En dokaz kakšno je stanje v zdravstvu

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
Poglej 100 variant lahko izpeljes in vsak si lahko drugace razlaga. Jaz mu dam pac prav, ker bi sam isto naredil. Ce bi se slo za moje zdravje bi tudi hotel najboljse, kar si lahko privoscim (pa to ne pomeni, da ne zaupam v nase zdravstvo, samo pri dolocenih posegih verjetno lahko v tujini dobis boljso/hitrejso storitev).

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Zato ker je un model nebulozil o čakalnih dobah po leto ali dve sem bil samo malo sarkastičen. Sem napisal kakšna je v resnici čakalna doba in nikomur zato ni treba umret.

Verjetno jih je že veliko umrlo ker so pršli šele čez 3-6 mesecev na vrsto. Za nekatere je blo že par tednov čakanja usodno in jim potem ni bilo več pomoči. Važno da se z vezami pride takoj na vrsto. Pri ostalih pa naj "rakec" še kr malo raste ga bo pol lažje ven zrezat k bo večji
bonk.gif

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Pa še en nov vic: Slovensko zdravstvo je blo dobro sam za prst v rit Turku dat, za kaj več pa ne.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:

Verjetno jih je že veliko umrlo ker so pršli šele čez 3-6 mesecev na vrsto. Za nekatere je blo že par tednov čakanja usodno in jim potem ni bilo več pomoči. Važno da se z vezami pride takoj na vrsto. Pri ostalih pa naj "rakec" še kr malo raste ga bo pol lažje ven zrezat k bo večji
bonk.gif

Poznam kar nekaj ljudi, ki so zboleli za rakom in vsi so bili zelo hitro operirani (v roku parih dni), vključno z mojim očetom, ki ni noben priviligiranec. Tudi za to famozno operacijo z robotom v celjski bolnišnici omenjajo čakalno vrsto 8 tednov, in to naj bi veljalo za dren.

2 leti čakalne dobe imaš za operacijo kolka in podobne specjalne zadeve, ne pa za raka, ki je življensko nevaren. A misliš, da na urgenci tudi čakajo 1 leto, da pridejo ponesrečenci na vrsto za operacijo?

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Glede na to da Turkov tumor ni bil življensko nevaren ga pod nobenim primerom neb dali pod nujno operacijo.

Dr.Rugelj

Pripravnik
29. dec 2008
254
0
16
Tri strani sprenevedanj in nabijanja. Ja predsednik države je prvorazredni državljan in ima prednost pred vsemi šlosarji čistilkami in I.T. frajerji. Ja predsednik države ne gre v ekonomske okvirje zdravstva ampak je njegovo zdravje in življenje pač bolj pomembno kot pa denar ki se ga zato porabi. Tak je sistem in tako je prav. Včas bi blo pobe s te table prav fino poslat služit vojsko za vsaj pol leta da spoznajo da so le številka in da so pogrešljivi in da le niso središče sveta medtem ko predsednik pa le je v centru države.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik zetko pravi:
Poglej 100 variant lahko izpeljes in vsak si lahko drugace razlaga. Jaz mu dam pac prav, ker bi sam isto naredil. Ce bi se slo za moje zdravje bi tudi hotel najboljse, kar si lahko privoscim (pa to ne pomeni, da ne zaupam v nase zdravstvo, samo pri dolocenih posegih verjetno lahko v tujini dobis boljso/hitrejso storitev).

Pa česa ti nočeš razumeti? Jaz mu nič ne zamerim, da je šel samoplačniško v tujino. Zamerim mu pa to, da po drugi strani faflja, kako zaupa slovenskemu zdravstvu. Jaz nočem imeti predsednika, ki eno govori, drugo pa dela, če pa tebi dvoličnež ustreza...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
...
Poznam kar nekaj ljudi, ki so zboleli za rakom in vsi so bili zelo hitro operirani (v roku parih dni), vključno z mojim očetom, ki ni noben priviligiranec. Tudi za to famozno operacijo z robotom v celjski bolnišnici omenjajo čakalno vrsto 8 tednov, in to naj bi veljalo za dren.

2 leti čakalne dobe imaš za operacijo kolka in podobne specjalne zadeve, ne pa za raka, ki je življensko nevaren. A misliš, da na urgenci tudi čakajo 1 leto, da pridejo ponesrečenci na vrsto za operacijo?

http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042434823
Citat:
...Maligno tvorbo so pri Türku odkrili pred dvema mesecema v okviru vsakoletnega rednega zdravniškega pregleda, rak pa je bil odkrit v zgodnji fazi, pojasnjuje Kmetec...

Dva meseca sta ravno malo več kot 8 tednov, kajne?

