Elektropnevmatski ventil

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Ima kdo kaj veze s pnevmatsko tehniko?
Načeloma rabim AC220V elektro-pnevmatski ventil in pa malo gadgetov zraven (kakšne spojke in reducirni elementi).
Načeloma vem kaj rabim (vsaj od oka), ne vem pa, kje sploh prodajajo tovrstno robo. Na spletu je bolj žalost.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.711
1.066
113
Velikost priključka, tlak, medij, temparatura, ??

Napiši zgorje podatke, če hočeš dobiti ustrezen ventil.

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Načeloma rabim AC220V elektro-pnevmatski ventil in pa malo gadgetov zraven (kakšne spojke in reducirni elementi).
Načeloma vem kaj rabim (vsaj od oka), ne vem pa, kje sploh prodajajo tovrstno robo. Na spletu je bolj žalost.

V Trzinu v coni je Festo..tam najdeš še pa još
wink-1.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
Velikost priključka, tlak, medij, temparatura, ??

Napiši zgorje podatke, če hočeš dobiti ustrezen ventil.
Velikost - ne vem točno. Karkoli do 5/4, itak bom rabil redurcirne kose. Tlak je dovolj že do 200mbar, če je kaj več nič hudega. Medij je zrak (sem mislil da zadostuje če rečem elektro - pnevmatski), temperatura pa je od januarja do decembra (od -15 do +50).
Dejansko rabim fizično štacuno, da s sabo prinesem kose in da skombiniramo da bo šlo skupaj.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik dobovsek pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:

V Trzinu v coni je Festo..tam najdeš še pa još
wink-1.gif
zmaga.gif

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.839
140
63
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:

Po moje rabiš kaj takega , če govoriš o 5/4".
Fitinge dobiš pa v prvi štacuni z vodovodnim materialom, če so pa tlaki višji, pojdi pa v Prit
zmaga.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Fitinge dobiš pa v prvi štacuni z vodovodnim materialom, če so pa tlaki višji, pojdi pa v Prit
zmaga.gif
To ni elektropnevmatski ventil ampak elektromagnetni ventil.
Vsi ti ventili se običajno ne prodajajo v trgovinah za fizične osebe ampak skoraj izključno v trgovinah za pravne osebe. Poskusi pri kakšnem privatniku, kateri se ukvarja s strojnimi instalacijami ali npr. Bolhi (išči: pnevmatski ventil, če želiš ventil krmiliti z zrakom ali elektro ventil, če ga želiš krmiliti brez zraka).

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
zmaga.gif
To ni elektropnevmatski ventil ampak elektromagnetni ventil.
Vsi ti ventili se običajno ne prodajajo v trgovinah za fizične osebe ampak skoraj izključno v trgovinah za pravne osebe. Poskusi pri kakšnem privatniku, kateri se ukvarja s strojnimi instalacijami ali npr. Bolhi (išči: pnevmatski ventil, če želiš ventil krmiliti z zrakom ali elektro ventil, če ga želiš krmiliti brez zraka).
zmaga.gif
Bo držalo, saj zato so verjetno informacije bolj skope kot ne.
Nekaj takega rabim: http://www.ebay.com/itm/Ebay-2...s-/252167415669 Samo ne vem če bi ravo od kitajcev tole kupoval.
Zraven rabim pa še kakšne prehodne in spojne elemente da skupaj scimpram. Kot rečeno, najraje bi šel fizično v štacuno in na licu mesta nabral kose.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
No, nekaj tega sem našel.. Ena varianta je "Jakša magnetni ventili" iz Črnuč. Sem poizvedoval pri njih, izjemno prijazni (so se ukvarjali z mano kot da bom kupil kamion robe, ne pa mogoče 1 ventil) - priporočam.
Druga opcija je SMC iz Trebnjega, moram še povprašat glede cene in pošiljanja.
Pol pa še Festo ali Hypex v Trzinu (nisem še povprašal).
V glavnem, nekaj se bo že našlo.
lp

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.711
1.066
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
No, nekaj tega sem našel.. Ena varianta je "Jakša magnetni ventili" iz Črnuč. Sem poizvedoval pri njih, izjemno prijazni (so se ukvarjali z mano kot da bom kupil kamion robe, ne pa mogoče 1 ventil) - priporočam.
Druga opcija je SMC iz Trebnjega, moram še povprašat glede cene in pošiljanja.
Pol pa še Festo ali Hypex v Trzinu (nisem še povprašal).
V glavnem, nekaj se bo že našlo.
lp

Najprvo moraš pri sebi razčistit kaj rabiš.

Začel si s 5/4" velikim ventilim, potem si dal link na ventil 1/4".
In kot so ti drugi že napisali. Magnetni ali pnevmatski ventil. To še zdaleč ni isto.
Pa tlak 200 mbar (večina poceni magnetnih ventilov (o konstrukciji ne ceni) rabi tlačno razliko tam okoli 0,3 bar, da sploh delajo). Da ne boš presenečen, ko ti venti ne bo deloval (ali pa nezanesljivo).

Sicer so pa mojo firmo že omenili v dveh linkih zgoraj.
evil.gif

Laho ko pa tudi zasebno sporočilo spustiš. Za forumaše bom že niki našel.

Nočen se pa direktno reklamirat tukaj na forumu.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
No, 5/4'' sem napisal bolj tako. Načeloma bo najboljši priklop G1/8, ker za tega v bistvu že vse imam, vključno z reducirnimi kosi.
Rabim elektromagnetni ventil.
V linku na ebayu so tabeli napisane opcije glede priklopa in glede velikosti porta, je pa bolj za orientacijo kot kaj drugega (samo poglej rating prodajalca).
Če se že pogovarjamo, takle ventil bi bil povsem primeren (tudi iz vidika zelo nizkega tlaka): http://www.jaksa.si/english/solenoid-valves/water-and-air/2-way_direct-acting/NC/324602en.html

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.839
140
63
1/8" in 5/4" je pa kar velika razlika, ne samo v ceni, tudi v izvedbi
17758-icon_confused.gif

Jakša ali pa Aniton
zmaga.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ne vem zakaj ne? Zdrži do vsaj 5 barov (več kot preveč), odpira in zapira na štrom. Druga varianta je pa od avta ( z odpada seveda) ventil za recirkulacijo bencinskih hlapov, le da je na 12V DC.
Tretja varianta - kak rabljen festo ventil z bolhe.