En žalosten video, že nekaterim poznan problem

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hja... a zdej nej pa za vsakega kriminalca zbiramo denar za malo popusta pri kazni? Sej v očeh družine so vsi nedolžni. Jest pa nič dost ne nasedam takim zadevam.
Sicer pa res - če ima tok ljudi že zraven, se pravi, da se strinjajo z njo, pa naj da vsak tistih 0,75€, pa da vidimo, kaj bo. Jest vem da bi dal, če bi se strinjal z njo.
Tip je pač nafu.kal. Veliko šoferjev prevozi robo vede ali nevede, čeprav 13t težko kam skriješ. Pa veliko jih tud po nedolžnem nafuk.a. To je pač tveganje na delovnem mestu.

pa pomoje bila kazen 10 let in 50k. in če 50k nimaš, jih moreš odslužit v zaporu... z še 3 leti.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Ampak vseeno si ne morem kaj, da ne pomislim, da to ni bilo par kilogramov, ampak 13.000 kilogramov kemikalij (to je cca 13 kubikov, vsekakor ne mala stvar) za proizvodnjo mamil.

Prevažal je čistilno sredstvo, predvidevam da v sodih. In v nekaterih sodih pač ni bilo čistilno sredstvo.
Vrjamem da nišel odpirat vsakega izmed 300-400 sodov in vonjat kaj je not.

Sicer pa tu nismo da sodimo ampak pomagamo, kdor nemisli pomagat preprosto gre na drugo temo in to ignorira,...

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.057
460
83
tam ko se terc po tori rola
Ja, jebela, normalno da ne boš šel odpirat vsakega soda in preverjat kaj je not. Ti naložiš, prešteješ robo, napišeš CMR in poštempljaš. To je to. Dostaviš in amen. Ker pa je peljal iz ene v drugo državo, je morala cerada biti zaplombirana. Je tako? Torej? Mi zadeva grozno smrdi. Ne, da je možakar švercal, ampak da so bili v šverc vpleteni malo višji, pa imajo zato ''zvezane roke'' na naši vladi.
Mislim, da 13 ton sam že ni tovoril gor med potjo nekje...

avantgarda

Pripravnik
13. mar 2008
186
0
16
Kaj imaš ti od tega da tako lobiraš zanjo?
Ne me rečt sočutje, ker sam dobro veš da to ni res.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Sem skoraj poročen, tak da v tej smeri nič, ker še je niti videl nisem v živo
smile-1.gif

Finančno vrjetno tut nič, če denar zbiramo.

Malo sem bral njeno FB stran in vsi to pošiljajo okol po mailu (ta video), jaz sem pač tu
odprl topik, nevem, minuta dela da nekomu narediš dobro.

Če lahko ostali pošljejo vsem kontaktom v mailboxu, pol lahko jaz zalepim video in napisem
en odstavek.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Po mojih izkušnjah so tisti, ki si zares zaslužijo pomoči, preveč ponosni, da bi prosili zanjo in na tiho pretrpijo kar morajo. O njih ne bomo nikoli nič izvedeli, tudi iz razloga, ker nimajo "svetlih las in modrih oči". Jokice pa gredo v javno akcijo, kjer se prikažejo še bolj bogi kot v resnici so. Mediji pa itak njihovo napihnjeno zgodbo še bolj napihnejo. Igrajo se s sočutjem dobrih ljudi. Lep primer je oni Anže ali kaj je že brez noge. Tip že ima umetno nogo in lahko hodi in je zbiral denar za še boljšo nogo. Sem ZELO radodaren človek, ampak v takšnih akcijah ne bom sodeloval.

Cena --> efekt! 50k da nekdo presedi 10 let namesto 13? Ogromen spisek TRR-jev, kjer bi bila tale lepa vsota denarja dosti bolj učinkovito porabljena.

In da nebo kdo rekel, da bi pravil drugače, če bi bil v podobnem sranju. Sem že dal ogromno sranja skozi moje življenje. Če mi je kdo hotel pomagati sem seveda z veseljem sprejel pomoč, včasih je bil dovolj že pogovor, mogoče samo razumevajoč pogled ali pa samo nasmeh da ti dvignu upe, ampak nikoli nisem igral jokice kako hudo mi je. Sem se samo malo uzrl okoli mene in videl ljudi v še večjem dreku in sem zaprl moj razvajen gobec in to povedal tudi drugim katerim sem se smilil. Oh kako spoštujem tvoj optimizem in pogum je bil odgovor. Jaz sem se pa počutil kot alpinist, ki je prišel na vrh gore in mu seveda nič drugega ne preostane, kot da gre spet dol. To ni pogum, to je nujnost.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Glej... meni zadeva enostavno smrdi. In to bom tudi na glas povedal. Nikjer podatkov o izvoru blaga in njegovi destinaciji (to sta že dve (verjetno pravni) osebi, katerim bi se dalo postavljati vprašanja). Samo o enem "revežu", ki so mu v kamionu našli 13 ton prepovedanih kemikalij.

