Elektrostimulator mišic Compex SP 2.0 vprašanje

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
Ima kdo od vas to doma?

Sam sem se zagrel za ta model in ne vem, če je to to za ta denar, ali se da kje dobiti kaj ceneje/boljše?

http://www.kreja.eu/compex/624-elektrostimulator-compex-sp-20.html

pozdrav.gif

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
Sam imam fit 3.0. Za mene je vredno denarja in tudi na fizioterapiji sem ga ves čas uporabljal. Ostale cenejše zadeve, ki sem vspel probat, me nekak niso potegnili. Ali je program bil slab ali pa je preveč peklo kožo.
Ko sem pol leta nazaj kupoval, sem po forumih izvedel da je sport elec najbližji compexu ali pa da ni razlike. Na koncu sem se odločil za compex, ker mi je iz fizioterapije domač in tudi zaradi vaj, katere so me tam učili.
Pa priporočam še kak trak, da daš čez elektrode, ker po enih 10x popustijo in če ni dober stik, malo peče koža. Nov par pa je 10e... Sam malo dodam gela, pa s trakom povežem, pa je ok. Tako da imam po pol leta še polovico elektrod, ki so bile priložene, neodprtih.

Se pa pri teh naprav, najbolj izstopa kvaliteta, ko je treba uporabljat večji tok. Pri majhni moči, bo še navaden tens ok, pri večji obremenitvi, prihaja do velike razlike in tudi odziv mišice.

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Jaz sem vzel sportelec. Sem v bolnici imel compexe in sportelec pa ni take razlike. Glavna razlika je, da lahko pri compexu bolj fino nastaviš. Recimo, da sem delal na compex na 25 stopnji na sportelc pa 9-11. Jakost ista ampak ima compex manjši korak. Je pa dvakrat dražji vsaj.

Če bi dobil rabljenega za pol cene bi compexa vzel.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.811
113
40
MB
moja dela športne masaže pa ma sportelec, pa je zadovoljna ful, compexi so pa itak bolj nahypani, ker jih imajo cf atleti
smile-1.gif

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
Tak, naročil sem tega Compex-a, ker za 287€ mislim da je tole must buy
cheer.gif

za 400€ bi se še odločal, tako pa nisem kaj dosti razmišljal
grin1.gif

AMAZON.DE

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
s compexom ne boš zgrešil, kar se tiče kvalitete, tens je v redu, dober nakup, z ostalimi pa nimam osebnih izkušenj in težko komentiram.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Jaz imam sportelec. Sem sicer zelo zadovoljen,edino eno slabo lastnost ima,ki zna zelo živcirat: polnjenje baterij! Baterijo ne moreš polniti drugače kot tako,da ga takrat ne uporabljaš,ker ima konektorje za polnjenje na fizično istem mestu kot priklop za elektrode (very smart!!)...če prav vidim,ima Compex 4xAAA baterije,kar je odlično!

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Za kaj pa uporabljate te stimulatorje? Regeneracija, poskodbe? Zanima me kaksen je efekt za regeneracijo.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Jaz imam sportelec. Sem sicer zelo zadovoljen,edino eno slabo lastnost ima,ki zna zelo živcirat: polnjenje baterij! Baterijo ne moreš polniti drugače kot tako,da ga takrat ne uporabljaš,ker ima konektorje za polnjenje na fizično istem mestu kot priklop za elektrode (very smart!!)...če prav vidim,ima Compex 4xAAA baterije,kar je odlično!

Mene motijo še teli tenki kabli, ker mam občutek da če ne mirkam bom use potrgu
grin1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Za kaj pa uporabljate te stimulatorje? Regeneracija, poskodbe? Zanima me kaksen je efekt za regeneracijo.

Baje da zelo dobro vpliva pri regeneraciji....:)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:

Baje da zelo dobro vpliva pri regeneraciji....:)

Odvisno od poškodbe, ampak za stimulacijo delovanja limfnega sistema je to kar primeren pripomoček. Seveda bi bilo lažje razgibavanje boljše, ampak povečini smo ljudje leni za takšne vrste "telovadbo" in so elektrode bolj praktične
smile-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
A bi kdo rabu kaj univerzalnih elektrod 5x5 cm? Enih 9 kompletov bi imel še viška, sem velik naroču
grin1.gif

Gre pa za univerzalni 2mm priklop, načeloma pašejo tudi na sport elec, samo grejo malo natesno notri (precej debela plastika na priklopu se lahko tudi malo "poreže").

8aXbq0d.png