ELM 327

bigpuher

Pripravnik
25. feb 2018
86
2
8
noben poceni elm protokol ne bo bral na avtu podatke dpf filtra govorim iz lastnih izkusenj

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.460
2.452
113
Kot sem mu ze rekel, imam popolnoma enak ELM, kupil sem ga preko bolhe za 6€, sicer ne vem ali je v1.4 ali v2.1, mi pa na Audiju A6 2016 bere DPF brez težav, hitro, v realnem času in to vedno, brez napake, imam to že nekaj mesecev.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.460
2.452
113
Pa saj kaj sploh lahko delas s temi malimi adaptercki? Spremljas parametre, napake beres, to je to? Spreminjat s tem elevnom ne mores nic ali?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.460
2.452
113
Čist simpl, zadevo sem kupil za dobrih 5EUR zaradi tega da lahko sam vsake toliko spremljam diagnostiko avtomobila, morebitne napake in ostale parametre, če slučajno pride do kakšnega sranja. Kar se pa tiče DPF-a pa sem ga kar nekaj časa spremljal iz enega simpl vidika, ker me to pač enostavno zanima. Sistem delovanja, aktivna, pasivna regeneracija itd... Enostavno. Pač zanimajo me te stvari to je vse. Če te pa zanima ali bi lahko živel brez tega? Jasno da bi, z lahkoto, sicer pa primarno tega sranja nisem kupil za spremljanje DPF-a. Pač za teh par EUR se mi zdi pametno to imeti v predalu avta.

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.740
53
48
Pa saj kaj sploh lahko delas s temi malimi adaptercki? Spremljas parametre, napake beres, to je to? Spreminjat s tem elevnom ne mores nic ali?

Lahko spreminjaš parametre (beri: lahko zajebeš). Vklapljaš in izklapljaš različne opcije. Za tvoj avto: http://forum.obdeleven.com/thread/159/coding-adaptations
Za nekatere stvari imajo že narejene aplikacije (plačljive s krediti, ki jih lahko kupiš, ali pa z ogledom reklam dobiš zastonj), pri teh ne moreš prav dosti zajebati.
V pro verziji pa imaš možnost "long codinga".

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.787
113
Lahko. Forscan dela preko elm in lahko določene zadeve spreminjaš, multiecuscan dela preko elm in lahko spremnijaaš neke zadeve.
Potem so carly in carista za android kjer tudi omogoa spremembe na nivoju tovarniških testerjev. pa ziher je še kak.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.460
2.452
113
Ok hvala.... sem mislil da rabiš za spreminjanje parametrov oz. da delat kaj bolj zahtevnega tiste "dražje" kable s čipi. Bom jaz raje ostal kar pri spremljanju parametrov, tam nimam kaj zajebat :evil:

• Všeč mi je
Reactions: Bucko

iskalecxx

Pripravnik
24. jul 2009
146
0
16
Ko že debatirate o ELM in pregled podatkov v realnem času, me zanima varianta ZAJEM podatkov na daljši rok in potem izvedba analize teh podatkov. Problem je v tem da se neka napaka pojavlja občasno in seveda, ko je na servisu ni nič narobe. Če pa je opcija, da se podatki shranjujejo, bi mogoče lahko našel napako.
Torej kateri ELM, katera programska oprema in upam da GSM za shranjevanje?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.787
113
Večina programov to omogoča. Vsaj za pc. Samo boš kaj. Vsakic ko se vsedeš v avto poklikal parametre kaj naj ti spremlja. Ponavadi je tudi omejeno število itd. Pa če napake ne shrani vprasanje če se bo dalo iz grafa kaj ugotovit

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Torque ima opcijo avtomatskega shranjevanja logov voženj, izbereš lahko katere parametre ti spremlja. Še vedno pa ni na nivoju beleženje MBG pri VCDS.

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
548
0
16
Jaz pa tega ELM327 ne morem vtaknit v obd2 konektor. Okoli konektorja je armaturna plastika, ki je na neki distanci od samega konektorja. Ker ima ELM327 tisti vtikalni, ožji del kratek, z njim ne dosežem konektorja, ker se mi širši del ELM327 že prej zatakne ob armaturo.
Ali kdo ve, so ti ožji deli teh ELM-jev različne dolžine ali je to standard?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Meni tudi ni šlo. Sem vzel flex in porezal okoli armature 5cm :valjamse:
ne, sej ne, hec...zadaj je priklopljen na armaturo...primi in konektor nekako odklopi, da ti bo potem visel stran. Priklopi ELM-a in zatakni zadaj ;)