Sodil mu ne bom. To so imeli (oziroma imajo) čez Turki. Poleg tega Turčija ni neka banana-republik, ampak država na resni poti v EU. Kar tako po nedolžnem zapirat državljane EU jim zagotovo ni neka "zabava".

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
ksz, danes sem se pogovarjal z dljnim zlahtnikom o tem fotru... Njegove hcerke se verjetno takrat ni bilo na svetu, ko je ta gospod svercal iz At vsakodnevno kaj si htel.....nasukan, zdaj pa je priletel na mino.

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Memo milo mater, meni ni jasno, kak tu eni talenti od talentov niste zasedli mesta v CIA, KGB, FBI al pa vsaj na neki odgovorni funkciji v MORS-u, ker ste res talentirani, saj na podlagi zgodbe iz medijev sklepate in obsodite človeka, (kot je vidno) pa brez poznavanja osnovnih carinskih formalnosti.

Zgoraj je lepo motofrik na kratko zapisal kako stvar poteka v praksi. Noben pa očitno ne ve, da so človeku bile kršene temeljne človeške pravice in svoboščine. Brez prevajalca, odvetnika in pojasnila so ga strpali v ječo. Težko si je predtavljat kako izgleda turška čuza, kjer moraš elektriko in hrano plačevati, no če temu lahko rečeš hrana, kjer ti dnevno življenje visi na nitki, če tvoji doma ne plačajo t.i. varščine zate, pa pride do "nesreče" in "umreš"

Punca je brez očeta v letih ko ga najbolj potrebuje, jaz ji verjamem, da je nedolžen, glede na podjetje, kjer je zaposlen, žal so si pač izbrali njega. Če bi bil kak švercer, verjetno Tjaša tega nebi dala na tv, ker bi 90% raje itak prišlo do zaključka.

Pa saj nima veze. Kdor želi pomagat, naj pomaga. Kdor ne želi naj zapre lape, al pa si prste zlepi s sekund kleberom in trosi bedastoč, ker ne koristijo ne njemu, ne Tjaši.

sredstva se zbirajo na TRR SI56 0510 0702 6396 345 , pod sklic se lahko vpiše "99" , naslov ni potreben, kdor ga potrebuje pa je Tjaša Zelenko, Kardeljeva 57, Maribor.

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
ksz, danes sem se pogovarjal z dljnim zlahtnikom o tem fotru... Njegove hcerke se verjetno takrat ni bilo na svetu, ko je ta gospod svercal iz At vsakodnevno kaj si htel.....nasukan, zdaj pa je priletel na mino.

Diablo, kdo pa ni takrat švercal Rame, Milke, olja, riža, Coca-cole, Marlbora ? verjetno so vsi pili kokto in jedli seka&braco čokolade pa kadili partner čike ?
To so počeli vsi od dotarov do avtomehanikov, tak da ni to neka osnova za švercera...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.109
-8.790
113
Citat:
Če bi bil kak švercer, verjetno Tjaša tega nebi dala na tv, ker bi 90% raje itak prišlo do zaključka.
Ja seveda, sigurno ona ve vse podrobnosti o njem...
Nekateri znajo prekleto dobro skrivati svoje početje
smirk-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.080
11.185
113
hm deklina lahko edino Jambra pa številke ttrjev lima, ja, nekaj naivnežev bo doniralo, ampak tip bo ostal zaprt... to je moja prognoza.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
KSZ.

Ok, ne rečem za tisto 20 letno punco ki je v turčiji zaprta, ko je kupila kufer v katerega je blo
"všito" 2kg robe... Malo sumljivo.

Tu pa človek prevaža čistilno sredstvo in mu podtaknejo (ali pa tudi ne) nekaj tekočine v isti
barvi, v istih sodih z isto etiketo. Nakoncu pa to niti ni droga ampak tekočina s katero se (med drugim)
tudi uporablja za pripravo heroina...

Kot da te zaprejo ker čez mejo pelješ 1000 bonk-ov, ki se med drugim tudi uporabljajo za kajenje trave.

Ok, da ga dobijo s 100kg koke, je sumljiv. Da ga pa dobijo s tekočino, ki je v sodih med drugimi sodi s čistilom...

Robo naložiš... Kaj pa češ, it vsak sod posebaj vonjat da ni kaka tekočina s katero se med drugim pripravlja tudi
heroin,... Tukaj je nekaj da mu podtaknejo zdi čisto smisleno...

Mislim prevažal je tole: http://en.wikipedia.org/wiki/Acetic_anhydride#Production

Kaj pa vem da je to prepovedano furat, tut če mi kje na lsitu pokažejo kaj nalagajo,...