EDIT: in če bi šel v Celju prek vrste, ne bi imel sam nič proti, gre pač za človeka z visoko funkcijo... Dvomim, da je Janša za kilo čakal 6+ mesecev...

Nazadnje urejeno:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Glupane : vsi pacienti morajo biti obravnavani enako ne glede na raso, finance, barvo kože, izobrazbo, finance...... OSNOVNA NAČELA ETIKE IN MORALE !!!!!!

Reči predsedniku da boš pojedel njegov drek saj ni to kar tako en drek, ampak je od predsednika !!!!!!!!

Sicer me pa ne moti da je šel v avstrijo, ampak s tem meče ZELO SLABO luč na slovensko zdravstvo, ki pa je že tako na psu, vsaj kar se ugleda tiče. Motijo me pa komentarji v smislu - hvala bogu da je šel v avstrijo saj je predsednik..... in točno tako - SO WHAT
confused-1.gif

LP

Dr.Rugelj

Pripravnik
29. dec 2008
254
0
16
Oh kako nekulturen odgovor. No glupan in [censored] si ti ki mislš da smo si enaki in še bolj glupan si če vidiš kjerkoli v sloveniji bilokako etiko in moralo.

Kar se tiče prehranjevanja z izločki pa mislim da bi se moral ti resno pogovorit z nekom o tej temi ker to ni zdravo ne za telo niti psihično ni uravnovešeno.

Enakost pa etika in morala pa enakost pred dohtarji pa kje pa živite no. Že pri kelnarcah nismo enaki, pa v fabriški menzi niso enaki če jo kje še sploh majo pa da ne naštevam dalje. Včasih mam pa občutek da eni res ne vidite več kot pol metra okol sebe in niste sposobni sprejemat situacije take kot je. Obstaja elita in obstajamo drugorazredni državljani. Elita ima vse ostali imamo pa preživetje. Da je pa situacija taka je pa narod kriv sam ker je glup. Če nebi bil glup bi razumel kaj se dogaja tej državi in bi blo tega sistema že zdavnaj konec. Dol po centralni afriki ljudje umirajo od lakote in raznih ozdravljivih bolezni njihovi liderji pa uživajo luksuz. Bolj ko je narod butast slabše mu gre. In ko so nam naši tastari enkrat rekl da bomo zajebal ker smo butast so mel prav, kar poglejte kaj dovolimo da se dela z nami. Če narod nebi bil glup tega nebi dovolili. Pa rešitev ni metanje kock v parlament in ruvanje količkov.

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik zetko pravi:

Pa česa ti nočeš razumeti? Jaz mu nič ne zamerim, da je šel samoplačniško v tujino. Zamerim mu pa to, da po drugi strani faflja, kako zaupa slovenskemu zdravstvu. Jaz nočem imeti predsednika, ki eno govori, drugo pa dela, če pa tebi dvoličnež ustreza...

A ce gledam na stvar drugace, pa ne razumem? Posvetoval se je najprej z NASIMI zdravniki, ki so mu svetovali da gre v Avstrijo. Ce bi imel tako nezaupanje v slovensko zdravstvo, verjetno ne bi sploh pomislil na pogovor z njimi, ampak bi picil direkt v Avstrijo.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
ksz...

če bi robot bil v KC ljubljana, bi ga operirali tam. Ljubljancani so prevec nevoscljivi robota celjanom, pa so ga poslali v avstrijo.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Bogsigavedi, če niso Celjani robota kaj "poštimali", tako kot ponavadi pri njih poštimajo števce pri avtomobilih. Namesto 88 operacij jih ima za sabo 880 ali kaj podobnega. Präsident je gotovo ozaveščen v tej smeri in jo je raje mahnil k poštenim Jodlarjem, kjer jih ima stroj za sabo samo 300.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Hehe predsednik slovenije je ta tip na pa predsednik drzave.....ve se kaj je drzava !
Je pa a samousecnez ze veckrat pokazal da ga za narod se malo ne briga in tudi s tem dejanjem je pokazal da se mu jebe za ljudi ki cakajo v vrstah......
Koliko takih primerkov je v tej sloveniji ki uzivajo privilegije zdravljenja v tujini ? Obstaja kaksna javna evidenca ali je vse po slovensko skrito pod tajno ?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
ksz...

če bi robot bil v KC ljubljana, bi ga operirali tam. Ljubljancani so prevec nevoscljivi robota celjanom, pa so ga poslali v avstrijo.

si prepričan, da zavidajo robota? si se vprašal, zakaj se lj ni odločila za njega...vprašaj se tudi, kakšna je cena operacije z robotom in cena klasike ter koliko denarja nameni zavarovalnica za eno operacijo? govorim za slo