Elektronske knjige - bralniki E-book ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.241
113
www.adriamedia.si
Glede na to, da je začel Amazon podpisovat ekskluzivne pogodbe z avtorji (samo az e-booke na amazinu, torej za kindle), in to vrhunskimi avtorji, se mi zdi, da bo kindle še kako aktualen - kakšna antitrust tožba pred EU pa tudi, glede na to, da s tem neljalno onemogočajo konkurenco (ker nakup enega produkta praktično pogojujejo z nakupom drugega) ...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Edino kar mu štejem v plus je da ga sedaj legit pošljejo v slovenijo in lahko celo surfaš po wikipediji in amazonu seveda. V bistvu pa bolj rabim samo dober ebook, knjige se že najdejo..

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem kupil rabljen laptop Toshiba M200, ki ima touchscreen, pa ekran se da obrnit, da je kot tablet pc.

Težji je sicer kot kak ebook reader, ampak nimam pa zato problemov s nobenim formatom, lahko gledam filme gor, surfam...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Zaenkrat sem si jaz naročil 1 "Kindle Wireless Reading Device (6" Display, Global Wireless, Latest Generation)"
Electronics; $259.00
če ne bo v redu bom pa posegel po čem drugem. Če sem prej lahko bral na dlančniku bo tudi 6" dovolj :p

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Jst bom pa počakal na novega appla, tabletko, to bo šele zakon sam cena je pač apple ampak bo upravičeno vreden.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Jaz sem se naveličal čakanja, saj tud tale zgleda kot da ga je apple sestavil. Bojim se da bo njihov nemara preveč zaprtega tipa. Če bo pa dober, potem pač kindle leti na bolho :>

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Če bo podoben ostalim Applovim izdelkom
uf-1.gif

Tole bi imelo mene: http://www.engadget.com/2009/10/23/irex-8-1-inch-dr-800sg-e-reader-now-listed-at-best-buy-for-449/

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Tega tudi jaz cakam. Ampak je cena malce huda ...

Numy: Tablet od Apple sploh ne bo reader kot tak, tako da to odpade. Kindle je pa tudi ful zaprt. Pac, gonijo svoj format naprej
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Ebook ekrani temeljijo na drugačni tehnologiji, niso osvetljeni od zadaj, zato oči manj trpijo in so berljivi tudi na močnem soncu.

Kakorkoli obrneš prenosnik, še vedno gledaš v običajen lcd ekran.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Evo moj kindle2 je prispel, prvi vtisi super, sicer ne jebe kakih .doc in .rtf formatov, brez pripomb pa sprejme .txt in .pdf, tako da zame osebno ni težav s knjigami, txt mi je itak najljubši.

Knjige so pa kar drage na amazonu, vsaj tistih par avtorjev ki sem jih preveril, nekaterih tudi ni, se bo pa to zagotovo popravilo s časom in z več konkurence.

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
kako se bere pdf (zoom, zaznamki, hitrost listanja...). Pa ne mislim kaki 100kb pdf

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Že par dni imam na posodo Sonyjevega PRS-600 in stvar se obnese fenomenalno
smile-1.gif
. berem epub in pdf zadeve in ko bukvo odpre je odzivnost hitra in predvsem povsem nemoteča (hitro obračanje strani).
Kaj se morda komu sanja kdaj bo v EU na voljo njegov večji brat PRS-900.

Kindle pa me je malce minil zaradi nepodpore pdf reflow-a.

Imam pa eno vprašanjce, kdaj sony izgubi shranjene lokacije branja (npr če bereš več knjig in pri eni ostaneš na strani 100, pri drugi na strani 60). Berem 20.000 milj pod morjem in se seveda igram z nalaganjem brisanjem...

Ko sem prejšnje dni odprl aktualno knjigo sem se znašel na strani kjer sem nehal,včeraj pa sem se znašel na čisto prvi strani
frown-1.gif
.

moho

Pripravnik
30. avg 2007
208
0
16
Naročil sem si Sony Touch Edition ( PRS-600 ) in sem popolnoma razočaran nad neberljivostjo teksta, črke so videti kot bi bile sprane in bolj se obnese kot ogledalo za šminkanje kot bralnik eknjig! Od prej imam Pocket edition ( PRS-300 ) in je proti večjemu bratu fenomenalen. Naslednji dan po prejemu sem ga poslal nazaj.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
A amazon uk že pošilja v slo? Al gre še vedno iz usa? Zame je novi kindle odlična zadeva, ravno prav velik in cenovno ugoden

moho

Pripravnik
30. avg 2007
208
0
16
Razmisljam da bi nabavil Kindla DX. Ce ga kdo ze ima, bi imel nekaj vprasanj glede delovanja, ker mi nekatere zadeve niso najbolj jasne. Lahko tudi na zasebno.