Sem jih končno dobil na telefon. V bistvu so take podatke dobili od Kommunio d.o.o., ki ima preko delilnike in kalorimetre ter jih tudi odčitava.
Pa sem jih poklical. Baje jim daljinsko odčitavanje ni delovalo par mesecev in so zneske na položnicah za oktober in november ocenili in pri decemberskem računu naredili poračun med dejanskim stanjem in plačanim.
Med tem sem tudi od sosedov in ostalih izvedel, da je v enaki situaciji precej blokov tukaj v okolici, zato pa je bilo tako zasedeno ves čas.
Ampak vseeno mi niso znali razložiti tako visokega zneska, zaposlena je ves čas govorila čudno čudno, karkoli je seštevala se ji ni izšlo. Nato mi je sveto obljubila do konca dneva pisno pojasnilo, razčlenitev in podrobnosti. In seveda zakaj tega niso sporočili-ker ti kalorimetri imajo neko dobo garancije, ki je novembra potekla. In če ne deluje, moramo stanovalci menjavo kalorimetra plačati sami.
No, maila seveda nisem dočakal, jutri gospe ni (samo ona to ureja), tako da mogoče v ponedeljek...
Nastavitve gretja stanovanja so identične ves čas; greje od pon-pet 6-8h ter 17-22h, sob in ned 7-22h. In to vsa 3 leta, od kar so oktobra 2009 vgradili novo super duper toplotno. Naj še dodam, da se pazi glede temperature v stanovanju, ves čas je nastavljeno 21 stopinj, blok je dokaj dobro izoliran, nova streha, 3 leta stara okna.
Če primerjam oktober, november in december za 2009, 2010 in 2011:
2009: oktober 36,28, november 78,55 in december 89,55, skupaj 204,38 eur
2010: oktober 113,52, november 104,12 in december 144,63, skupaj 362,27 eur
2011: oktober 72,83, november 106,45, december 298,57, skupaj 477,85
Če primerjam samo 2010 in 2011, je razlike teh treh mesecev skupaj 115,58 eur, kar je še vseeno dosti. Če pa primerjam samo decembra, pa je razlika kar 153,94.
Za nazaj listov pa ne shranjujem da bi lahko primerjal, samo odrezke položnic hranim. Če bo treba jih bom že dobil od Energetike, bom pa počakal teh par dni, da se Kommunio razjasni .