Citat:
Uporabnik AfterEight pravi:
Se samo meni zdi groteskno "kaditi" elektronsko cigareto? To je kot bi primerjal seks in cyber seks, kot bi lizal sladoled čez polivinil, kot bi ...
ah se predam, mogoče je pa res kul, sploh ker lahko kadiš v službi kar za pisalno mizo!
Meni se je tudi zdelo groteskno, dokler na šihtu niso prepovedali kajenja na celotni parceli firme. Ko je suho vreme, pač greš na špancir, ko pa ščije, bi pa bilo fajn enega električnega dehnit pod streho na 'ground zero' pa ko jih j***. Pod marelo ne grem prestapljat, toliko ni vreden.
Citat:
S temle lahko "kadiš" kjer hočeš, saj ni prava cigareta.
Tako kot lahko imaš plastično pištolo povsod.
V petek je neko združenje opozorilo na te cigarete in svarilo uporabnike da naj resno premislijo, kajti ni ravno nekih raziskav o učinkih teh cigaret, predvsem negativnih.
Problem je samo v tem, da se ti čiki reklamirajo kot nikotinska terapija pri prenehanju. Se pravi, ti greš direktno na električni čik in več ne kadiš svežih. Nekaj je povsem logično - drugega kot nikotina ni (če upoštevam formaldehid, katran in verjetno 5000 ostalih 'strupov', ki so v tobaku), se pravi so posledice iste kot pri nikotinski odvisnosti. Navlečeš se ga enako kot čikov, če si pa prej kadil, si pa itak že navlečen.
Ker je vse skup uparjeno in dejansko ne gori, je to manjši stres za pljuča, isto kot astmatiki in rekreativci, ki jim to paše, kadijo še kaj drugega (
) na vapo. Prav tako ne pride nič trdih delcev v grlo in pljuča.
Meni se kot en tool za kajenje (če se osredotičimo na kajenje kot proces in ne moraliziramo zdaj v tej temi) ne zdi napačno, bi jih znal ponucat, poleg tega pa še pljuča malo razbremenil. Brez cold turkeyja se čikov imho ne da odvadit.