerjati ceni ene enote lani in ene enote letos.

Že tukaj so kar razlike.

Ali se pri bencinu kdo vpraša, da je dal lani za tank bencina 15 eur manj kot letos?

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Tole z delilniki je samo še eden od nategov, kako toplarne lahko služijo. Kaj nam pomaga, če se vsi v bloku racionalno obnašamo, vsi imamo pol radiatorjev zaprtih, se pozna na skupnem števcu, potem pa te bara.e enostavno vsak mesec pač enormno podražijo ogrevanje in si lahko kakšne cenejše položnice porinemo v , saj veste kam.
evil.gif

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
31
wink-1.gif

Hehe, jaz pa sem bila na 27. Isti blok, drugi vhod.
cool-1.gif

Malo sem pobrskala in najdla 2 .xls datoteki od leta 2003-2008, kjer sem si beležila mesečne stroške in je res približno tako, kot sem napisala v prejšnjem postu.

Lep pozdrav, pa
roza.gif
!

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Citat:
Uporabnik anovak99 pravi:
Vincent, Energetika je bivši TOM, Toplotna oskrba Maribor.

In tudi jaz sem plačeval več kot 40% manj zadnji dve leti odkar imamo vsi kalorimetre in plačujemo po dejanski porabi.

In ja, to je blok, 80 kvadratov.

Ne rabim tolažbe, samo sprašujem te, ki so v blokih v MB in jih oskrbuje Eneretika, če so njihovi računi za december tudi 2 x višji kot lani za isto obdobje? Ker po telefonu ne prideš na vrsto, prej sem bil po 15 min že 12. v čakalni vrsti.

Tukaj še obračun:

Kaj sploh pomeni 05 Dodatek za povečanje energetske učinkovitosti?
A imaš mogoče pet radiatorjev oz. 5 delilnikov? Če ja, potem ti največ stroškov ogrevanja ustvaril radiator-delilnik št. 2. Glej preglednico na računu desno zgoraj, kjer imaš šifre od 1 do 5 in pod šifro 2 imaš cca. 3000 kWh porabe, kar ti znese 211,48 € brez DDV. Kako so prišli do teh €, nimam pojma, ker pod šifro 5 imaš tudi cca 3339 kWh porabe, pa so ti obračunal samo 1,6 €.
Naj ti to razložijo? Ti pa ugotovi kateri radiator je zaveden pod šifro 2.

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Hojla!

Spodaj pod računom je napisana razčlenitev šifranta "ŠIFRANT POSTAVK RAČUNA". Šifra 02 pomeni toploto za centralno ogrevanje (oz. porabljeni kilovati skupno).
wink-1.gif

Mislim, da nikjer ne izkazujejo porabe po posameznem delilniku, ker so (mislim vsaj, nisem pa 100% sigurna) v porabo vključene tudi druge, t.i. "skupne" stvari (ogrevanje hodnikov, stopnišč, izgube toplote,...).

Lep pozdrav, pa
roza.gif
!

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Ti pa poglej šifrant spodaj levo
smile-1.gif
bonk.gif

@supergirl: V starem stanovanju so nam popisovali delilnike, tako da si vedel koliko je bilo porabe na katerem radiatorju. Sedaj ko imamo daljinsko očitavanje pa še čakam....

Nazadnje urejeno:

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.404
1.414
113
No meni (pa po mojem ostalim v bloku tudi) so sedaj po zavrniti računa naredili poračun za november in december pa še znižali januar. Tako, da bom za te 3 mesece plačal skupaj 262 EUR oz. 87 EUR če razdelim na 3 mesece. Kar pa se mi zdi ok za 56m2 veliko stanovanje oz. bolje rečeno mi je sprejemljivo.
Drugače pa meni je vseeno kdo je tisti, ki pripravlja obračune za energetiko. Račun dobim od energetike in njim sem ga zavrnil in jim natančno razložil problem. Potem pa se naj zmenijo naprej med sabo...

anovak99

Pripravnik
8. maj 2010
255
2
18
Vaš blok je bil izjema pravijo. Energetika pa zavrne in preusmerijo na kommunio. Tri strani odgovora so mi poslali.