Elektroliza

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
Cigani kradejo žlebove in podobne bakrene stvari, pri njih se pozanimaj, kaj delajo z njim
smile-1.gif

Ob tej priliki jih še vprašaj, kje je mojih 7500 kg aluminja.

OK, Klošar, ne smemo posploševat! To je lahko dober in pošten posel, je pa v ozadju nadzor. Začetna investicija je pa tudi kar oornk!
Že če pogledamo, koliko električnih zadev vključno z računalniki, monitorji, ... gre na odpad. Zlata leta so bila v 80. in 90., ko so se menjavale telefonske centrale, takrat še vse na releje narejene.

Ampak, tehnologije so za okolje zelo obremenjujoče. Imaš državni nadzor v vseh segmentih: nabava kemikalij, izpusti v zrak in vodo, splošen promet, ... sploh ni heca!

Prvi naslov glede tega znanja bi po moje bila UK v Lj, Potem pa SEPO (včasih se jim je tako reklo, zdaj imajo pa gotovo kako bolj družbeno prijazno ime?), potem pa UE na občini.

Cel hudič, ti povem! Če zmagaš, si v nadaljevanju tudi skoraj zagotovo zmagal.
zmaga.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
zmaga.gif

Jaz se s tem igračkam za hobi že par let. Najprej neko zmes stalim v talilni peči (nabavil od enega starega
smile-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Misliš, da zezam??
grims-1.gif

Bom pa takole povedal, da bo izpadlo malo bolj "strokovno". Anodo predstavlja talina, katoda je čista bakrena ploščica. Vse skupaj je namočeno v elektrolit (kateri je, ne morem izdati). Imam tudi transformator. Skozi spustiš enosmeren tok in to je to. Potečeta oksidacija in redukcija.

Evo ene slike, moj patent je podoben, ampak malce bolj dovršen.
wink-1.gif

electrolysis.jpg

Elektrolit je tisti, ki je najbolj pomemben.